Idiot's Guide to Wine Pairing with Smoked Foods

Idiot's Guide to Ledningsnet med Smoked Foods

Posted on: January 13, 2023En røget bøf føles ufuldstændig uden et glas vin ved siden af. Hemmeligheden til at fejre denne lækre kombination ligger i at parre den perfekt. Rød med rød og hvid med hvid virker ikke. Så her er en komplet idiots guide til at parre vin med røget mad, så de begge supplerer hinanden.

En røget bøf føles ufuldstændig uden et glas vin ved siden af. Hemmeligheden til at fejre denne lækre kombination ligger i at parre den perfekt. Rød med rød og hvid med hvid virker ikke. Så her er en komplet idiots guide til at parre vin med røget mad, så de begge komplementerer hinanden.

Hvorfor er vin og røget mad parring vigtigt?

Røget kød har rig smag af enten dry rub-krydderier eller våd saltlage. Disse intense smage har en tendens til at undertrykke vinen, så den smager fladt og kedeligt. Hvis syrlig vin kombineres med røget mad med intens smag, kan krigen mellem begge smage gøre parringen skarp.

Det er her, hvor tricket med vin- og madparring kommer til at spille en rolle. Tanken er, at ingen af dem skal smage dominerende eller intetsigende på samme tid.

Røgmad og vinparringsguide

Ligesom vi sagde, er dette en idiots guide, så vi holdt det enkelt og let at forstå og implementere. Tjek guiden nedenfor.

Riesling: Disse lette vine passer bedst sammen med røget svinekød, kylling eller fisk.

Chardonnay og Sauvignon Blanc: Disse letsmagsvine har en syrlig frugtagtig smag, som passer bedst til røget fisk eller fjerkræ.

Malbec: Denne vin med mørk frugtsmag er perfekt til at lave sangria-drik. Det smager bedst med rødt kød.

Portvin og Pinot Noir: Disse mørkerøde vine har en delikat frisk smag, der passer godt til røget fisk, lam, kylling og rødt kød.

Pinot Grigio, Pinot Gris & Moscato: Disse mellemfyldige søde smagsvine smager fantastisk til fjerkrækød og fisk og skaldyr.

Blush Wines: Disse vine kan serveres i en række forskellige blandinger og passer godt til næsten alt magert kød.

Shiraz og Syrah: Den dristige smag og stærke aroma af disse vine passer godt sammen med røget oksekød og store bøffer.

Merlot og Cabernet: Disse fyldige vine har mørkerøde nuancer og stærke tørre smage. De supplerer røget oksekød og svinekød.

Tips til at ryge mad som en pitmaster

Madrygning er en kunst, der skal perfektioneres med en vis dygtighed. Vi vil dog dele nogle pitmaster-tricks for at hjælpe dig med at lave den perfekte røgede bøf til den bedst egnede vin.

1. Professionel madryger: At vælge den rigtige madryger er det første skridt til at nå kunsten at ryge. En pro-food ryger som Bradley Smoker vil være selvforsynende til at udføre sit arbejde uden nogen babysitter. En pro-ryger er designet til at sikre, at du får den mest problemfrie og lækre rygeoplevelse, selvom du er nybegynder.

2. Lage kødet: Saltning er processen med at marinere kødet i en højkoncentreret opløsning af vand, salt og krydderier. Dette hjælper kødet eller fisken til at absorbere alle smagene og fugten før rygning. Det forbedrer kødets smag og mørhed.

3. Brug ren røg: Fed røg, der kommer ud af brændte træflis og aske, kan forurene maden, så den smager bittert. Det er vigtigt at udskifte brændstoffet, før det bliver til aske. Det er her Bradley Bisquettes kan redde dig fra det kedelige job. Bradley Bisquettes er træflis med smag, der automatisk slukker, før de bliver til aske. De forstærker smagen og lugten af maden og kommer i 17 forskellige smagsvarianter som whisky, hickory, ahorn, kirsebær, æble osv.

4. Brug frisk råt kød: Det kan nogle gange være en dårlig idé at ryge halvkogt kød for at spare tid. Pitmasters foretrækker at ryge råt kød, fordi det absorberer al den røgede smag, mens det tilberedes til det er færdigt. Brug kød af den bedste kvalitet for at få den bedste røgede smag.

Flere tips

5. Indstil måltemperatur: Forskellige udskæringer af kød kræver forskellige rygetemperaturer. Det er her, der kræves en dedikeret madryger, der gør det muligt at indstille den nøjagtige temperatur til madlavning. Bradley Smoker er en vinder her. Den har en digital grænseflade med forudindstillede temperaturkontroller, der gør det muligt at indstille og ændre ethvert temperaturområde, når det er nødvendigt.

6. Skift varmeelementer: Nogle fødevarer kræver variable varmeelementer til rygning. For eksempel kan en bøf have brug for varmrygning til at starte med og koldrøgning for at afslutte den med perfektion. Bradley Smoker kommer med flere varmeelementer for at give dig den bedste madrygeoplevelse. Det kan fungere som en kold ryger, varm ryger, ovn og dehydrator.

7. Tillad ventilation: Røg, der kommer ud af maden, kan overbelaste rygekammeret, hvilket reducerer smagen af maden. Det er vigtigt at tillade en vis ventilation, så den overskydende røg kan undslippe kammeret uden at påvirke tilberedningstemperaturen. Bradley Smoker har et topventilationssystem, der opretholder en ensartet tilberedningstemperatur, mens den frigiver overskydende røg.

8. Balancer fugtniveauet: Rygning fjerner fugt fra maden og gør den tør. Det er vigtigt at dampe kødet, mens det er røget, for at bevare mørheden. Bradley Smoker kommer med en separat vandpande, der automatisk damper maden, mens den ryges.

Konklusion

Rygning kan være en stor eller knap så god oplevelse for begyndere afhængigt af de teknikker, der følges. Vi håber, at disse enkle Bradley-tip og tricks om parring af vin og mad sammen med madrygning kan hjælpe dig med at klare spillet som nybegynder.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.