Tips On Smoking A Whole Chicken for Newbies

Tip til røgning A Hele Kylling for nybegyndere

Posted on: January 13, 2023



Det første, man kan se, når man køber kyllingen, er, hvis de bliver udvidet.

Det første du skal være opmærksom på, når du køber din kylling, er, om den er forbedret. De fleste hele kyllinger er allerede forbedret. Det betyder, at de er blevet injiceret med en saltlageopløsning. Så der er muligvis ikke behov for at saltlage. Se på pakkens etiket. Hvis der står noget som "Indeholder eller injiceres op til 5% med natriumfosfat osv." der er ingen grund til saltlage. Procentdelen kan variere. Hvis der står "indeholder op til 5% vand", og der ikke er andre ingredienser på listen, kan det drage fordel af saltlage.

Skov der passer godt til kylling

Æble, ahorn eller pekannød er mine yndlingstræer til røgsmag. Kylling ryger meget, så du kan starte med en til to timers røg. Husk at hver bisquette brænder i cirka 20 minutter. Du skal bruge 3-6 bisquetter til denne opskrift.

Røg/stegning, for eksempel to 3-pund kyllinger, vil afgive meget fugt. Så du bør holde din udluftning på vid gab, i det mindste i den første halvdel til kokken. Den proces, jeg bruger, er at lufttørre dem utildækket i køleskabet i mindst et par timer. Otte timer ville være bedre. Dette hjælper med at forbedre røgsmagen og giver huden en bedre tekstur. Nu er det tid til at beslutte, om du vil have kyllingen hel eller spatchcocked (sommerfuglet).

Hvis du spatchcocker kyllingerne, koger de hurtigere og tager mere røg. Derfor, hvis du spatchcocker, vil du måske bruge den nederste ende af røgtiden. For lidt røg er bedre end for meget. For lidt kan du altid justere røgtiden næste gang. For meget røg kan være nok til at gøre den uspiselig.

Hvis du ikke er til udseendet

Som en sidebemærkning, hvis jeg ikke leder efter præsentation, vil jeg kvarte kyllingerne og placere det mørke kød på en bakke og det hvide kød på en anden. På den måde kan jeg tage det hvide kød ud, når det når en vis temperatur, og fortsætte med at tilberede det mørke kød.

Pro tip: Hvidt kød, der findes i bryst og vinger, indeholder omkring 10 % røde fibre. Denne del af kyllingen er mager og mild i smagen og tørrer let ud, hvis den bliver overkogt. Mørk kødkylling indeholder omkring 50 % røde fibre og findes i kyllingelår, som er mere smagfulde og saftige og kan tilberedes længere.

Jeg krydrer med min favorit rub, og lader dem sidde ved stuetemperatur i cirka en time. I løbet af den tid forvarmer jeg rygeren til omkring 250°F. Du kan bruge en halv åbning på udluftningen for at fremskynde forvarmningstiden. Husk dog blot at udvide udluftningsåbningen, når du læsser kyllingerne. Det er en god idé at færdiggøre dem på grillen eller forvarmet ovn (450°F) til sidst for at sprøde skindet. Med hensyn til tiden går jeg forbi indre temperatur. Jeg vil måle temperaturen på den tykkeste del af låret, og den er klar ved 165°F. Cooks Illustrated anbefaler 175°F for en bedre smag af det mørke kød. Vi håber, du kunne lide vores tips om at ryge en hel kylling til nybegyndere. Glem ikke at tjekke ud Bradley Smoker Blog for flere forfriskende madrygetips og tricks året rundt til håbefulde pitmestre!