Smoking Ribs for Beginners

Rygning Ribben for begyndere

Posted on: January 17, 2023



Alle kødelskere er enige om, at røget ribben er fedt. Men at få den perfekte balance mellem smag og tekstur er en af de sværeste ting at gøre som nybegynder.

Alle kødelskere er enige om, at røget ribben er fantastisk. Men at få den perfekte balance mellem smag og tekstur er noget af det sværeste at gøre som nybegynder.

Den gode nyhed er, at med en pro-food ryger kan du øve dig, indtil du får det rigtigt. Alt du skal gøre er at vælge de rigtige træbisquetter, krydre dine ribben og starte rygeprocessen.

Hvis det stadig lyder som en svær opgave, har vi nedenfor skitseret, hvad du skal bruge for at begynde din rygerejse.

Typen af ribben

Baby back ribs er den perfekte type ribben til at gøre din rygedebut. Selvom navnet antyder, at de kommer fra et babydyr, gør de det ikke.

De kommer fra dyrets øvre rygsøjle. De er mindre end spareribs, og det er der, de har fået deres navn fra.

Babyrygribben er mere øm og har mindre fedt end spareribs. De er også mere lækre, og derfor foretrækkes de.

Det første trin i forberedelsen af de perfekte røgede ribben er at fjerne membranen på bagsiden af ribbenene. Membranen koger ikke, så hvis du ikke fjerner den, kan dine ribben ende med at blive seje.

Start ved det ene hjørne af ribbenene for at gøre det hurtigere, holde det med et køkkenrulle og trække vil gøre tricket. Når du har fået alle stykkerne af membranen af ribbenene, krydrer du dem for at gøre dem klar til rygning.

Hvilken type rub virker bedst?

Der er et bredt udvalg af rubs, du kan prøve i den lokale butik. Men ligesom med de fleste ting vil det at lave din egen rub give dig mere frihed til at eksperimentere. Arbejd med dine bedste krydderier og urter for at finde den rigtige blanding.

Det næste trin er at påføre rub på ribbenene. Påfør ikke gniden for dybt, da den vil tilstoppe porerne og forstyrre røgabsorptionen. Dette vil virke imod dig, fordi du vil have, at ribbenene får så meget røg, som de overhovedet kan.

Sørg for, at du også påfører gniden ensartet over ribbenene. For at gøre det nemmere, start med bagsiden og lad den hvile i mindst fem minutter, før du vender risten om.

Når alle sider er færdige, lad ribbenene stå i køleskabet i 30 minutter for at absorbere smagen.

Interesseret i at tjekke mere information om meat rubs? Se ikke længere end vores artikler om:
3 hjemmelavede rubs til at tage din røgede kylling til det næste niveau
Berømte gnidningstyper parret med lækre opskrifter
Hvad er en Rub, hvorfor og hvordan gør man det?

Hvad er den bedste trætype?

Den endelige smag af dine ribben vil afhænge meget af typen træ Bisquettes du bruger i din ryger. Der er et bredt udvalg af træsmag at vælge imellem, så du kan være så kreativ, som du vil.

Vi anbefaler dog, at du holder dig til én træsort, hvis du ikke er særlig fortrolig med processen. Mildere træsorter som æble, mesquite og pecan er populære valg at bruge sammen med ribben. De er milde, så de vil ikke overdøve kødet.

Rygning tidslinjer og temperaturer

Der er forskellige opskrifter derude med specifikke detaljer ned til det sidste øjeblik, du bør ryge dine ribben. 3-2-1 og 2-2-1 metoderne er de mest populære metoder.

I begge tilfælde er målet at få ømme ribben. Det betyder, at du skal ryge dem langsomt ved lav temperatur. Indstil din ryger til 225°F (107°C), og sæt ribbenene på ryger stativer.

Luk døren til rygeren for at sikre, at den ikke mister varme. Sørg også for, at der er nok træbisquetter i rygeren, før du begynder at ryge, hver enkelt ryger i 20 minutter.

2-2-1 en metoden fungerer godt med udækkede ribben. Læg de utildækkede ribben på rygerstativet og lad dem stå i 2 timer. Tag dem derefter ud af rygeren og pak dem ind i aluminiumsfolie.

Kom dem tilbage til rygeren i yderligere 2 timer. Tag dem ud i slutningen af de 2 timer og fjern folien for den sidste times kogning.

3-2-1 metoden kræver 3 timers rygning, hvor man pakker ribbenene ind i væske i 2 timer og lader dem derefter hvile i BBQ sauce i 1 time.

Selvom disse metoder virker, skal du bruge dem som en løs guide i stedet for et must-follow. Overvej størrelsen, tykkelsen og typen af dine ribben godt. Sørg også for, at du har en kød termometer med dig under hele rygeprocessen.

Udseendet og den indre temperatur af ribbenene vil fortælle dig, hvornår du skal stoppe rygeprocessen.

I Afslutning

Selv med de bedste opskrifter, er der stadig en chance for, at du ikke får dine ribben rigtigt i første forsøg.

Tillykke, hvis du gjorde det, men hvis du ikke gjorde det, vil du gøre det bedre næste gang.

Husk:

  1. De træbisquetter og -gnid, du bruger, vil påvirke den endelige smag af dine ribben.
  2. Langsom tilberedning ved lav varme vil give dig møre og mere smagfulde ribben.
  3. Udseendet og den indre temperatur af dine ribben er den bedste måde at bekræfte færdighed på.
  4. Du får det måske ikke rigtigt i første forsøg, og det er okay. Du vil gøre det bedre næste gang.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.