Double Recipe: Smoked Scallops And Smoked Tomato and Eggplant Lasagna

Dobbelt opskrift: Røg Scallops og Smoked Tomato og Eggplant Lasagne

Posted on: January 11, 2023



Par tekst med et billede for at fokusere på dit valgte produkt, din samling eller dit blogindlæg. Tilføj detaljer om tilgængelighed, stil, eller giv endda en anmeldelse.

Røg én gang. Spis to gange. Og også en cocktail!

I min blog, The Philly Foodist, opfordrer jeg altid læserne til at få mest muligt ud af deres madlavningsindsats og til at gøre tingene så nemme for sig selv, som de kan. I troen på, at det er muligt at lave mad, der er lækker, frisk, lokal og sund, gælder det samme princip for rygesessioner med min Bradley Smoker.

Rygning i små skalaer

Når jeg tænder for vores Smoker, kan jeg godt lide det at lægge en hel dags arbejde! Fremgangsmåden er "No Rack Left Empty". Da jeg laver mad i vores mellemstore byhave og generelt laver mad til to eller til et lille middagsselskab, er mine rygesessioner i lille skala.

Jeg er altid spændt på at prøve nye ting i Bradley, og jeg deler to middage og en lækker cocktail – alt sammen fra én rygesession.

Senest besluttede jeg, at nogle vidunderlige havmuslinger, som jeg hentede på Farmer's Market, skulle gå ind i vores Bradley Smoker. Jeg havde ikke lavet kammuslinger i rygeren før, men jeg må sige, de blev perfekt. Så her er min teknik til lækre røgede kammuslinger.

Måltid nummer ét – røget kammusling

Teknik

Få din Bradley Smoker til 225 – 250 grader og brug et mildt træ til røgen, som æbletræ.

Køb aldrig kammuslinger pakket i den mælkeagtige væske, fordi de ikke vil have gavn af at ryge. Undgå dem i hvert fald. Køb i stedet naturlige, tørre kammuslinger.

Pak hver kammusling ind i en tynd skive af den bedste bacon du kan få. Jeg brugte en røget bacon fra kirsebærtræ fra en lokal producent. Sæt en tandstik gennem kammuslingen for at holde baconskiven på plads. Læg dem på en let olieret rist og ryg i 45 minutter til en time.

Fjern og nyd!

Disse er gode med nogle gode lokale majskolber og nogle letsaltede tomatskiver.

Måltid nummer to – røget tomat og auberginelasagne

I år kommer mine auberginer ind som sindssyge og er smukke. Så da jeg havde rygeren klar og ivrig efter at arbejde, hvorfor så ikke ryge et par af dem? Og hvad med de store, nye jersey-tomater, jeg lige havde købt på Farmer's Market?

Teknik

Bradley var allerede indstillet til 225 – 250 og brugte æbletræ til røg.
Skær tomaterne i halve. Fjern frø og membran. Gør du dette i en skål med vand, går det hurtigere.

Skræl auberginerne og skær dem i 1/4 tomme til 1/2 tomme runde.
Dryp lidt ekstra jomfru olivenolie og lidt salt og peber over alle grøntsagerne.
Smør nogle stativer let.
Læg tomaterne på risten med snitsiden opad.
Læg aubergineskiverne på en anden rist eller to.

Brug dem til en lasagne

Sæt stativerne i Bradley Smoker. Ryg i en time eller indtil auberginen er mørk og mør at røre ved, og tomaterne er knaldrøde og også møre.

Når de er færdige er både tomaten og auberginen bløde, røgfyldte og lækre. Til næste aftensmåltid kan du lave dem om til en version af lasagne.

Start med et lag aubergineskiver, tilsæt lidt ricottaost, frisk basilikum og et par drys ekstra jomfruolivenolie. Sørg for, at osten er drænet, hvis den er vandet.

Tilsæt derefter et lag røget tomat og samme oste- og krydderproces. Alt efter hvor mange grøntsager du røg, bør du have mindst tre eller fire lag.

Du kan afslutte det med mere ricotta, lidt revet parmesan og røde peberflager. Bages i almindelig ovn ved 375°C i 50 minutter til en time. Lad det stå et par minutter, når du tager det ud af ovnen. Skær lasagnen i både og server.

God fornøjelse!

Og til sidst…. .

Cocktailen: "The Smoky Manhattan"

Teknik
Mens du har Bradley'en i gang med kammuslingerne og grøntsagerne - eller lige efter du har trukket dem ud - læg en bakke søde kirsebær med deres pits i rygeren. Lad kirsebærene ryge i 20 – 30 minutter.

Bland et kirsebær i et glas – mens du roder, vil pit frigives – og sørg for at fjerne det. Giv det en god forvirring, du vil have den røgede kirsebærsmag frigivet. Tilføj derefter din foretrukne Manhattan Cocktail
opskrift og tilsæt endnu et røget kirsebær til pynt.

God fornøjelse!

Af The Philly Foodist