A Beginner’s Guide to Charcuterie

En begyndervejledning til Charcuteri

Posted on: January 12, 2023



Charcuteri er blevet ret populær i disse dage. Som et resultat vil de fleste trendy virksomheder have en slags charcuteribræt eller fad på deres menu.

Charcuteri er blevet ret populært i disse dage. Som et resultat vil de fleste trendy etablissementer have en slags charcuteribræt eller fad på deres menu.

Umiddelbart kan arrangementet og variationen virke lidt skræmmende (og det lyder også lidt snobbet), men det er mere enkelt og mere rustikt, end man måske tror.

Lidt historie

Charcuteri er afledt af de franske ord stol, der betyder kød, og cuit, hvilket betyder kogt. Det var traditionelt beregnet til at konservere kød i forkølelsesdagene. I dag bruger folk dog charcuteriteknikker til at producere de unikke smage, der kommer fra konservering.

Charcuteri er blevet registreret så tidligt som i det første århundrede e.Kr. og nåede sit højdepunkt i det 15th århundrede i Frankrig, hvor de etablerede charcuterlauget.

Et stort udvalg af produkter

Variationen af produkter produceret inden for Charcuteri er stor. Speke- og gærede pølser, patéer og terriner samt salt og saltlage. Derudover er der tre hovedmåder, man kan bruge til at konservere kødet:

  • Saltbehandling, som til lox eller bacon
  • Dry Curing, som for prosciutto eller pepperoni
  • Madlavning & konservering i fedt, som for andeconfit

Rygning er et nøgletrin i næsten alle charcuteriteknikker

At ryge kød går forud for alle de fancy Charcuteri-færdigheder, da dette var noget hulemænd opdagede! Kombinationen af saltbehandling og rygning af kød giver en lækker smag udover at bevare produktet gennem kontrolleret tørring.

Når du blot tørkurerer kød, er målet at fjerne så meget af fugten fra kødet over tid (normalt uger). Tilføjelse af et rygetrin vil fremskynde tørringsprocessen og give den velsmagende røghed.

Hærdning og rygning går den fine linje af konservering og fordærvelse ved at dyrke de gode bakterier for at overstige de dårlige. Så vær sikker på at holde meget rene overflader og hænder gennem processen, samt at følge dine opskrifter præcist. Her er nogle links til nogle gode opskrifter, som du kan lave med din Bradley Smoker:

Elg Landjæger Pølser

Koldrøget laks

Kabanos pølser

Orne Skinke

Krydrede Orne Pepperoni-stænger

Kombinationen af konserveringssmag fra disse unikke teknikker og din egen tilsætning af krydderier og krydderier giver fremragende retter. Og det bedste, efter min mening, er, at du kan lave sådan et fantastisk slutprodukt af i det væsentlige rester!

En mundrette måde at spare penge på

Når jeg besøger min lokale slagter, spørger jeg ofte, hvilke rester og pynt de har liggende, som jeg kan bruge. Du kan bruge det hele: fedt, trim, skæve udskæringer, alt for at lave pølser, terriner, patéer, roulader osv. Det ansporer ikke kun den kreative side i dig, men det er en overkommelig måde at producere fin, god kvalitet på mad. Som et resultat går intet til spilde.

Vis frem med din Bradley Smoker

Nu efter at du har arbejdet med spegede pølser, skinker, terriner og sådan noget, er det tid til at præsentere dem for dine tilbedende venner og familie på et af de eftertragtede Charcuteri-tavler!

Når du laver dit eget charcuteribræt, skal du huske, at variation er nøglen. Medtag nogle milde og nogle dristige smage, der passer til alles palet. Tilføj nogle syltede genstande og søde genstande som syltetøj, tørret frugt osv. til tavlen for en vis kontrast. Glem heller ikke nogle dejlige skiver brød og kiks. Og voilà! Ydu har et førsteklasses, håndværker, hjemmelavet charcuteribræt at imponere alle med!