5 Foods You Didn't Know You Could Smoke

5 fødevarer Du vidste ikke, at du kunne ryge

Posted on: January 17, 2023



Røvet kød har en stor fanskare rundt om i verden. Hvem elsker ikke at blive stævnet af saftige bøffer i sin egen juice? Hvis du er en røget madelsker, må du have prøvet alle mulige udskæringen af kød nu for at opdage, hvem der er din favorit.

Røget kød har en stor fanskare rundt om i verden. Hvem elsker ikke at få serveret en sydende saftig bøf, der drøner i sin egen juice? Hvis du elsker røget mad, skal du have prøvet alle mulige udskæringer af kød nu for at finde ud af, hvilken der er din favorit. Men hey, lad os minde dig om, at du helt sikkert har en anden liste over fødevarer, der er din favorit, ikke? Har du nogensinde tænkt på at ryge dem? De fleste mennesker ville sige "nej" eller "måske", "jeg skal tænke over det", "det finder jeg ud af" osv. Tja, hvis du er til et eventyr med din madryger og virkelig vil prøv noget ud af boksen i madrygning, denne artikel er til dig. Vi har listet populære fødevarer, der kan tilberedes i din madryger, som smager guddommeligt. Fortsæt med at læse.

Brug den rigtige smag

Husk, vi taler om andre fødevarer end kød her. Så gnidninger og saltlage virker naturligvis ikke. Frugttræ som ahorn, æble, kirsebær, eg osv. er gode til at generere røg med smag, men de har også deres ulemper. Når de brænder ud, kan disse skove udsende giftige dampe, der kan ødelægge maden eller gøre den bitter. For at undgå en sådan katastrofe skal du udskifte træet umiddelbart efter, at det er brændt. En anden problemfri mulighed er at bruge Bradley Bisquettes på din Bradley Smoker. Disse er specielt komprimerede træflis fremstillet af savsmuld, der brænder i præcis tid og slukker automatisk, før de bliver til aske. Bradley Bisquettes kommer i 17 forskellige smagsvarianter, der passer til alle rygebehov. Du kan lave æble-, ahorn-, pecan- og kirsebærrøg samt andre smagsvarianter.

Brug den rigtige madryger

Der er en verden til forskel på at ryge kød og at ryge andre fødevarer. Disse fødevarer har ingen marinader og kræver muligvis ikke den tid eller temperatur, som kød gør. Så pas på den madryger du vælger for at undgå at forkulle maden. Vores anbefaling her er Bradley Smoker. Dette er en avanceret ryger designet med nem digital kontrol til tid og temperatur, og den har endda en automatisk foderautomat til at arbejde uafhængigt for at dispensere Bradley Bisquettes med smag. Bradley Smoker kommer med dobbelte varmeelementer, der kan udføre både varm og kold rygning.

5 fødevarer, du kan ryge

Nu hvor du er klar over de grundlæggende forudsætninger for at ryge andre fødevarer end kød, er her listen.

Cherry/druetomater

Du har brugt denne frugt i så mange retter, fra gryderetter til pickles og endda sovs. Cherrytomater har deres egen magi, der forstærkes yderligere af rygning, og det samme med druetomater – tomaternes syrlige naturlige smag passer godt sammen med den røgede smag. Du kan bruge røg med æblesmag til denne frugt. Ryg dem ved 185 °F til 200 °F (85 °C til 93 °C) på et perforeret ark i cirka 5 minutter. Du kan bruge disse godbidder med røget smag i en salsa, mocktails og æggesalat.

Hårdkogte æg

Pil den hårde ydre skal af det kogte æg og hold det hel. Igen med æg kan du også bruge røg med æble- eller ahornsmag til at tilføje det ekstra pift. Ryg det kogte æg fra 200 °F til 215 °F (93 °C til 102 °C) på en revet rist i op til 1 minut. Brug det røgede æg til at skabe vidundere i æggesalat, som djævleæg eller i en Cobb- eller Niçoise-salat.

Kartofler

Denne liste ville være ufuldstændig uden den alsidige kartoffel. Fra stegte til kogte, kartofler bruges i mange opskrifter, så hvorfor skulle rygning være en undtagelse? Tag skrællede mellemstore til store hele kartofler. Smør smeltet smør på alle sider og drys med lidt salt. Røg dem nu ved 210 °F til 225 °F (99 °C til 107 °C) på en revet stativ i mindst en time. Du kan også bage den bagefter ved 325 °F (163 °C) for at mørne den yderligere. Røgede kartofler smager bedst til fisk eller kød. Du kan også bruge dem i kartoffelsalat eller suppe.

Hård ost

Hvem elsker ikke ost? Vi mener, der er en grund til, at du smiler, når du hører om det, ikke? Den gode nyhed er, at du kan ryge hård ost som Monterey Jack, Cheddar osv. Røg med æble- eller kirsebærsmag passer bedst sammen med ost. Ryg hård ost ved 85 °F til 100 °F (29 °C til 38 °C) på en perforeret pande sat over en pande med is i en time eller halvanden time. Smag magien i sandwich, makaroni og ost eller broccoli og blomkålsopskrifter.

Forskellige slags nødder

Nyd endelig nødder med et strejf af røget smag. Hele eller afskallede pekannødder og valnødder er gode muligheder her. Generelt komplementerer røg med hickory smag nødder godt, men du kan være kreativ. Ryg nødder ved 210 °F til 225 °F (99 °C til 107 °C) i et par timer. Du kan servere dem med ost, grøntsager og salater.

Dermed slutter vores artikel om madrygning her. Vi håber, at disse Bradley tips og tricks til rygning af forskellige typer fødevarer har opmuntret dig til at eksperimentere med din madryger.

Tjek denne anden artikel om typer kød, du ikke vidste, du kunne ryge:
5 typer kød, du ikke vidste, du kunne ryge

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.