Common Pitfalls Of Food Smoking

almindelige Faldgruber Af madrygning

Posted on: January 10, 2023



Som de fleste andre metoder til madlavning er madrygning en kunst. For virkelig at få det rigtigt tager det meget tid og praksis.

Som de fleste andre madlavningsmetoder er madrygning en kunst. For virkelig at få det rigtigt, kræver det meget tid og øvelse.

Madrygende kokke, som Ted Reader, har brugt et helt liv på at forfine deres færdigheder og smag til at ryge mad. Han er omtrent så tæt på perfekt, som vi ved!

En rejse fuld af prøvelse og fejl

Madrygning er en rejse fuld af trial and error, og lige når du tror, du har helt styr på kunsten, så har du den. Du møder en ny rub, en ny glasur, en ny træflissmag, en ny måde at tilberede kødet på eller et nyt produkt, der revolutionerer dine teknikker.

I dag, Bradley Smoker vil gerne være med til at spare dig for lidt tid, forsøg og fejl ved at give dig nogle tips til, hvad du skal gøre, eller hvad du ikke skal gøre, når det kommer til madrygning.

Madrygning Almindelige faldgruber

– Tjek altid etiketterne på dit kød, når du har at gøre med skinke, kalkun eller kylling, for at vide, om kødet er forkogt eller ej. Dette vil påvirke rygetiden!

– Vær ikke bange for kød, der har ben i sig. Knogler fungerer som en sekundær varmekilde under madlavning. Derudover hjælper de med at tilberede kødet mere jævnt ved at absorbere varmen og overføre det til kødet.

– Forvarm din Bradley Smoker, før du putter dit kød i.

– Lad røgen cirkulere og undslippe. Undlad at fange al røgen inde i rygeren, ellers vil røgen stagnere. Som et resultat kan det give dine nødder, ost, kød eller hvad der nu er i din ryger et uønsket røgbad.

– Undgå at åbne din ryger for ofte. Når du skal åbne den, skal du gøre mere end blot én ting som at kontrollere madtemperaturen, kontrollere eller tilføje vand for at minimere antallet af gange, du skal åbne rygeren.

– Brug et termometer. Den eneste måde at vide, om dit kød er færdigt og klar til at blive serveret, er ved at bruge et kødtermometer. Lad dig ikke narre af dit "20/20"-syn. De fleste madrygningsopskrifter vil fortælle dig, hvilken temperatur din mad skal nå, når den er færdig.

– Du bør generelt vente med at påføre saucer og gnider til den sidste time af madlavningen, men det er ikke en regel. Opskrifter vil variere.

– Undgå at overryge dit kød. Generelt bør du ryge din mad i halvdelen af den tid, det tager at tilberede den. Hvis du for eksempel laver mad i 6 timer, skal du ryge de første 3 timer. Dette vil også variere efter opskrift og med din egen smagspræference.

Der er masser af skove at vælge imellem

– Visse træsorter passer bedre til visse typer fødevaregrupper. For eksempel går Alder, Maple eller vores Pacific Blend rigtig godt til fisk og skaldyr. På den anden side passer Hickory og Mesquite godt til rødt kød. Visse træsorter kan give en intens smag af røg, der, hvis den bliver overdrevet, kan overvælde retten i stedet for at skabe en lækker, træagtig smag.

- Vask hænder! Hvis du er grillmester i denne weekend, og vil imponere og ikke plage din gode familie og venner, så hold styr på tallerkner, gafler, knive, tang osv., der er kommet i kontakt med råt kød. Desuden skal du altid vaske dine hænder efter håndtering af det rå kød. Undgå at bruge de samme redskaber, som du brugte på råt kød til kogt kød. Hold dine madlavningslokaler rene og bakteriefri for at undgå fødevarebårne sygdomme.

Forhåbentlig vil et par af disse anbefalinger spare dig for noget besvær under hele raffineringsprocessen! Frem og opad mad rygning mestre!