Smoked sausage and shrimp gumbo

Røget Pølse og rejer Gumbo -opskrift



Denne opskrift laver en krydret skaldyrsmiddag fyldt med smag fra den røget pølse. Server over ris.

Ingredients

½ Kop olie

½ Kop mel

1 løg - i tern

1 grøn peber - udkernet og skåret i tern

3 Selleristængler - i tern

4 fed hvidløg - hakket

1½ pund røget pølse - skåret i skiver

2 kopper okra i skiver

8-10 kopper oksebouillon (kylling, grøntsagsbouillon eller skaldyrsbouillon fungerer også fint)

1 dåse (28 oz) tomater i tern

1 spsk salt

2 tsk kværnet sort peber

½ Tsk cayennepeber

½ Tsk malet hvid peber

1 tsk tørret timian

1 pund rejer - pillet og udvundet

Kogte ris

Preparation

Med olie og mel laves en medium mørk roux. Kom olien i en gryde og varm op ved middel/lav varme. Pisk melet i, lidt ad gangen og kog under konstant omrøring, indtil rouxen bliver glat uden klumper. Fortsæt med at koge under konstant omrøring med en træske, indtil rouxen når en hasselnøddebrun farve.

Rør løg, peber og selleri i og steg ved medium høj varme i 5-7 minutter.

Tilsæt røget pølse og okra. Kog, under ofte omrøring, i yderligere 8-10 minutter.

Tilsæt bouillon, tomater og krydderier. Bring det i kog og sænk derefter varmen til et simre. Lad gumboen koge ved meget lavt kog i cirka 1 - 2 timer

20-30 minutter før servering, rør rejerne i.

Hæld gumboen i en skål og top eller rør et par skefulde ris i.