Wood Chunks vs Wood Sawdust: Which Is Better for Smoking?

Træklumper vs træsavsmuld: Hvilken er bedre til at ryge?

Posted on: January 12, 2023



Rygning af fødevarer er faktisk en gammel tradition, som først og fremmest var brugt til at bevare kød.

Rygning af mad er faktisk en gammel tradition, der engang primært blev brugt til at konservere kød. Gennem forskellige teknikker har rygning udvidet sig til en metode til at tilføje rig, gennemtrængende røgsmag til forskellige fødevarer. Denne proces kan gøres ved hjælp af en madryger i dag, men konceptet forbliver det samme. Lad os afgøre spørgsmålet om "Træstykker vs træsavsmuld: Hvilken er bedre til rygning?" én gang for alle!

En nøglekomponent ved rygning er den form for træ, der bruges. Afhængigt af hvilke fødevarer du ryger, og hvilken type udstyr du arbejder med, er det vigtigt at kende skellene mellem valgene af træ.


Træstykker vs træsavsmuld: Hvilken er bedre til rygning?

Træstykker


Træ bidder tekstur, træ baggrund, ovenfra.

At køre hårdttræ gennem en shredder bryder træet i ensartede stykker. Disse træstykker eller "spåner" giver et udbrud af naturlig røgsmag til fødevarer og kommer i en række forskellige varianter. Træflis brænder hurtigere end savsmuld eller piller. Iblødsætning af træflis i vand i omkring 30 minutter genererer damp, der tilfører fugt og varme til rygeprocessen. Denne metode forlænger også brændetiden. Nøglen med flis er at nægte træet ilt, så det ulmer og ryger. Brændte træflis vil generere en bitter røg.

Kan bruges i:

  • Røghuse
  • El-, gas- og kulgrill
  • Røgkasser

Selvom træstykker er en af de mest populære muligheder, kan de tilføje surhed, da du ikke kan kontrollere dens temperatur, og du har ingen kontrol over mængden af røg, du vil have under din forberedelse.

Savsmuld


Naturligt træ savsmuld baggrund. Affaldstræforarbejdning i værkstedet.

Savsmuld er råmateriale, der bruges til rygning. Det brænder langsommere end træflis, men hurtigere end træpiller. Savsmuld bruges til varm eller kold rygning, hvilket giver en pæn, jævn røg. Savsmuld giver dog mindre varme end spåner eller piller. De efterfyldes ret ofte og bruges ofte til at ryge pølser, fisk og forskellige kødudskæringer.

Pro tip: Sørg for savsmuldet er tørre før brug.

Ekstra Pro Tip: Brug ikke genbrugt eller genbrugt træ til at producere savsmuld til madrygning. Brug kun naturligt træ, som du kan spore kilden til. Sådan kan du garantere at undgå uønskede kemikalier. (Vi bruger kun fulde træer, aldrig genbrugt træ til kiks for at sikre, at de ikke har skadelige kemikalier).

Brugt i:

  • Bærbare rygere
  • El- og gasrygere
  • Røgkasser

Husk på, at den type træ, du vælger, kan afhænge af den model, der ryger, og den forbrændingshastighed, du har brug for for at få den røgintensitet, du ønsker at opnå. Du har også et udvalg af smagsvarianter lige fra lyse træsorter, der indeholder frugtessens, til mørke træsorter, der giver en mere rig røgsmag. Hvis du er mindre erfaren, skal du sørge for at lave nogle undersøgelser og forberedelser, før du begynder at ryge.

Sådan fortæller du forskellen mellem træflis og stykker

Pro tip: Træflis er det samme som savsmuld.

Træstykker og flis kommer normalt begge fra hårdttræer, og folk bruger begge til at ryge kød og grøntsager. Den væsentligste forskel er størrelsen, som gør det meget nemt at skelne mellem træflis og træstykker.

Træspåner er meget tynde, og de fleste spåner er mindre end 0,25 tommer tykke. Til sammenligning kan træstykker fra Cutting Edge Firewood være op til 4 tommer tykke. Træflis er i det væsentlige tynde træspåner, hvorimod træstykker er tykkere træblokke. Ved at inspicere tykkelsen bør du kunne se, om et stykke rygende træ er en flis eller en træstump.

Hvorfor du skal bruge Bradley Bisquettes

Vores Bisquettes er hemmeligheden bag Bradley Smoker. Bisquetterne har et unikt design, der brænder ved konstante temperaturer og i kontrollerede perioder. De består af præcise mængder hårdttræflis kombineret med kontrollerede tryk og trætætheder.

Perfekte, ensartede resultater Hver gang

Når du bruger Bradley Bisquettes, behøver du ikke bekymre dig om, at dine chips brænder for varmt for længe og giver din mad en bismag. De vil give dig perfekte resultater! De samme resultater, som Bradley-brugere har nydt godt af i årevis.

En del af spændingen ved madrygning er at eksperimentere med forskellige hårde træsorter. Prøv, indtil du finder den perfekte træsmag til din mad.

Bradley Flavor Bisquettes bruger hårdttræsspåner bundet sammen med præcise mængder ved kontrollerede tryk og tætheder, smagen af røgen bestemmes af de mange forskellige brændte træer.

For eksempel giver el og ahorn en rig og tydelig smag, der ofte bruges sammen med fisk og skaldyr, skinker og bacon. Æble og kirsebær giver en sødere, mildere røgsmag, som almindeligvis bruges til fjerkræ- og vildtkød.

Find de bedste kvalitets rygebisquetter ved at besøge vores internet side i dag.

Den bedste mad fortjener den bedste smag!