En Cowboy Ribeye er enhver grillelskers glæde. Denne dyre udskæring er vidunderligt marmoreret, fyldt med fedt og smag. Med et naturligt benhåndtag laver Cowboy Ribeye en speciel bøf, der kræver en unik teknik for at blive røget og svitset. Dette er en tyk udskæring af kød, der er vanskelig at blive grillet eller grillet på direkte varme. For et perfekt resultat skal det koges lavt og langsomt for forbedret smag og perfekt færdighed. Så hvis du vil mestre kunsten at grille øm og saftig Cowboy Ribeye til perfekt færdighed, er her en hurtig guide til dig.
At vælge det rigtige kød
Oksekødet skal være frisk og råt. Vælg ribeye-snit, der er tykt og marmoreret. Jo tykkere den er, jo bedre bliver resultatet. Du kan få den i forskellige tykkelser, men bed slagteren lave et stort snit til dig.
Ingredienser til krydderier
Cowboy ribeye er naturligt aromatiseret på grund af det bindevæv, der er til stede i musklen, der indeholder en god mængde fedt. Så en let enkel krydderi vil gøre underværker for denne bøf. Her er hvad du kan bruge til at krydre den klassiske cowboy ribeye.
- Kosher salt
- Hvidløgs pulver
- Sort peber (groft malet)
Hvis du ønsker yderligere smag i cowboy ribeye, så vælg timian og rosmarin urter.
Krydder Cowboy Ribeye
Bland lige store portioner kosher salt, sort peber og hvidløgspulver for at forberede en rub. Smør en generøs mængde af rub på ribeye. Rubben skal dække alle dies af bøffen ensartet.
Rygende Cowboy Ribeye
Den ideelle temperatur til tilberedning af en hel cowboy ribeye bøf er mellem 225 og 240 grader Fahrenheit (107,2 C-115,6 C). Start med at forvarme madrygeren til en temperatur nær 225 grader Fahrenheit (107,2 C). vi anbefaler kirsebær for en mild smag eller hickory for en stærkere røgsmag.
Overfør ribeye til stativ af den opvarmede ryger. Indstil derefter temperaturen og lad det ryge i 25 – 30 minutter. På dette tidspunkt kan du tilføje krydderurterne oven på bøffen for ekstra smag. Hvis du foretrækker medium færdighed, skal du lave mad ved et temperaturområde på 135 grader Fahrenheit (57,2 C).
Svidende Cowboy Ribeye
Indsæt en røgtermometer for at kontrollere bøffens indre temperatur. Træn spidsen af sonden ind til kernen af den tykkeste del af ribeye for at få den faktiske temperatur. Hvis temperaturen er i nærheden af 110 grader Fahrenheit (43,3 C), så tag bøffen ud og læg den på varme grillriste. Lad den grille ved direkte flamme i 5 minutter, og vend derefter bøffen for at grille den anden side i yderligere 5 minutter. Når den er færdig, lad cowboy ribeye-steaken hvile i 10 minutter, og server derefter.
Tips til at ryge perfekte bøffer
Rygning er en kunst, der kræver øvelse for at opnå perfektion. Vi har dog håndplukket nogle pitmaster hemmelige tips, der kan hjælpe begyndere med at mestre det grundlæggende i madrygning på ingen tid. Tjek dem ud her.
Lage/ Gnid
Lage er en højkoncentreret opløsning af salt og vand, der hjælper med at tilføre fugt til kødet, når det lægges i blød i det i timevis. Gnidningen kan være tør eller våd. En tør rub er en blanding af urter og krydderier, mens en våd rub indeholder en base af olie eller frugtjuice blandet med en tør rub. Lage/rub forbedrer smagen af maden og hjælper den også med at bevare sin fugt, selv efter rygning. Se hele vores katalog med artikler om saltning og saltning af dit kød her: Hvad er forskellen mellem bejdsning, saltning, marinering og hærdning?; Konservering og rygning af kød til hjemmemadkonservering; Vejledning om saltning og saltning af dit kød til madrygning.
Gå lavt og langsomt
Rygning er en lav og langsom metode til madlavning. I denne proces tilberedes maden ved en konstant lav temperatur i lang tid, indtil den når den ønskede færdighed. Langsom tilberedning hjælper med at bevare kødets mørhed, hvilket gør det saftigt og saftigt.
Tilføj fugt
Dette er et vigtigt skridt for at få helt møre og saftige bøffer. Varme kan rive fugt af maden og gøre den tør og forkullet. Det er derfor, du skal tilføje fugt til maden samtidigt, når du ryger den. Placer en gryde med varmt vand inde i rygekammeret for at dampe maden, eller brug en sprayflaske med vand eller frugtjuice til at sprøjte på maden med jævne mellemrum. Det er også en god idé at pensle maden med smør eller olie for at holde den fugtet.
Brug en kvalitetsmadryger
En kvalitetsfødevareryger kan automatisere alle afgørende opgaver involveret i madrygning for at give en afslappende grilloplevelse. Professionelle rygere som Bradley Smoker har en digital konsol til forudindstilling af tilberedningstemperatur og tid før rygning. Den har også en auto-feed Bradley Bisquette system, der hjælper rygeren konsekvent at løbe i timevis med en vis overvågning.
Vi har dækket, hvad du har brug for at vide om at forberede og ryge en favorit cowboy ribeye og nogle Bradley tips og tricks til madrygning. Vi håber, at disse tips har hjulpet dig til at prøve gourmet grill derhjemme. For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.