The Real Difference Between Charcoal VS Wood Smoking

Den virkelige forskel mellem Trækul VS Træ Rygning

Posted on: January 13, 2023Kampen mod madrygning mellem trækul og træ er noget, professionelle rygere altid har diskuteret. Hvad er bedre og hvorfor? Vi nedbryder forskellene og lighederne mellem træ og trækul.

Kampen om madrygning mellem kul og træ er noget, som professionelle rygere altid har diskuteret. Hvilken er bedre og hvorfor? Vi nedbryder forskellene og lighederne mellem træ og trækul.

Hvad er forskellen mellem trækul og træ?

Trækul og træ er to væsentlige elementer, som vi kan bruge til at ryge mad. De brænder begge for at skabe varme og røg, som giver smag og bruges til at ryge vores kød og fisk. Selvom processen med at ryge med disse to brændstoffer kan være meget ens, kan resultaterne være meget forskellige.

Trækul og træ giver ofte forskellige smage til dit røgede kød. Trækul og træ stammer faktisk begge fra træer. Det er ret indlysende, at træ kommer fra træer, men trækul er faktisk træ, der allerede er brændt ned til det punkt, hvor det kun er kulstof.

Den smag, som trækul og træ giver, kommer ned til sammensætningen af hver brændstofkilde. Ved forbrænding frigiver begge disse brændstofkilder gasser, der blandes med luft og vanddamp. Denne kombination af gas og varme skaber den unikke smag, som du kan få fra forskellige typer træ eller trækul.

Forskellige typer trækul

Der er to forskellige typer trækul, som er almindeligt anvendt i rygeprocessen. Trækulsbriketter findes ofte i dit lokale supermarked eller byggemarked. Disse er fremstillet til en ensartet produktion af røg og varme. De er komprimeret træ og savsmuld blandet med nogle kemikalier for at hjælpe det med at opretholde varme og form. Erfarne rygere vil næppe bruge et produkt som dette. Nye rygere kan dog overveje briketter, da det kan gøre rygeprocessen lettere.

Den anden hovedtype af trækul er klumpkul. Klumpkul er et meget unikt rygebrændstof, der anses for at være rent og rentbrændende. Denne slags trækul er faktisk træ, der er blevet brændt uden ilt til stede, og dermed fjerner al fugt og andre urenheder fra træet, hvilket resulterer i et varmeelement til din rygning. Klump trækul har en tendens til at brænde hurtigere, så du skal holde øje med det, og du skal muligvis tilføje mere, mens du ryger.

Forskellige træsorter

Rygning Bisquettes, Træflis, Træpiller og traditionelle hårdttræer findes på markedet. Mulighederne er uendelige og afhænger af, hvilken type ryger du har. For det meste vil alle disse muligheder få arbejdet gjort, men det er vigtigt at huske på, at nogle træsorter passer bedre sammen med forskellige typer kød.

Pro tip: Tjek bestemt ud hvilke smage af træ passer godt til hvilke typer mad for den ultimative, velsmagende madlavning!

Næsten alle typer træ, der bruges til rygning, er hårdttræ. Hårdttræ er fra løvfældende træer, der producerer frugt og nødder, som æble, kirsebær, mesquite og eg. Hårdttræ, der bruges til rygning og madlavning, er næsten altid træ, der er blevet lufttørret for at fjerne meget af vandet.

Nogle skove brænder hurtigere og nogle brænder langsommere. Nogle er "sæt det og glem det", og jobbet bliver gjort. Heldigvis kan du henvende dig til Bradley Smoker for din rygning Bisquettes som brænder jævnt og jævnt ved hjælp af CleanSmoke teknologi for jævn rygning ved den angivne temperatur til din opskrift.

Hårdttræ kommer i alle former og former, lige fra bidder af hårdttræ til piller og helt ned til savsmuld. Hvilken træform du bruger afhænger af, hvad du laver mad, og hvor hurtigt du vil ryge. Jo mindre træstykket er, betyder normalt mindre tilberedningstid. Større stykker træ afgiver dog varme mindre jævnt.

