How to Smoke a Whole Chicken

Hvordan man ryger en Hele kylling

Posted on: January 11, 2023



Af alle de fødevarer, som jeg har røget gennem årene, skal en af ​​mine favoritter være en hel kylling. Selvfølgelig, jeg elsker ribben, bryst, trukket svinekød og røget jalapeño -poppers, men at ryge en hel kylling er bare fantastisk!

Af alle de fødevarer, jeg har røget gennem årene, skal en af mine favoritter være en hel kylling. Selvfølgelig elsker jeg ribben, bryst, pulled pork og røget jalapeño poppers, men at ryge en hel kylling er bare fantastisk!

Ikke kun vil den producere en meget saftig fugl, der er super mør, men den vil også have den vidunderlige infusion af røg. Oven i købet er det vanvittigt nemt at gøre og kræver lidt overvågning.

Kyllingens størrelse påvirker rygetiden

Hvis du beslutter dig for at prøve det, så sørg for at få en dejlig frisk fugl. Derudover skal du vælge en, der er omkring 3 1/2 pund. De er perfekte til at ryge, da det vil give en pæn mængde kød til familien. Det er selvfølgelig muligt at bruge en mindre eller større fugl. Vær dog opmærksom på, at kyllingens størrelse vil påvirke rygetiden.

Hel eller skåret i halve

Selvom kyllinger typisk røges hele, er det også muligt at skære fuglen i halve. Dette vil reducere rygetiden en lille smule, men ikke så meget, som du måske tror.

For at dele kyllingen i to skæres den på langs mellem de to bryster. Gør det ind i hulrummet og langs ryggen/rygraden på fuglen. Det er vigtigt at placere de halve kyllinger med 'skindsiden op' på rygerstativerne.

Vær generøs med krydderier

En generøs gnidning af krydderier før rygning er et must. Som et resultat vil krydderier trænge ind i fuglens kød sammen med røgen. Oven i købet vil det give den en vidunderlig distinkt smag.

Nedenfor finder du et par forskellige krydderiopskrifter, og hver især er gode til en 3-pund kylling. Du kan gnide det lige på skindet af kyllingen og også smøre lidt olie eller smeltet smør på skindet, lige inden du gnider krydderierne på.

Urte- og hvidløgsrub

Alt du skal gøre er at blande i en skål to teskefulde hvidløgspulver, to  teskefulde tør oregano, en teskefuld tør timian, en ttsk tør persille, en teskefuld salt og 1/2 tsk stødt sort peber.

Sød og krydret Chipotle Rub

For at forberede denne rub, skal du bruge to teskefulde chipotle pulver, to teskefulde røget paprika, en teskefuld hvidløgspulver, 1/2 tsk spidskommen, 1/2 tsk koriander, en teskefuld salt og to teskefulde brun farin.

Marokkansk Spice Rub

Til Maroccan Spice Rub skal du bare blande en teskefuld paprika og en teskefuld salt. Tilføj derefter 1/2 tsk af hver af disse krydderier: cayenne, spidskommen, stødt kanel, muskatnød, kardemomme og stødt nelliker.

Kyllinger krydret, stil dem tilbage i køleskabet, indtil Bradley Smoker er op til temperatur.

Vælg dit yndlingstræ og start rygeren

Start Bradley'en ved at bruge træbisquetter efter eget valg. Selvom næsten alle træbisquetter vil fungere godt, inkluderer mine favoritter til kylling hickory, pecan, ahorn og whisky eg.

En god temperatur til at ryge kylling er omkring 250 F. Sigtet i området 250-275 F er bedst, da tilføjelse af en eller flere hele kyllinger i rygeren vil få temperaturen til at dykke en lille smule i starten.

Når rygeren er i intervallet 250-275 F, er det tid til at placere kyllingen(e) på rygerstativerne og ind i Bradleyen.

Et digitalt termometer hjælper med at bestemme færdighed

Luk døren og lad Bradley Smoker klare resten! Hvor lang tid det tager at ryge kyllingerne varierer meget afhængigt af fuglens størrelse. Derfor er det bedst at overvåge fuglens indre temperatur for at bestemme færdigheden.

Brug et digitalt termometer med en temperatursonde til at stikke sonden ind i låret på kyllingen. Hvis du fører sondens kabel gennem den øverste ventil på Bradley, vil du være i stand til konstant at overvåge temperaturen på kyllingen, selv med døren lukket.

Lad den hvile inden servering

Kyllingen vil være færdigstegt, når den indre temperatur når 165 F. Nu kan du tage den ud af Bradley'en. For en 3 1/2 pund kylling kan dette tage omkring 3-4 timer, og måske lidt mere.

Lad den hvile i cirka 5 minutter før udskæring. De kan deles i kvarte og serveres, eller kødet kan skæres i skiver og bruges i wraps, på salater og meget mere. Slagtekroppen af kyllingen er også fantastisk til at lave bouillon til suppe!

Af Steve Cylka