How to Smoke a Cheap Steak into a Juicy, Tender Cut

Hvordan man ryger en billig bøf ind i en Juicy, ømme snit

Posted on: January 09, 2023
Read time: Read Time: 10 min



Par tekst med et billede for at fokusere på dit valgte produkt, din samling eller dit blogindlæg. Tilføj detaljer om tilgængelighed, stil, eller giv endda en anmeldelse.

I dagens verden, hvor leveomkostningerne fortsætter med at stige, forsøger alle at spare en ekstra dollar ved at minimere deres udgifter. Dette betyder ofte, at man går efter mere overkommelige muligheder, fra måltider til tøj og andre fornødenheder. Du behøver dog ikke bekymre dig om at ødelægge din madlavningsoplevelse og smagen af din mad. I denne artikel vil vi se på, hvordan man ryger en billig bøf til en saftig, mør udskæring.

Så meget som vi elsker og nyder bøf, har vi bare ikke råd til, at hver udskæring er en rib-eye eller strip-lænd. Nogle dage ender vi med en flanke- eller nederdelsteak, og vi aner ikke, hvordan vi kan bearbejde magien og forvandle vores billige udskæring til et mere lækkert måltid. Så hvad gør vi med de billige udskæringer af oksekød?

Sådan ryger du billig bøf til en saftig, mør udskæring

I modsætning til nogle af de bedste bøffer er billigere bøffer mindre møre, en af grundene til, at mange viger tilbage fra at tilberede dem. Det kan dog nemt indløses og stadig have et velsmagende måltid.

Nogle af de bedste udskæringer til lavere priser inkluderer chuckbøf, petite tender, top mørbrad, flanke, mørbradspids og hætten på den øverste runde.

Forberedelse

Hvordan du tilbereder din bøf lige fra udskæring til krydring det påvirker smagen og smagen af dit oksekød, så hver proces er ekstremt vigtig.

Vi vil se på nogle af de metoder, du kan bruge til at tilberede din billige bøf, inden du ryger den.

1. Aldring

Aldring hjælper med at gøre kødet mørt, fordi bindevævet i musklerne begynder at nedbrydes, hvilket giver dig en meget mere ønskværdig tekstur. Lagret kød har også en forbedret smag.

En af måderne du kan omgå dette på er ved at bruge en faux-aldrende marinade. Dette er processen med at ælde kød ved delvist at fjerne vandet fra bøffen, mens alt andet efterlades.

Ingredienser til en faux-aldrende marinade:

  • 3 spsk sojasovs
  • 1 spsk Worcestershire sauce
  • 1 tsk MSG
  • 3 spsk fiskesauce
  • 1 spsk blåskimmelost
  • 1 spsk ristet hvidløg, hakket
  •  ½ tsk ansjospasta

Processen:

  • I en skål blandes alle ingredienserne grundigt.
  • Fordel marinaden i et par poser, tilsæt dine bøffer til dem, og vakuumforsegl.

2. Tilsætning af salt

Du kan også vælge at tilsætte salt til din bøf ved at drysse det hele rundt.

Salt er kendt for at tvinge muskelfibre til at adskilles og trække kødets naturlige saft ud. Dette skaber en saltlage, som derefter reabsorberes og trækker den lækre okseagtige smag af kødet frem. Salt hjælper ligeledes med at mørne proteinerne, hvilket gør din bøf mindre sej.

Nøglen her er at sikre, at hver del er dækket af salt og ikke kun en lille mængde. Dæk dit kød helt til med salt og stil bøffen på køl i cirka en time, og skyl den derefter af.

3. Scoring af snittet

At score kød er nyttigt, især når du tilføjer marinade, da det gør det muligt at absorbere det hele. Når du tilbereder en billig bøf, bliver det også mørt ved at score dit oksekød, hvilket giver mulighed for korrekt tilberedning, da du har knækket muskelfibrene, hvilket hjælper med at slappe af kødet.

4. Vakuumteknikken (også kendt som sous vide)

Det er her, du lige varmer hele kødstykket op i kontrollerede omgivelser, inden du steger.

Sådan gør du:

Opvarm vandet til en temperatur på omkring 134 °F (57 °C), og sænk din bøf i kedlen i cirka en time. Dette bringer kødets temperatur til dit foretrukne niveau af tilberedningsgrad, hvilket gør det mørt.

Rygende bøf

Det skal du bruge:

  • Mad ryger
  • Bøf
  • Salt
  • Peber (du kan tilføje andre krydderier)

Rutevejledning:

  • Forvarm din madryger til en temperatur på 225 °F (107 °C).
  • Læg din bøf i en skål, drys salt, peber og andre krydderier på kødet.
  • Læg din bøf i madrygeren, kog indtil den er gennemstegt. Sørg for at bruge Bradley Bisquettes for den bedste smag.
  • Tag bøffen ud af rygeren, lad den hvile i 10-15 minutter, og server derefter.

Hvor længe skal du ryge din bøf

Flere faktorer spiller ind, når du skal bestemme tilberedningstiden på din bøf. De omfatter udskæring og tykkelse, konsistensen af rygerens temperatur og typen af bøf.

Hvis du har skåret dit oksekød i tykkere stykker, anbefaler vi, at du giver det mere tid for at sikre, at det er gennemstegt. For at undgå gætværk er det vigtigt, at du også har en nøjagtig termometer der vil guide dig til at vide, hvornår bøffen er færdig.

Sidste tanker

Da oksekødspriserne fortsætter med at stige, og det bliver stadig sværere at få fingrene i nogle af de bedste stykker bøf, kan du stadig få en fantastisk rygeoplevelse. Afhængigt af hvor godt du kan lide dit kød færdigt, kan du også justere ovenstående opskrifter.

Se et par flere bøfartikler her:
5 Steak færdighed Interne temperaturer og tider
Sådan skal du være mørende bøf
Sådan tilberedes den perfekte New York Strip Steak

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.