Denne weekend er det fars dag, og det er det perfekte tidspunkt at prøve noget nyt i Bradley Smoker. Alle elsker bacon, men vidste du, at det er muligt at kurere og ryge bacon lige derhjemme? Ikke alene er det muligt, men det er overraskende nemt at bruge Bradley Smoker. Smagen er ude af denne verden og er den perfekte gave til enhver far – en nyrøget skive bacon!
Varmrøget
Denne bacon er varmrøget, hvilket er anderledes end den bacon, der typisk fås i købmanden, som er koldrøget. Varmrøget bacon det hurtigere at lave og det er faktisk gennemstegt. Smagen har en dybere røgsmag og syder hurtigere op i bradepanden.
Blanding af Cure-krydderierne
Der er 3 ingredienser til blandingen, der vil dække svinekødet og helbrede det. Mængden varierer afhængigt af vægten af svinekødet.
• Kosher salt – 0,35 ounces pr. 1 pund svinekød
• Brunt sukker – 0,25 ounces pr. 1 pund svinekød
Kur #1 (Pragpulver #1) – 1 tsk for hver 5 pund svinekød
Vej svinekødet og mål derefter i en separat skål mængden af salt, brun farin og kur. Brug en gaffel til at sikre, at blandingen er godt blandet. Stil skålen til side, indtil den skal bruges.
Hvis du ryger mere end én svinemave, skal du måle denne blanding separat for hver mave. Dette er meget vigtigt!
Forbered svinemaven
Denne svinemave er omkring 4 pund i størrelse. Prøv og sørg for at få en mave, der har lige, lige dimensioner.
Trim kødsiden af maven for at fjerne eventuelle løse fedtstykker og tjek om der er et lag hinde. Ved at fjerne membranen kan kuren bedre trænge ind i kødet.
Brug en gaffel til at drysse kurblandingen (koshersalt, brun farin og kur #1) på kødsiden af maven. Prøv at dække hele kødsiden og sørg for at bruge al den blanding, du har målt ud, baseret på vægten af hver svinekød.
Skub svinekødet ind i en frysepose eller fødevaresikker vakuumforseglingspose. Fjern så meget luft som muligt fra posen og forsegl den.
Her er 4 svinemaver, alle forberedt med kurblandingen og pakket op.
Stil svinemaverne i køleskabet, så de kan hærde i 4 dage. Vend dem hver 24 timer, så kuren er i stand til at belægge hver side.
Det tager fire dage i køleskabet at helbrede
Efter 4 dage i køleskabet er bugerne hærdet og klar til at blive skyllet af. Fjern dem fra poserne og skyl dem under koldt vand, grundigt, i et par minutter hver.
Læg svinemaverne på en rist og sæt dem tilbage i køleskabet i omkring 8 timer eller natten over. Dette tørrer svinemaver og hjælper røgen med at blive absorberet i kødet.
Når tørringen er færdig, gør du dem klar til at gå i rygeren. Sæt dem på ved hjælp af Bradley Smokers pølsekroge, der fås her. De er perfekte til at kroge ind i den spegede flæskesvær.
Røg de svinemaver!
Mange trævalg til at ryge bacon
Indstil rygeren til at være i området 200-225 F. Så længe det forbliver i det område, vil baconen være fantastisk. Temperaturen kan falde til at begynde med, når svinemaverne tilsættes rygeren, men den bør hoppe ret hurtigt tilbage.
Med hensyn til trævalget er der mange forskellige at vælge imellem, når man ryger bacon. Du kan bruge æble, kirsebær, ahorn, hickory, eg, pecan og mere.
Brug et digitalt termometer til at overvåge temperaturen
Hæng maverne i rygeren, og sørg for, at de ikke rører hinanden eller siderne af rygeren. Der er ingen fast tid til rygningen, da baconens tilberedningsgrad bestemmes af den indre temperatur i svinemaverne.
Når de når en indre temperatur på 150-155 F, er de klar til at blive fjernet fra rygeren. Brug et digitalt termometer til at overvåge baconens temperatur.
Her er, hvordan svinemaverne ser ud, efter de nåede 155 F. Bemærk, at det tog lidt over 4 timer at komme på temperatur og med 4 svinemaver i rygeren!
Tag baconen ud og lad dem hvile i cirka en time eller deromkring. Dette sænker temperaturen og gør det nemmere at fjerne hud/svær på maven.
Vend baconen, så skindsiden kommer ovenpå. Skær rundt om skindet, så du kan få fat og trække skindet op, så det fjernes fra resten af flæskesværet. Brug eventuelt en kniv til at skære den væk.
Baconen er klar! Har du en kødskærer, er det bedst at lægge baconen i fryseren i 1-2 timer. Dette opstrammer fedtet for glattere skiver.
Pak dem ind i bagepapir eller vakuumforsegl dem i poser og smid dem i fryseren. Så nemt er det at lave bacon!!
God fornøjelse!! Og glædelig fars dag!!
Af Steve Cylka