All About Cold Smoking Sausage for Newbies

Alle om Kolde røgsaukering for nybegyndere

Posted on: January 16, 2023



Kold rygning er den bedste måde at tilføje en intens, røget smag på dine pølser uden at koge dem helt. Du kan gemme kolde pølser i flere dage eller uger, før du er klar til at lave mad og servere dem. Pølserne vil stadig have de rige, rygende smag, der laver grillelskere savl.

Koldrøgning er den bedste måde at tilføje en intens, røget smag til dine pølser uden at koge dem helt. Du kan opbevare koldrøgede pølser i flere dage eller endda uger, indtil du er klar til at lave mad og servere dem. Pølserne vil stadig have den rige røgede smag, der får grillelskere til at savle.

Koldrøgende pølser kræver kun et par skridt mere. Pølse bliver mere tilbøjelig til bakteriel forurening under koldrøgning, så uerfarne kokke skal være ekstra forsigtige med det. Det er en god idé at have en indledende praktisk oplevelse af koldrøgning med lav-risiko fødevarer som tofu eller æg. På denne måde får du en idé om koldrøgning og færre chancer for at gå galt med pølser. For dem, der allerede har taget et forklæde på for at koldrøge nogle pølser, er her en hurtig trin-for-trin guide til at gøre det nemmere!

Få frisk kød

Dette er en afgørende faktor for at sikre, at du får det mest ønskede resultat. Frisk kød kan absorbere maksimal røgsmag under koldrøgning. Desuden er chancerne for bakteriel kontaminering mindre, når du bruger frisk, råt kød. Så uanset om du køber det i en butik eller laver det derhjemme, så prøv at sikre dig, at kødet er frisk.

Hærdning er vigtig

Mad, varme og fugt gør de ideelle betingelser for bakteriers vækst. Under koldrøgning er alle disse faktorer opfyldt for at fremme bakteriel forurening, som i sidste ende fører til madforgiftning. Salthærdning kan trække fugt fra pølserne for at forhindre mikrobiel vækst under koldrøgning. Udover at give maden smag og forstærke dens farve, har salt potentialet til at dræbe dødelige bakterier.

Generelt anses hærdningskraft #1 for at være mest velegnet til koldrøgende pølser. Når det så er sagt, kan du bruge den kur, der er foreslået i den opskrift, du følger. Det er en god idé at kurere pølserne en dag før koldrøgning, og derefter stille dem på køl i 6 til 12 timer. Hvis du vil tilsætte krydderier, så tag de nedkølede pølser ud, krydr dem og smid dem tilbage i køleskabet et par timer. Dette hjælper med at optage og krydre kødet bedre. Dette er en generel metode til koldrøgning af pølser, men hvis du følger en opskrift, vil vi foreslå, at du holder dig til instruktionerne.

Se hele vores katalog med artikler om saltning og saltning af dit kød her:
Hvad er forskellen mellem bejdsning, saltning, marinering og hærdning?
Konservering og rygning af kød til hjemmemadkonservering
Vejledning om saltning og saltning af dit kød til madrygning

Vælg smagen af røgen

Her kommer en af de spændende dele af madrygning: at vælge dine foretrukne smagsvarianter. Tilsat røg kan yderligere forstærke den intense smag af pølserne, hvilket gør dem mere lækre. Smag som hickory, æble, elletræ og kirsebær anses for at være bedst til koldrøgende pølser, men det hele afhænger af personlige præferencer. Sørg også for, at maden får ren røg for at forhindre, at den lugter grimt.

Bisquettes er perfekte til dette formål. Bradley har introduceret en række smagstilsatte bisquetter, der brænder i en præcis tid og slukker, før de bliver til aske. Derfor Bradley Bisquettes generere ren røg med ren smag for en problemfri madrygeoplevelse.

Forbered madrygeren

Nu hvor du er klar med spegede pølser og har valgt din yndlingssmag til røgen, er det tid til at fyre op i madrygeren.

Vores elektriske madryger fungerer normalt som varmryger og kan konverteres til koldryger med et adaptersæt. Du skal blot flytte Bisquette-brænderen uden for røgkassen, så den passer ind i Bradley-koldrygningsadaptersættet mellem røgtårnet og generatoren. Så er din Bradley-ryger klar til ægte koldrøgning, selv på sommerdage.

For at ryge pølser bør den ideelle temperatur inde i madrygeren ikke overstige 110 grader F eller 45 grader C. For at undgå overrygning af pølserne skal du holde temperaturen på 80 grader F eller 25 grader C i starten og lade pølserne ryge.

Følg den rigtige teknik

Ved koldrøgning skal man sørge for, at pølsen optager røgen ensartet på alle sider. Den bedste måde at sikre dette på er at hænge pølserne inde i madrygeren ved hjælp af røgkroge.

Fjern, når du er færdig

Kold rygning tager ikke længere end 2 til 3 timer. Dette skyldes, at koldrøgning ikke koger pølserne helt, det giver kun en fyldig røgsmag til maden. Vi anbefaler dog, at du holder dig til den opskrift, du følger, for at få lækre, sikkert tilberedte pølser.

Forhåbentlig hjælper disse bedste tips dig med at forstå det grundlæggende i koldrøgende pølser. Ved at læse mere på vores blog, bliver du udstyret med den viden, du skal bruge for at få en fantastisk madrygeoplevelse.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.