Med udviklingen i grillmetoden er sauce kommet ind på scenen og ryster op i tingene. Her er de mest berømte saucetyper parret med nogle lækre opskrifter, du kan prøve.
Tomatbaseret barbeque sauce
Dette er den mest brugte barbeque sauce på denne liste. Den har en ketchupbase, der giver en sød og syrlig smag. Worcestershire sauce, Kansas City Barbecue Sauce, Memphis Barbecue Sauce osv. er berømte tomatbaserede barbeque saucer.
Du kan skabe vidundere med denne sauce, fordi den passer godt til enhver form for kød. Tomatbaseret barbequesauce har en rig tyk konsistens, der gør den til en fantastisk marinade. Ribben, bacon, pølser og endda bøffer smager fantastisk, når de tilberedes med denne sauce.
Sauce opskrift:
– 2 kopper tomatsauce eller ketchup
– 1/2 kop æblejuice
– 1/2 kop æblecidereddike
– 1/2 kop brun farin
– 5 spsk smør
– 3 spsk paprika
– 2 spsk chilipulver
– 1 spsk chipotlepulver (valgfrit)
– 4 finthakkede fed hvidløg
– 1/2 mellemstort løg, finthakket
– Salt efter smag
– Cayenne efter smag
Tilsæt ingredienserne i en gryde. Lad det simre i 15 til 30 minutter for at give smagen tid til at blande sig, så tomaten ikke overdøver resten. Brug med det samme eller sæt saucen på køl i et døgn, inden du bruger den.
Du kan bruge denne hjemmelavede BBQ sauce til pulled pork og for 4 stativer af ribben.
Eddike-baseret barbeque sauce
Eddike-baseret barbeque sauce har en tynd konsistens og giver en syrlig krydret smag. Klassisk North Carolina sauce og Florida barbeque sauce er de bedste eksempler på eddike-baserede barbeque saucer.
Eddikebaseret grill passer godt til enhver form for svinekødsopskrift. Du kan prøve at lave pulled pork, filippinsk svinekødsgrill, klæbrige hoisin-svinebøffer, svinemaveskiver, svineribbe eller Pinoy-grisegrill med denne sauce.
Sauce opskrift:
– 2 kopper æblecidereddike
– 1 kop ketchup
– ½ kop brun farin
– ¼ kop varm sauce
– 2 spsk chilipulver
– 2 spsk hele peberkorn
– 1 spsk salt
– 1 spsk røde chilipeberflager
– 1 tsk tør sennep
Kom alle ingredienser i en gryde ved middel varme. Rør indtil sukker og krydderier er opløst. Bring det til et lavt kogepunkt og kog i 10-15 minutter, og sluk derefter for varmen. Si saucen over i en skål for at fjerne chilipeberflager og peberkorn (og kassér peberflager og peberkorn). Læg derefter BBQ-sauce i en krukke med tætsluttende låg, når den er afkølet. Opbevares i køleskabet i op til 4 uger.
Du kan bruge denne hjemmelavede BBQ sauce til svinemave.
Sennepsbaseret barbeque sauce
Sennep har en rigtig kraftig smag og med det som base er denne barbeque sauce lidt til den mere krydrede side. Sennepsbaseret barbequesauce har en tynd konsistens, der gør den perfekt til marinering og glasur. South Carolina sauce og Georgia senneps barbeque sauce er de mest brugte sennepsbaserede barbeque saucer.
Ligesom eddikebaseret barbeque-sauce gør den sennepsbaserede sauce også enhver svinegrill til noget lækkert. Du kan tilberede fantastiske svinekoteletter, bøffer og ribben med sennepsbaseret barbequesauce.
Sauce opskrift:
– 1 kop tilberedt gul sennep
– ¼ kop honning
– ¼ kop lys brun farin
– ¼ kop hvid eddike
– kværnet sort peber efter smag
I en gryde ved middel varme røres sennep, honning, brun farin og eddike sammen. Smag til med sort peber. Bring det i kog, og lad det simre i 5 minutter. Hæld over kogt pulled pork eller oksekød. Vil du have mere smag, så lad kødet simre i saucen i cirka 30 minutter.
Du kan bruge denne hjemmelavede BBQ sauce til svinekoteletter, bøffer, og ribben.
Mayonnaise-baseret barbeque sauce
Mayo har en mild smag og en cremet konsistens, som giver mayonnaise-baseret barbequesauce en beroligende smag, der blander sig fuldstændigt med krydderier og krydderier. Saucen er ikke for tynd eller tyk i konsistensen, hvilket er fantastisk til en marinade. Alabama White Barbecue Sauce er den mest populære mayo-baserede barbeque sauce.
Den milde smag af mayonnaise-baseret barbequesauce passer godt sammen med kyllingeopskrifter. Du kan prøve at lave hel kylling grill, grillet kyllingebryst, grillede kyllingelår osv. med denne sauce.
Sauce opskrift:
– 1½ dl mayonnaise
– ¼ kop vand
– ¼ kop hvidvinseddike
– 1 spsk groftkværnet peber
– 1 spsk kreolsennep
– 1 tsk salt
-1 tsk sukker
– 2 fed hvidløg
– 2 tsk tilberedt peberrod
Kombiner alle ingredienserne i en mellemstor røreskål; pisk indtil det er helt blandet. Server med dine yndlings grillretter. Opbevares i køleskabet i op til 1 uge.
Brug denne BBQ sauce til kyllingebryst og kyllingelår.
For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.