Why You Need to Marinate Your Meat

Hvorfor du Behov for marinering Dit kød

Posted on: January 17, 2023



Smagen og teksturen af kødet kan enten forbedre eller ødelægge en spiseoplevelse. Den gode nyhed er, at du kan forbedre både ved at marinere kødet før madlavning.

Kødets smag og konsistens kan enten forstærke eller ødelægge en spiseoplevelse. Den gode nyhed er, at du kan forbedre begge dele ved at marinere kødet før tilberedning.

Marinering er processen med iblødsætning af mad, i dette tilfælde kød, i en krydret væske før tilberedning. Disse krydrede væsker kaldes marinader, og der findes forskellige typer til forskellige fødevarer.

Processen øger smagen og mørner sejere kødstykker.

Nedenfor diskuterer vi, hvordan du laver marinader, hvordan du får dem til at fungere for dig, og hvordan du sikrer sikkerhed i din kødtilberedning.

Hvad er en marinade?

En marinade er en krydret væske, som maden lægges i blød før tilberedning. Du kan bruge en butikskøbt marinade eller tilberede en derhjemme. Hjemmelavede marinader giver dig kontrol over, hvad du indtager og giver dig mulighed for at være kreativ.

Typisk indeholder marinader fire hovedingredienser: salt, olie, smagsstoffer og syre. Alkohol bruges også i nogle tilfælde.

Salt blødgør kødet, hvilket gør det nemmere at tygge. Du kan bruge havsalt, kosher salt eller en salt krydderi som Worcestershire til at forberede din marinade.

Olie er nyttig på to måder. For det første hjælper det de brugte urter og smagsstoffer til at frigive deres fulde smag. For det andet hjælper det med at bevare fugten i kødet, hvilket gør det mørt. Du kan få olie fra yoghurt, olivenolie eller kærnemælk.

Tørrede eller friske urter og krydderier er en god kilde til smag. Du kan være så kreativ som du vil her og blande smage så meget du kan. Ingefær, hvidløg, løg, mynte og timian er gode steder at starte.

Syre forbedrer smagen af dit kød. Mange marinader bruger sure væsker som eddike eller citrusjuice som lime eller citron.

Korrekt blanding af ingredienser i en marinade er afgørende. Hvis du vælger en marinade, så smag den først for at sikre, at du kan lide den, før du bruger den på dit kød.

Hvor meget marinade skal du bruge?

Konsistensen af den marinade, du bruger, afgør, hvor meget du bruger. Tynde marinader siver hurtigere ind i kødet.

½ kop marinade anbefales til et pund oksekød. Du kan stadig bruge lidt mere alt efter smag.

Hvor længe skal man marinere

Kødets type, udskæring og størrelse afgør, hvor længe du marinerer det. Forskellige opskrifter vil også anbefale forskellige tidspunkter.

Generelt er tyndere kødstykker nemmere at marinere. Dog kan hårdere udskæringer som nederdel og flankebøffer skæres op i mindre tern eller skiver.

Fisk og skaldyr bør ikke opbevares længe i en syrebaseret marinade, fordi syren begynder at nedbryde den næsten med det samme. 15 til 30 minutter er nok tid til at marinere fisk uden at bryde den helt ned.

For møre udskæringer af kød er 2 til 8 timer tilstrækkelig tid til, at de kan absorbere smagen. Hårdere udskæringer bør ikke efterlades i en syrebaseret marinade i mere end 24 timer.

Det er vigtigt at bemærke, at marinader kun trænger ind i det yderste lag af kødet. De siver sjældent ind i midten af kødet.

Langvarig marinering vil faktisk virke imod dig, især med syrebaserede marinader, fordi de udtørrer kødet. De kan også påvirke kødets farve og smag.

Tø frosset kød op, inden det marineres.

Sikkerhedsforanstaltninger at tage

En god smag bør ikke opnås på bekostning af dit helbred. Der er vigtige faktorer, som du bør overveje, når du forbereder din marinade.

Containere

Brug ikke-reaktive beholdere, når du tilbereder sure marinader. De fleste metaller reagerer med syrer, så fødevaresikker plast er at foretrække frem for køkkengrej eller folie af aluminium. Glasbeholdere er en anden mulighed, du kan overveje.

Brug af en genlukkelig plastikpose sparer også på mængden af marinade, du bruger, fordi det sikrer, at kødet er i direkte kontakt med marinaden. Det er også nemmere at vende kødet med jævne mellemrum, hvilket sikrer, at kødet bløder jævnt i marinaden.

Rester af marinade

Brug ikke rester af marinade som sauce sammen med dit kogte kød. Råt kød indeholder skadelige bakterier, der kan forurene din mad. Hvis du har brug for en sauce til dit kogte kød, tilbered to partier marinader i separate beholdere. Hvis du ikke havde brug for en sauce, så kog marinaden i mindst 5 minutter, inden du serverer den.

Temperatur

De skadelige bakterier i råt kød formerer sig meget hurtigt under varme forhold, mellem 40 grader og 140 grader Fahrenheit (4 til 60 grader Celsius). For at mindske risikoen for kontaminering skal du marinere i køleskabet, ikke ved stuetemperatur eller udendørs.

Punkter at huske

Marinering før tilberedning er en fantastisk måde at sikre, at du ender med mørt og smagfuldt kød. Husk:

  1. Læg ikke dit kød i blød i mere end 24 timer i en syrebaseret marinade.
  2. Syrer reagerer med metallerne i køkkengrej. Mariner dit kød i fødevaresikker plast.
  3. Du kan lave en række gode hjemmelavede marinader ved hjælp af olie, salt, syre og urter.
  4. Tyndere udskæringer af kød trækker hurtigere ind i smagene i en marinade.
  5. Rester af marinade kan indeholde skadelige bakterier.

Vil du lære mere om krydderier? Tjek nedenstående artikler:
Hvad er formålet med at krydre dit kød?
Pølseforberedelse og pro-tip om krydderier
Berømte gnidningstyper parret med lækre opskrifter
Hvornår skal du gå enkelt: De bedste kødstykker til kun at bruge salt og peber
Hvad er en Rub, hvorfor og hvordan gør man det?

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.