Should I Pierce Raw Meat With Probes and Injectors?

Skal jeg Pierce Raw Meat med -Probeter og injektorer?

Posted on: January 17, 2023



Har du gennemboret råt kød før madlavning, og hvis ja, hvilket værktøj bruger du? I årevis har der været en løbende debat om, hvorvidt man skal gennemborge kød før madlavning, hvor alle har givet deres grunde til, hvorfor De skulle eller ikke skulle.

Piercerer du råt kød før tilberedning, og hvis ja, hvilket værktøj bruger du? I årevis har der været en løbende debat om, hvorvidt man skal gennembore kød før tilberedning, hvor alle giver deres grunde til, hvorfor man skal eller ikke skal. Her hos Bradley Smokers siger vi, at som med mange spørgsmål om madlavning, er der ikke noget svar på dette. Madlavning handler om at være kreativ og prøve forskellige opskrifter for at se, hvad der hjælper dig med at opnå de ønskede resultater.

I denne artikel vil vi diskutere fordele og ulemper ved at stikke kød før rygning, og skitsere nogle af de værktøjer, du kan bruge.

Skal du pierce kød før rygning?

Der går meget op i madlavning, og der er mange trin, der skal følges, før du lægger dit kød i madrygeren, herunder marinering.

At lægge dit kød i blød i marinader hjælper med at tilføje smag, mens dit kød bliver mørt. Alt efter hvor tyndt du har skåret dine kødstykker, kan marinaden dog ikke trænge så dybt ind. I sådanne tilfælde vil det at stikke huller i dit kød hjælpe med at alle ingredienserne absorberes fuldt ud og ikke forbliver på overfladen. Sondering hjælper dig også med at kende kødets temperatur for at undgå overkogning.

En anden fordel, der har været forbundet med at stikke huller i råt kød, er, at det hjælper med at mørne kødet. Piercingerne tillader varmen at trænge dybere ind, når du laver mad, skærer ned på tilberedningstiden og gør kødet mørt.

Mens nogle hævder, at piercing af råt kød før madrygning tillader saft at slippe ud, er andre alle til det. Kødets fugtighedsniveau og mørhed afhænger i høj grad af tilberedningstid og temperatur. Derudover beskadiger det ikke fibrene at stikke i dit kød nok til at tillade yderligere saft at lække ud.

Sådan prikker du huller i kødet

Der er flere måder at gå om dette på. Det vigtige at overveje er at sikre, at du ikke stikker for dybt ned i bøffen og ender med at ødelægge strukturen. Af denne grund er det afgørende, hvad du bruger til at gennembore kødet. Nogle af de ting, du kan bruge, inkluderer sonder og injektorer.

Sådan sonderer du dit kød

Hold fingrene på sonden, før den forsigtigt gennem midten af dit kød og lad den stå i 15-20 sekunder, så temperaturen kan registreres. Mens du gør det, skal du sikre dig, at din sonde ikke kommer i kontakt med andre varme overflader end kødet. Derudover bør sonden ikke røre nogen knogler eller fedt. Bliv ved med at sondere dit kød, indtil du når den ønskede temperatur, der er angivet i din opskrift eller madryger.

For bedre resultater bør du stikke sonden ind i den tykkeste del af kødet og sikre, at den er mindst to tommer dyb. Det er også en god idé jævnligt at tjekke temperaturen, da det vil hjælpe dig med at vide, hvornår dit kød er egnet til konsum.

Hvad du bør overveje, når du køber en kødsonde

  • Nøjagtighed – Det primære formål med en kød termometer er at vejlede dig om tilberedningstemperaturen for at vide, hvornår kødet er klar. Hvis sonden er unøjagtig eller har uoverensstemmelser, kan det ødelægge din madlavning.
  • Rækkevidde – Rygetemperaturen varierer afhængigt af kødtypen. Når du køber en sonde, er det vigtigt at sikre, at den har en bred vifte af aflæsninger.
  • Optagefunktioner.
  • Fart.
  • Løsning.

Sådan bruges kødinjektorer

I modsætning til prober, der generelt bruges til at kontrollere kødtemperaturen, er injektorer sprøjter, som du fylder med marinader, så du kan fordele det jævnt i dit valgte kød.

Hvorfor bruge en kødinjektor

Marinering af dit kød før rygning hjælper med at forbedre smagen og gøre kødet mørt. En af fordelene ved at bruge en kødinjektor er, at en injektor trænger dybere end at gnide marinaden på brystet. Det betyder, at marinaden vil blive absorberet på overfladen og inde i kødet.

En kødinjektor hjælper også med at holde dit kød saftigt. Afhængigt af hvordan du kan lide din bryst eller den bøf du vælger, kan noget kød være en smule tørt. For at hjælpe med at holde dit kød saftigt og fugtigt kan du injicere det før rygning.

Sådan bruger du det:

Forbered din marinade i en skål, sæt derefter nålen på din kødinjektor og træk den flydende marinade ind i sprøjten. På dit kød skal du forsigtigt gennembore kødet med kødinjektoren, indtil du mærker benet, og tryk derefter forsigtigt ned.

Hvornår skal du injicere dit kød

Jo mere tid du lader kødet sidde, jo bedre, da det vil give saften mere tid til at sprede sig. Det hele afhænger dog af din foretrukne smag.

Afsluttende tanker

Selvom det har nogle fordele at pierce dit kød før rygning, er der også ulemper. Spørgsmålet om, hvorvidt du skal gennembore dit kød med prober og injektorer, afhænger af, hvad du ønsker at opnå og din foretrukne smag.

Her er flere artikler om dette emne:
Kan du injicere saltlage i røget kød?
Tips og tricks til injiceret bryst

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.