Can You Freeze Smoked Ribs?

Kan du Frys Røget Ribs?

Posted on: January 17, 2023Så du var alt for entusiastisk og røget mere ribben, end du kunne blive færdig. Eller måske planlagde du en fest, der blev aflyst, men du har allerede tilberedt ribbenene. Og nu har du nogle lækre rester af røget ribben, du ikke ved, hvordan du skal gemme.

Så du var for entusiastisk og røg flere ribben, end du kunne blive færdig med. Eller måske planlagde du en fest, der blev aflyst, men du har allerede forkogt ribbenene. Og nu har du nogle lækre rester af røget ribben, du ikke er sikker på, hvordan du skal opbevare.

Uanset hvad, er svaret ja - du kan helt sikkert fryse røgede ribben i op til 12 måneder. Med blot et par trin kan du nyde dine resterende ribben i lang tid.

Sådan forbereder du ribben til frysning

Før vi kommer til hvordan, er det vigtigt at påpege to ting: For det første er det bedre at koge ribbenene helt, før de fryses, end delvis kogning.

Selvom delvis kogte ribben beskytter dem mod overkogning og udtørring, er de også en sundhedsfare. USDA anbefaler at bringe kødets indre temperatur til mindst 145°F (63°C).

For det andet, når du er færdig med at lave mad, bør du fryse dine ribben så hurtigt som muligt. Lad dem ikke stå på disken for længe til at køle af, da det kan resultere i fødevaresikkerhedsproblemer. At holde kød i zonen 40°F til 140°F (4°C til 60°C) giver et medium for skadelige bakterier at vokse.

Sådan fryser du røgede ribben

Her er et par tips til at gøre processen glattere og hurtigere.

  • Del ribbenene i små portioner. Enkeltportioner er bedre og mere bekvemme. Du kan vælge at sauce dem alle sammen på dette tidspunkt eller vente, indtil det er tid til at tilberede de individuelle portioner.
  • Pak dem tæt ind i folie og læg dem i vandtætte plastikposer. Læg dine portioner i en frysepose med lynlås. Sørg for at have presset al luften ud, og læg derefter posen i fryseren.
  • Hvis du har et vakuumsystem, burde denne proces være hurtigere. Vakuumforsegl fryseposen med ribberne for at reducere tabet af fugt under opbevaring.
  • Læg dine ribben i en isfyldt køler og dæk dem med is. Bliv ved med at kontrollere temperaturen, indtil den er omkring 40°F (4°C), og overfør dem derefter til fryseren. Så længe du forsegler dem godt, kan dine ribben holde op til 12 måneder uden at blive dårlige.

Sådan genopvarmes frosne ribben

Der er flere muligheder, du kan vælge imellem for at genopvarme dine frosne ribben. Du har sandsynligvis valgt tilberedningsmetoden til langsom rygning, fordi den giver dem mulighed for at forblive fugtige.

Du bør vælge en tilsvarende langsom metode, når du genopvarmer for at sikre, at du ikke ender med et tørt og sejt rod. Som en generel regel skal du undgå at bruge direkte og høj varme, når du genopvarmer dine ribben.

Vi har skitseret forskellige genopvarmningsmetoder nedenfor.

1. Ovn

Dette kræver afrimning af ribbenene først. Sæt ribbenene i køleskabet for at tø op en dag før du vil tilberede dem. Når de er klar, forvarm din ovn til 225-250°F (107-121°C). Tilsæt lidt sauce eller bouillon for at fugte ribbenene. Dæk ribbenene i folie og læg dem på en pande. Behold din kød termometer tæt på for at sikre, at du bemærker, hvornår den interne temperatur når op på de anbefalede 145˚F (60°C). Dette bør tage omkring 4,5 timer ved en konstant temperatur på 225˚F (107°C) for baby-rygribben. Tag ribbenene ud af ovnen og lad dem trække i saucen inden servering.

2. Brug et varmt vandbad

Dette er en hurtigere og nemmere metode til genopvarmning af ribben. I modsætning til andre metoder kræver denne ikke foroptøning. Du skal bare koge en gryde med vand og placere vakuumposen med dine ribben i vandet. Dæk gryden til, sluk for varmen og lad posen stå i vandbadet for at afslutte kogningen. Dette kan tage 1 til 1,5 time.

3. Brug af en mikrobølgeovn

Selvom mikrobølger er hurtigere og nemmere at bruge til at genopvarme næsten alle slags mad, er de ikke en god mulighed i dette tilfælde. For det første opvarmes de ikke jævnt. For det andet er de berygtede for at udtørre mad, og fugt er din ven, når du genopvarmer ribben. Vent ikke, til du har travlt og er sulten, og mikroovn er den eneste tilbageværende mulighed for at nyde dine ribben. Hvis du tålmodigt ventede gennem den længerevarende rygeproces, kunne du sandsynligvis vente lidt længere.

Afslutningsvis

At fryse dine rester af røget ribben er en god måde at bevare dem i lang tid. Her er et par takeaways at huske på:

  1. Frys dine ribben straks efter tilberedning for at undgå sundhedsproblemer, der kan komme af at holde kød i 40°F til 140°F (4°C til 60°C) zonen.
  2. Opbevaring af ribbenene i vakuumforseglede poser er den bedste måde at sikre minimalt fugttab, men andre metoder virker også, hvis du gør dem godt.
  3. Undgå høj og direkte varme, når du genopvarmer dine ribben for at holde dem møre og fugtige. Gå efter den lave og langsomme tilgang.
  4. Korrekt opbevarede frosne ribben kan holde sig friske i op til 12 måneder.

Her er et par opskrifter på røgede ribben, som du kan prøve på din Bradley Smoker:
Sådan ryger du 3-2-1 ribben
Røgede Baby Back Ribben i Bradley Smoker
Sådan laver du Smoked No Wrap Ribs

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.