BBQ Like A Boss - How To Smoke Fish

BBQ Like A Boss - Sådan ryger Fisk

Posted on: January 16, 2023



Der er en smag i røget kød, som ingen anden metode til madlavning kan efterligne. Det giver en unik ømhed, som grillning ikke kan opnå, selvom begge bruger varm røg til madlavning.

Der er en smag i røget kød, som ingen anden tilberedningsmetode kan efterligne. Det giver en unik mørhed, som grillning ikke kan opnå, selvom begge bruger varm røg til madlavning. Bortset fra tilbageholdelse af fugt, er rygning også mere smagfuld på grund af det træ, der bruges i rygeren. Du kan ryge forskellige slags kød såsom oksekød, lam, fjerkræ, svinekød og fisk.

Når det kommer til at ryge fisk, er det ikke mere kompliceret end at grille og er en meget populær tilberedningsmetode. Der findes også forskellige slags smagstræer, og ikke alle passer godt til fisk. For eksempel er hickory, ahorn, mesquite, fersken, pære, pekannød og valnød ikke særlig gode med fisk og skaldyr. Du kan bruge træ som el, æble, kirsebær, morbær og eg som et alternativ.

Sådan ryger du forskellige typer fisk

Der er en simpel proces, der følges ved at ryge kød, men hvis du bedst vil få dets smag frem, skal du gøre det rigtigt. For eksempel vil nogle fisk kræve, at rygeren forvarmes til en bestemt temperatur først. Der er også en særlig tidsgrænse for hver type fisk, og at gå under eller over kan gøre maden uspiselig. Selv kernetemperaturen efter den indstillede tid skal måles og vurderes til at være tilstrækkelig.

Hele Ørred

Ørredens naturlige smag og jævne tekstur gør den perfekt til rygning. Madlavning efter rygemetoden kan give den en røget smag, der gør den ideel både som forret og som hovedret til et måltid. Processen er ret enkel og vil kun tage en time at være klar til servering.

Den ideelle rygetemperatur er 225 grader Fahrenheit eller 107 grader Celsius, og du bør smage og fugte den først, før du putter ørreden ind i rygeren. Bemærk, at dette trin er valgfrit, men hvis du vil smage, hvor meget smagfuld ørred kan være, skal du ikke springe denne del over. Lav en lage af de krydderier du vælger at bruge, hæld den over fisken.

Du kan bruge en hvilken som helst af de træsmag, der passer godt til de nævnte skaldyr, men du kan prøve el for de bedste resultater. Når du placerer ørreden inde i rygeren, skal du sørge for, at røgen når alle sider af fisken, så smagen trænger godt igennem. Hvis kernetemperaturen efter en time når 145 grader Fahrenheit eller 63 grader Celsius, kan du tage ørreden ud af rygeren, og den er klar til servering.

Her er en opskrift til røget ørred.

Hel laks

Røget laks er elsket af mange af en grund. Blandingen af smagen af laks og røg, sammen med den let salte og søde smag, gør den unik. For at forberede laks til rygning, bør du også bruge en lage, før du putter den i rygeren. Det vil intensivere smagen, give mere fugt til fisken og hjælpe med at bevare den.

Når laksen er blevet saltet, kan du gå videre til selve rygeprocessen. Du skal først indstille rygerens temperatur til 200 grader Fahrenheit eller 93 grader Celsius. Det anbefales at bruge elles træflis til laks, men der er også andre egnede muligheder. Når kødet begynder at flage, skal du kontrollere, om den indvendige temperatur er 145 grader Fahrenheit eller 63 grader Celsius.

Her er en opskrift til røget laks.

Laksefilet

Skær hele laksen i fileter, inden de tilberedes. Specifikationerne for rygetemperatur og estimeret rygetid er lidt anderledes end for hele fisken.

Du bør også saltlage fiskefileterne først, og uanset hvor tynde dine filetudskæringer er, skal saltlageprocessen stadig vare i ikke mindre end otte timer. Du bør heller ikke overstige to dage, ellers bliver din laksefilet for salt til at spise. Glem ikke at lufttørre de saltlagede fisk i cirka to til tre timer, før du placerer dem i rygeren.

Når du har alt klar, skal du indstille rygerens temperatur til 220 grader Fahrenheit eller 104 grader Celsius. Undgå at bruge behandlet træ og fyrretræ, da de vil gøre fiskefileterne bitre. Brug i stedet nogen af de træflis, der er foreslået til fisk og skaldyr som nævnt. Det vil tage omkring en time at blive kogt eller for kernetemperaturen at nå 145 grader Fahrenheit eller 63 grader Celsius.

Her er en opskrift til røget laksefilet.

Tilapia filet

Vores anbefalede metode til at tilføje smag til tilapiafileter er at marinere eller drysse det med en tør rub. Årsagen er, at når man får denne type fisk saltet, kan saltet påvirke dens mørhed negativt.

Start med at indstille rygeren til 220 grader Fahrenheit eller 104 grader Celsius. Røg de smagfulde tilapiafileter i cirka en time og tjek deres kernetemperatur. Hvis det er ved 145 grader Fahrenheit eller 63 grader Celsius, betyder det, at det allerede er kogt, så du kan nu tage fileterne ud af rygeren, og de er klar til servering.

Her er en opskrift til røget tilapiafilet.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.