What Is The Difference Between Prague Powder #1 and #2?

What Is The Difference Between Prag-powder #1 og #2?

Posted on: January 16, 2023



Prag pulver, en salte, er blevet brugt i over et århundrede for at kurere kød før grillfest. Det er en vigtig ingrediens i den ældgamle fødevarekonservering.

Prags pulver, et salt, er blevet brugt i lidt over et århundrede til at kurere kød før grillning. Det er en vigtig ingrediens i den ældgamle proces med konservering af fødevarer. Dette salt, der går tilbage til 1925, er kendt for at stamme fra det Chicago-baserede firma, Griffith Laboratories, efter importen af en lignende opskrift fra Tyskland. Pragsalt virker ikke kun som en naturlig antibakteriel ingrediens, men tilføjer en lækker smag til kødet. Prags pulver kaldes populært "det lyserøde salt" og kan bruges til at helbrede enhver type kød for at forbedre smag, farve og tekstur. Den lyserøde farve er tilføjet for at gøre den let at skelne fra almindelig salt.

Variationer af Prag-pulver

Denne vidunderhærdende ingrediens kommer i to varianter: #1 og #2. Selvom begge variationer ligner hinanden, er der en verden til forskel med hensyn til sammensætning og brug. Dette har skabt masser af forvirring blandt grillelskere. Blot ved at se på udseendet er det svært at vide, hvilken variant der passer til hvilken type kød.

Her er en hurtig guide til alle røget mad-kendere til at lære de vigtigste forskelle mellem Prag-pulver #1 og Prag-pulver #2. For at gøre det nemt for alle at forstå, har vi diskuteret forskellene ud fra forskellige aspekter. Tjek dem ud nedenfor.

Sammensætning af Prag pulver #1 og #2

Dette kan i første omgang virke ubetydeligt, men det er vigtig information at bemærke. Selvom begge varianterne af Pragsalt #1 og #2 ser ens ud i farve og konsistens, varierer de i sammensætning. I henhold til mandatet fra den føderale regering indeholder Prag-pulver #1 6,25 % natriumnitrit og 93,75 % bordsalt eller natriumchlorid. For at sige det med enkle ord, så indeholder det 1 del natriumnitrit og 15 dele salt.

Prag pulver #2 er en blanding af 6,25% natriumnitrit, 4% natriumnitrat og 89,75% salt. Det er ekstremt salt og bør aldrig indtages som almindeligt salt.

Hærdende virkninger af Prag pulver #1 og #2

Når kødet er røget med Prag pulver #1, ændres natriumnitrit til nitrogenoxid og begynder at udsende gas. Så når madrygningen er afsluttet, er der kun 10 til 12 procent af nitrittet fra kuren tilbage, og det fortsætter yderligere med at forsvinde, efterhånden som maden konserveres.

I tilfælde af kød, der er saltet med Prag-pulver #2, begynder natriumnitrat at nedbrydes til natriumnitrit. Det når et niveau, når kødet slet ikke har natriumnitrat i sig. Under madrygning omdannes natriumnitrit til nitrogenoxid og begynder at forsvinde. Dette efterlader kun en restmængde af natriumnitrit i den kogte mad, og det fortsætter med at forsvinde, så længe maden er konserveret.

Anvendelser af Prag pulver #1 og #2

Prag-pulver nr. 1 er mere velegnet til vådspekning af kød, der har brug for en øjeblikkelig helbredelse. For eksempel kræver pølser, fisk og corned beef ikke langvarig tilberedning eller hærdning, så disse er de bedste muligheder for at bruge Prag-pulver #1. For 5 pund kød skåret i stykker skal du blot blande 1 spiseskefuld Pragsalt i vandet for at skabe en våd kur.

Prag pulver #2 bruges mest til tørt kød, der kræver langvarig rygning og skal kureres i lange timer. Hård spegepølse og land skinke er bedst kureret med Prag pulver #2.

Fordele ved at bruge Prag-pulver

Fordelene for både Prag pulver #1 og #2 er de samme, når det bruges til at kurere kød. Som vi ved, skaber fugt og varme det mest gunstige miljø for bakterier at yngle. Prag-pulver fjerner væske fra cellerne, hvilket gør det ugunstigt for mikrober at vokse. Denne proces hjælper med at dræbe selv dødelige bakterier, der forårsager botulisme. Det øger fødevarens holdbarhed og gør det sikkert at spise.

Rygning af speget kød

Madrygning er en kunst, der kræver erfaring og tålmodighed for at blive mestret. Flere detaljer tilføjer smagen, lugten og farven af røget mad. For at opmuntre begyndere til at prøve madrygning deler vi nogle enkle tips til tilberedning af speget kød.

Brug kød af den bedste kvalitet: Rå og frisk kød kan bedst absorbere røgsmagen under madrygning. Forsøg aldrig at putte halvkogt mad i madrygeren i forventning om et mirakel. Resultatet kan blive en katastrofe.

Oprethold ensartet temperatur: Madrygning er en lav og langsom proces. En lille udsving i temperaturen kan forårsage overkulning eller overkogning af maden. For at forhindre disse ting i at ske, brug bestemt Bradley Bisquettes. Disse specialdesignede træpucke har en ensartet tæthed.

Få en pro-ryger: En god madryger kan udføre alle opgaverne automatisk. For eksempel, Bradley Smoker leveres med en digital timer og temperaturregulator med en automatisk feeder og vil arbejde kontinuerligt i op til 10 timer med en vis overvågning. Den har to varmeelementer, der kan udføre varm rygning, kold rygning (med adaptersæt til kold røg), dehydrering, og endda fungere som en ovn.

Server ikke med det samme: Lad kødet hvile lidt efter det er røget. Dette gør det muligt for kødet at reabsorbere al den væske, der udskilles under rygningen og vil gøre kødet mere mørt og saftigt.

Vi håber, at vores ekspertvejledning om Prag-pulver #1 og #2 er nyttig, og at disse yderligere Bradley-tip og tricks vil resultere i noget gourmetmadlavning.

Se hele vores katalog med artikler om saltning og saltning af dit kød her:
Hvad er forskellen mellem bejdsning, saltning, marinering og hærdning?
Konservering og rygning af kød til hjemmemadkonservering
Vejledning om saltning og saltning af dit kød til madrygning

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.