| |

Bradley Røgeovnen - FAQ


bullet Jeg prøver at forestille med størrelsen af røgeovnen og er i tvivl om hvor meget jeg kan røge i ovnen?
bullet Hvor lang tid tager det at røge mad i Bradley Røgeovnen?
bullet Er det en elektrisk grill eller en rigtig røgeovn?
bullet Hvor kan jeg stille røgeovnen og kan jeg bruge den indendørs?
bullet Hvor meget røg laver ovnen?
bullet Hvorfor giver røggeneratoren en god røg?
bullet Hvad er forskellen mellem et koldrøget og et varmrøget produkt?
bullet Hvordan laver Bradley røgebriketterne?
bullet Hvormange år har Bradley lavet røgeovne og røgebriketter?
bullet Hvormeget koster det at bruge en Bradley Røgeovn?
bullet Kan jeg være sikker på at jeg altid kan få briketterne i Danmark?
bullet Hvad med reservedele?
bullet Hvad med europæiske priser i f.h.t priserne i USA?
bullet Se også vores FAQ for nye brugere


Jeg prøver at forestille med størrelsen af røgeovnen og er i tvivl om hvor meget jeg kan røge i ovnen?

Klik her for billeder . Størrelserne af de enkelte modeller ses også på produktsiderne.

Hvor lang tid tager det at røge mad i Bradley Røgeovnen?

Naturligvis varierer røgetiden med størrelsen på røgvarerne og den totale mængde røgvarer i ovnen. varmrøgning er normalt fra ½ time op til 2 eller 3 timer og koldrøgning kan vare halve eller hele dage. Men et par konkrete eksempler er: halvvarmrøgning af bacon 4-5 timer, varmrøget kylling ca. 2 timer, varmrøget makrel ca. 45 minutter.

Er det en elektrisk grill eller en rigtig røgeovn?

I Canada og USA anvendes Bradley Røgeovnen mest som BBQ-smoker dvs. til røgegrillning, men i Europa anvendes Bradley Røgeovnen i højere grad til alle former for røgning. Så svaret er at Bradley ovnene er rigtige røgeovne.

Hvor kan jeg stille røgeovnen og kan jeg bruge den indendørs?

Bradley Røgeovnen har naturlig røgcirkulation, dvs. at røgen stiger op gennem ovnen af sig selv og siver ud gennem aftrækket i toppen. Det mest naturlige sted at placere Bradley Røgeovnen er udendørs under et halvtag eller lignende, hvor ovnen er beskyttet mod regn. Flere opnår godkendelse til indendørs installation, da der ingen åben ild er og det er nemt at lave røgaftræk henover ovnen.

Hvor meget røg laver ovnen?

Under brug kommer der ikke mere røg ud af ovnen end at det hurtigt opblandes i luften, så det ikke kan ses særligt langt fra ovnen. Derfor vil ingen naboer blive generet af røg.

Hvorfor giver røggeneratoren en god røg?

Røggeneratoren giver røg ved at briketterne gløder ved lav varme og giver en konstant røgmængde. I modsætning til brændefyrede røgeovne sker selve røgudviklingen konstant uden en stor varmeudvikling og dette giver en god røgsmag og man kan gentage et godt røgeresultat.

Hvad er forskellen mellem et koldrøget og et varmrøget produkt?

Røget pålæg er som regel koldrøget efter saltning og koldrøgning sker ved en temperatur under 27 grader. Dvs. ved en temperatur hvor råvaren ikke tilbereder p.g.a. varmepåvirkningen. Især koldrøget kød kan opnå lang holdbarhed. Ved varmrøgning sker der en tilberedning af råvaren ligesom ved stegning og man skal regne med samme holdbarhed som ved stegning/grillning.

Hvordan laver Bradley røgebriketterne?

Det er en hemmelighed. Men vi vil gerne fortælle dig, at briketterne er lavet udelukkende af naturlige produkter. Det træ vi anvender er rent træ som er ovntørret. Collagen anvender vi som bindestof og briketterne er i alle henseender økologiske.

Hvormange år har Bradley lavet røgeovne og røgebriketter?

Bradley har lavet røgeovne til restaurenter og hoteller i over 20 år. Mange fine hoteller og restaurenter rundt omkring i verden røger deres egne røgvarer i en Bradley Røgeovn.

Hvormeget koster det at bruge en Bradley Røgeovn?

Røggeneratoren tager en ny briket ca. hver 20 minut dvs. 3 briketter i timen og det svarer til en omkostning på ca. 11-12 kr pr. time.

Kan jeg være sikker på at jeg altid kan få briketterne i Danmark?

Du vil altid kunne købe briketter. Hvis der ikke er en forhandler tæt på hvor du bor er der helt sikkert en lidt længere væk som vil sende Bradley briketter til dig.

Hvad med reservedele?

Hvis din forhandler ikke ligger inde med reservedele, lagerfører vi reservedelene på det europæiske Bradley centrallager i England og den reservedel du mangler kan være fremme indenfor få dage. shop.bradleysmoker.co.uk

Hvad med europæiske priser i f.h.t priserne i USA?

Som ved mange andre importerede produkter er der for Bradley røgeovne en importør, der sørger for distribution rundt i Europa. Omkostninger til denne funktion samt omkostninger til, fragt told m.v. gør at de europæiske priser ligger på et højere niveau end de amerikanske. Hvis der fra Europa foretages et privat køb direkte i USA vil der normalt også blive pålagt betydelige omkostninger til fragt, told m.v.