Do You Need to Marinate Bacon Before Making It into Jerky?

Skal du marinere Bacon Før du gør det til Jerky?

Posted on: January 18, 2023



Hvis du leder efter den perfekte, kaloriefattige, proteinfyldte, smagfulde snack, så overvej at gøre bacon ryk. Selvom den ikke er så populær som sin fætter beef jerky, er denne snack nem og sjov at lave.

Hvis du leder efter den perfekte, kaloriefattige, proteinfyldte, smagfulde snack, så overvej at gøre bacon ryk. Selvom den ikke er så populær som sin fætter beef jerky, er denne snack nem og sjov at lave. Da baconen allerede er skåret i skiver og delvist hærdet for dig, behøver du kun tid og et par trin mere til at lave den. Lad os undersøge, hvordan du laver det, der snart bliver din yndlingssnack.

Vælg det rigtige snit

Det første skridt til lækkerhed er at vælge bacon, der giver dig de bedste resultater. Gå efter tykt skåret bacon, hvis det er første gang, du laver bacon ryk. Du kan stadig bruge almindelig skåret bacon, men det vil hurtigt miste fugt, og du risikerer, at det bliver skørt. Vi sigter efter sprødt, men alligevel lidt sejt, så tykt skåret bacon fungerer bedst.

Sådan laver du Bacon Jerky

Krydderi

Bacon behøver ikke ydre smag for at være lækkert. Dens naturlige smag er nok alene. Selvom marinader kan forbedre smagen af din jerky en smule, er det ikke vigtigt. Under alle omstændigheder kan baconens høje fedtindhold faktisk forhindre enhver smagsoptagelse fra marinaden. Den bedre tilgang er at bruge en simpel gnidning, og selv da, lad være med at gøre det i begyndelsen af madlavningsprocessen.

Hvis du skal bruge en marinade, skal du bruge de enkleste ingredienser. Du kan bruge vand og brun farin til at lave en simpel marinade. Farin vil give jerkyen en flot glasur, hvis den optages ordentligt. Kom baconstrimlerne i en pose med lynlås og hæld marinaden over dem. Du kan også drysse et par fed hvidløg ovenpå baconstrimlerne. Stil posen i køleskabet og lad baconen marinere i mindst to timer.

Efter 2 timer tages baconstrimlerne ud af køleskabet. Tør overskydende marinade af og tør strimlerne grundigt. Hvis du ikke gør det, kommer de til at smage af ryk og ikke bacon.

Forbered rygeren

Der er forskellige måder at gøre bacon jerky på. Du kan gøre det i ovnen, dehydrator eller ryger. Målet er at tørre baconen, og det bedste sted at gøre det er i rygeren. Vi ved også, at lidt røg smager godt på alt, så lad os fyre op for rygeren. Forvarm din ryger til 225 °F (107 °C).

Husk at efterlade lidt mellemrum mellem strimlerne. Hvis du tilbereder meget bacon, skal du muligvis bruge to stativer. Fedtet i baconet vil dryppe gennem hele rygeprocessen, så du skal være forberedt med en drypbakke(r).

Det næste trin er at vælge dit træ. Da bacon er naturligt velsmagende, vil træsorter som hickory, pecan, æble, kirsebær og ahorn komplementere det perfekt.

Tør Jerkyen

Læg dine baconstrimler på stativet og luk lågen. Tørringsprocessen vil tage 4-6 timer. Hvis du ikke brugte en marinade, kan du tage baconen ud af rygeren efter 2 timer for at tilføje en simpel rub. Nogle af de ingredienser, der ville være gode, inkluderer brun farin, havsalt, løg eller hvidløgspulver og sort peber. Påfør et let lag på begge sider af baconen og returner det til rygeren.

Hvornår er Bacon Jerky færdig?

Den rykkede skal være klar efter omkring 4 timer, hvis du holder temperaturen. For at bekræfte, tag en strimmel fra rygeren og lad den hvile i 5 minutter. Hvis den bøjer perfekt på midten, er den næsten klar. Husk, at dette er bacon, så det bevarer lidt fugt. Overdriv det ikke, ellers bliver det skørt, og det er ikke det, vi sigter efter.

Bekræft, at baconen ikke strækker sig, som den ville, hvis den var ubehandlet. Hvis den føles fast at røre ved, revner uden at gå i stykker, og du kan lide, hvordan den ser ud, kan du tage den ud af rygeren. Hvis du tror, den kan have gavn af mere røg, så giv den 15 minutter ekstra og tjek igen.

Læg den færdige bacon jerky på køleriste. Brug et køkkenrulle til at fjerne overskydende fedt og lad det hvile lidt inden servering.

Hvordan opbevarer du Bacon Jerky?

Fordi rygning er en tørremetode med lav varme, vil din bacon jerky sandsynligvis beholde noget fedt og fedt. Derfor er der stor sandsynlighed for, at fedtstofferne harsk, hvis du holder baconen ryk i for længe. Du kan dog forlænge jerkyens holdbarhed ved korrekt opbevaring.

Brug ziplock-poser og opbevar din bacon jerky i køleskabet. De skal være gode i 1-2 uger. Vakuumforsegling af din bacon jerky vil give den længere holdbarhed. Du kan opbevare den i køleskabet i mindst en måned.

Afsluttende tanker

  1. Du behøver ikke rigtig at marinere din bacon, før du gør den til ryk. Dens naturlige smag er nok.
  2. For de bedste resultater, brug en ryger til at forberede din bacon jerky.
  3. Tykt skåret bacon er bedst til at gøre bacon ryk. Det vil give dig det helt rigtige niveau af tyggelighed.

Tjek et par flere artikler om smoked jerky:
Sådan laver du Beef Jerky: Tips, tricks og 2 opskrifter til din Bradley
Jerky forberedelse og skabe din egen blanding
Sådan laver du god Beef Jerky i en elektrisk ryger

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.