Forskellige smage af træ

Nu er der selvfølgelig mange forskellige smagsvarianter af træ, som du kan bruge i din ryger. Hver træsort giver en anden smag. Nogle træsorter passer bedre sammen med visse typer kød end andre. Bradley Smoker tilbyder et stort udvalg af disse træsmag med sit brede udvalg af rygning af bisketter. Nedenfor er en oversigt over forskellige træsorter og kødsammensætninger, du bør overveje til din Bradley Smoker.

Kirsebær

Kirsebærtræ er et alsidigt træ. Den passer fint til næsten alt kød, du ryger. Den passer også rigtig godt sammen med andre træsorter som fx eg, hvis du vil tilføje et lille ekstra kick til din svinekød.

Kirsebær producerer en let røg, der er god til lange kokke for at producere en dejlig subtil smag. Bliv ikke overrasket, hvis kirsebærtræsrøgen gør det kød, du ryger, lidt lyserødt.

Pekannød

Pekantræ er ideelt til rygning af fjerkræ, da det giver en nøddeagtig og sød smag. Det vil også passe fint med svinekød og vildtkød. Tjek nogle Opskrifter til rygning af pekannødder fra Bradley Smoker.

Mesquite

Mesquite træ er en meget populær smagsprofil i Texas. Det kan være et meget røget træ, der brænder hurtigt og giver en meget rig smag til enhver mad, du ryger. Denne røgfyldte profil er fantastisk til mørkt kød, hurtige tilberedninger og bøffer.

Egetræ

Egetræ er et fantastisk træ til at ryge svine- og oksekød. Dens smagsprofil er ikke for stærk, men den er heller ikke subtil, hvilket giver en god røget smag uden at overvælde kødet.

Rygetips til træ

Styr din temperatur

Et af de vigtigste trin i rygeprocessen er en ensartet temperatur for din røg. Afhængig af din rygerens temperatur, kan det være nemt at kontrollere. Sørg for, at dine ventilationsåbninger er åbne eller lukkede i det omfang, du ønsker at kontrollere din røg. Dine ventilationskanaler styrer iltstrømmen ind i din ryger, hvilket kan øge eller mindske røgstrømmen.

Også at få en kvalitets kødtermometer kan være med til at sikre, at du ikke skal forstyrre din røg for meget.

Vand

Fugtighed og vand kan være god røgens fjende. Når alt kommer til alt, hvis der er ild, slukker vi det normalt med vand. Sørg for, at dit træ er helt udtørret og har meget lidt fugt. Dette vil hjælpe dit brændstof med at brænde ved den ønskede og forventede temperatur for din røg.

Rubs, krydderier og kvalitetskød

Brug ikke for meget tid på at bekymre dig om, hvilken type brændstof du skal bruge (selvom bisquetter er en god mulighed!). Fokuser på at have en fremragende ryger, der gør, hvad den skal. Køb kvalitetskød fra din lokale slagter, spørg om vejledning og vejledning, fordi de vil være glade for at hjælpe.

Få de krydderier og gnidninger, som du ønsker, for at få den bedste smag frem i dit kød. Rubs kan faktisk hjælpe røgen med at klæbe til dit kød og få den røgede smag frem, som du leder efter.

Konklusion

Hvilken metode skal du overveje? Overvej at bruge bisquetter til lange kvalitetsrøg, der giver mulighed for en uafbrudt, lang rygning.

Hvis du ønsker lethed og konsistens, skal du selvfølgelig bruge en Bradley Smoker med smagsgivende trærygende bisquetter. Glem ikke at tjekke ud Bradley Smoker-bloggen for tips og tricks til at løfte dine madrygeteknikker!

Tak til Beyond Yard for at skrive denne artikel. Beyond Yard er et websted, der handler om grillning og sjov i baghaven.

Lykke til med at ryge!