How To Dry Brine Turkey In 3 Easy Steps

Hvordan Tør saltlage Tyrkiet I 3 nemme trin

Posted on: January 13, 2023



Faldet er her, og feriesæsonen er lige om hjørnet. Med de kommende festligheder og festligheder giver man værten mulighed for at tænke sig om, hvad der sker på bordet for at fejre begivenheden. En stor mulighed, der er garanteret for at imponere dine gæster er en fuldt røget kalkun fra din Bradley-ryger.

Efteråret er her, og feriesæsonen er lige om hjørnet. Med de forestående festligheder og festligheder kommer muligheden for værten til at tænke over, hvad der skal på bordet for at fejre lejligheden. En fantastisk mulighed, der med garanti vil imponere dine gæster, er en fuldrøget kalkun fra din Bradley-ryger.

Lyder det som et væld af arbejde? Frygt aldrig, det er derfor, vi er her. For at vise dig, hvordan du får lækker tørlaget kalkun, vil din familie elske i tre nemme trin.

I dag viser vi dig, hvordan du tørrer saltlage en kalkun i tre nemme trin, der får dig til at ligne en professionel kok og få din røgede mad til at smage fantastisk!

Til at begynde med vil vi dække et par vigtige grundlæggende elementer i den tørre saltlageproces.

Hvad er Dry Brining?

Saltning, også kaldet forsaltning, er en simpel proces med at påføre salte direkte på kødet (Dry Brining) eller udbløde kødet i en saltlageopløsning/saltvandsopløsning (Wet Brining).

Hvorfor tør saltlage?

Processen hjælper kødet med at bevare sin naturlige saft. Det mørner også muskelvævet og hjælper med at ændre muskelfibrene, så kødet optager mere væske og forhindrer det i at tørre ud under tilberedning.

Ting at vide, hvis du er tør brining

Før vi kommer til selve processen, skal du sikre dig, at den fugl, du har til hensigt at tørre saltlage, hverken er kosher eller selvbastende kalkuner, da de højst sandsynligt allerede er forsaltet.

Vi foreslår at bruge en pålidelig ryger som Bradley Smoker med dens smagfulde Bradley bisquetter for at få den maksimale smag ud af din fugl.

Lad os nu starte den tørre saltlageproces. Her er de tre nemme trin, der hjælper dig med at skabe den kalkun, du nogensinde har haft, og som din familie vil huske i mange år fremover.

  1. Tør saltlage din fugl.
  2. Lad det hvile, dreje positioner.
  3. Røg det på den rigtige måde.

Tør saltning af Tyrkiet:

  1. Tør saltlage din fugl.
  2. Lad det hvile, dreje positioner.
  3. Røg det på den rigtige måde.

Dernæst viser vi dig hvert enkelt af disse trin i detaljer.

Dry Brining Tyrkiet

Saml dine tørre ingredienser. Vælg de krydderier, der er favoritterne i din husstand. Du kan også tilføje flere smagsvarianter ved at ryge kalkunen i Bradley-rygeren med vores premium-smag Bradley bisquetter. Aromaen det tilføjer er fantastisk!

Bland dine tørre ingredienser. Basen skal være salt med et groft mål på 1 spiseskefuld pr. 5 lbs kalkun. Så hvis du har en kalkun på f.eks. 18-20 lbs, vil det kræve 4 spiseskefulde salt. Tilsæt sort peber, paprika, spidskommen, eventuelle krydderurter (rosmarin/oregano eller andet du kan lide) til blandingen. Hæld 2-3 spsk olivenolie eller smør i og giv det en blanding. Dette vil danne en tør saltlagepasta.

Vi anbefaler, at du optøer din kalkun i køleskabet. Brug et papirhåndklæde til at absorbere ekstra fugt. Løsn huden med hånden. Nu er din kalkun god at gå til tør saltlage.

Påfør tør saltlagepasta på kalkunen lige under huden med hånden for at glasere det indvendige kød pænt. Det er gjort!

Årsagerne til tør brining er bedre end våd saltning er; det er mindre besvær, lettere at påføre, håndterbart under køling og mindre rodet. Dine hænder er det eneste udstyr, du behøver for at fortsætte processen uden stor indsats.

HVILER:

Det er nu tid til at hvile. Både for dig og kalkunen. Vi anbefaler en plastikpose for at forsegle så meget smag som muligt og placere den i dit køleskab.

Fuglen kan hvile op til tre dage og ændrer sin position hver dag. Den sidste dag skal den dog hvile uden plastikken. Dette hjælper huden med at tørre ud og strække sig, hvilket giver den glødende sprøde hud.

Minimumshviletiden bør ikke være mindre end 24-36 timer, hvis du ønsker fugtig, saftig smag ud af kødet.

RYGNING:

Tag kalkunen ud og stil den ved stuetemperatur i en time. Bind kalkunens ben sammen, før du skubber det ind i rygeren. Nu er det hårde arbejde gjort. Lad det blot ryge i 6-8 timer. Tiden vil afhænge af fuglens størrelse.

Med Bradley-rygeren kan du altid tilføje ekstra smag til dit kød ved at bruge vores premium-smags-bradley-bisquetter, hvilket giver ren, ensartet røg til kødet, og resultaterne vil altid være mørt og saftigt.

TA – DA! Vi er klar til at servere

Gør dig klar til den mest pragtfulde gyldne, sprøde, røgede kalkun, der vil få alle dine gæster til at gå ga-ga. Fuglen viser sig altid fugtig og fuld af smag. Det sprøde skind tilføjer et knas til den overordnede tekstur, og den røgede aroma vil kilde dine smagsløg.

Vi kan sige, at hvis de vil have en anden opskrift, har vi lavet en video med den.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.