Is cedar a recommended meat smoking wood?

Er cedar et anbefalet kød, der skal ryge træ?

Posted on: January 16, 2023



Rygning i dag betragtes som en delikatesse og betyder ikke kun at bevare maden, som den var engang. Med ændringen i begrebet madrygning kom en verden af ​​smag, der gør rygning endnu mere lækker. Krydderier og krydderier opfylder nogle gange ikke det ønskede resultat, hvilket er grunden til, at grillelskere kom på ideen om aromatiseret røg.

Rygning i dag betragtes som en delikatesse og betyder ikke kun at bevare maden, som den var engang. Med ændringen i begrebet madrygning kom en verden af smag, der gør rygning endnu mere lækker. Krydderier og krydderier opfylder nogle gange ikke det ønskede resultat, hvilket er grunden til, at grillelskere kom på ideen om aromatiseret røg.

Smagsrøg skabes ved at brænde træ eller træflis, der tilføjer et lag af smag. Frugtbærende træer er de bedste eksempler. De skaber ikke kun røg, men frigiver også essens i den for at producere aromatiseret røg for forbedret smag og lugt af maden. Fyr, gran og cedertræ indeholder harpiks, der kan påvirke smagen af din mad negativt.

Cedar laver ofte listen over smagsstoffer til madrygning. Men hvad mange af os ikke ved er, at cedertræ aldrig bør bruges som direkte brændstof til rygning. Udover at ødelægge den overordnede smag af maden, kan cedertræ også skade dit helbred.

Cedertræ som rygetræ

Cedertræ er et nåletræ, og det er grunden til, at det er harpiksholdigt. Harpiksholdigt træ bør aldrig bruges til madrygning. Dette skyldes, at det er nåletræ og efterlader uforbrændt kulstof.

Tjek nedenstående faktorer for at se, hvorfor cedertræ ikke er egnet til madrygning.

Brænder hurtigt: Da cedertræ er et nåletræ, er det af natur et nåletræ. Det brænder hurtigere og producerer også en lav mængde varme. Dette er bestemt ikke en brændstofeffektiv løsning.

Tyk røg: Cedertræ brænder for at skabe tyk røg, der efterlader sod i form af uforbrændt beg og kulstof. Denne sod vil dække maden og give en dårlig lugt og en bitter smag.

Sundhedsskadelig: Det uforbrændte kulstof og grimme rester, der efterlades af cedertræet, vil reagere med fødevareproteinet og danne kræftfremkaldende stoffer. Kræftfremkaldende stoffer er ekstremt skadelige for menneskers sundhed.

Skader rygeren: Den tykke røg og sod vil også skabe et genstridigt lag på den indre del af rygeren. Hvis laget ikke skrubbes af efter tilberedning, vil det give den samme bitre smag og lugt til den næste mad, der også tilberedes.

Måder at tilføre smag af cedertræ i rygning

I betragtning af de dårlige virkninger af cedertræ, der er diskuteret ovenfor, kan det aldrig overvejes til rygning. Men visse fødevarer som fisk og rejer drager fordel af den typiske ceder-essens for at nå perfektion. Dette kan virke lidt vanskeligt, men det er muligt. Her er to måder at gøre det på.

I stedet for at bruge cedertræ til at skabe røg kan du blot placere maden på en cedertræsplanke og lade den ryge. Vær forsigtig, for ikke at brænde cedertræsplanken, den vil være der for at frigive smagen gennem damp. På denne måde kan du springe over det negative ved at brænde cedertræ, mens du får smagen.

Madrygning hacks

Denne artikel vil ikke være komplet uden at dele nogle professionelle tips om madrygning. Nu hvor du ved, hvordan du smager din mad, lad os komme ind på de andre aspekter af madrygning.

Lage kødet: Brining uanset om det er vådt eller tørt, er en vigtig faktor i madrygning. Saltning forbedrer ikke kun kødets smag, men forbedrer også dets mørhed og gør det saftigt.

Professionelt tip: Se vores ekspertartikler om saltning nedenfor!

Det er derfor, du skal saltlage din mad, før du ryger

Vejledning om saltning og saltning af dit kød til madrygning

Overvej at dampe: Dette er en anden måde at servere perfekt møre saftige bøffer på. Nogle magert kød har en tendens til at miste fugt hurtigere. Så saltlage alene kan ikke redde spillet. Dampning af kødet under rygning kan kompensere for den tabte fugt for at holde det mørt.

Hold lav varme: Rygning er en lav og langsom proces. Hemmeligheden bag at opnå en intens røget smag ligger i at opretholde temperaturen. Jo langsommere kødet tilberedes, jo mere røget smag absorberer det.

Hvil kødet: Lad kødet hvile lidt efter det er røget. Det er her, kødet vil absorbere al den saft, der er blevet udskilt af bindevævet under tilberedningen. Det vil gøre kødet mere saftigt og smagfuldt.

Brug en kvalitetsryger: Dette er langt en af de mest afgørende faktorer at overveje. En kvalitetsryger vil arbejde selvstændigt for at give dig en perfekt rygeoplevelse. Bradley Smoker er en kvalitetsryger med avancerede funktioner og automatiske kontroller. Den er udstyret med to varmeelementer, fuld temperaturkontrol og automatisk træføder i op til 9 timer.

Håber denne information om rygning af cedertræ har været nyttig. Vi er her for at hjælpe med at forenkle madrygning med nogle nemme Bradley-tip og -tricks til begyndere for at opmuntre dig til at tage dit forklæde på og nyde lækker røget mad.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.