Der er lige så mange bøfpræferencer, som der er spisende. Uanset din smag, kan du bruge din Ryger for at nå dine mål i komfort i dit hjem.
I modsætning til andre tilberedningsmetoder vil rygning give dig en smagfuld og mør bøf, samtidig med at du sparer den tid, du ellers ville bruge på krydderier. Du skal bare krydre med salt og peber i starten og lade rygeren klare resten. (marinering og brug af rubs er også en mulighed, men det vil være din præference)
Den endelige smag af din bøf kan påvirkes af typen træ du bruger. Du kan vælge at gå med de rigere elle- og ahornsmag, de stærkere mesquite og hickory eller de sødere og mildere æble og kirsebær.
De 5 Bøffærdighedsniveauer
Det første skridt mod dit mål om at opnå din perfekte bøf er at få et godt snit. Størrelsen og formen på bøffen er nogle faktorer, der skal tages i betragtning.
Den anden er at tilberede din bøf ved den helt rigtige temperatur. Blot at observere kødet for at bestemme tilberedningsstadiet er ikke en nøjagtig måde at bekræfte tilberedningen på. Det kan varmt anbefales at have et kødtermometer.
For at få den korrekte aflæsning skal du indsætte dit termometer gennem siden af snittet. Placer spidsen i midten af snittet, hvor den ikke er i kontakt med fedtet eller knoglen.
Når termometeret registrerer 5–10°F (-15 til -12°C) lavere end det ønskede færdighedsniveau, skal du fjerne dine bøffer fra varmen. Lad dem hvile, de vil fortsætte med at lave mad væk fra varmen.
1. Sjælden
Dette er så tæt på en kødæder, som du kan komme. Bøffer på dette tilberedningsniveau har et køligt rødt center. Normalt er den nødvendige temperatur for at opnå dette niveau af færdighed 125°F eller 52°C.
2. Middel sjælden
Når først midten af din bøf begynder at blive varm rød i farven, er den godt på vej til medium-sjælden niveau. Du opnår dette niveau ved 135°F eller 57°C.
3. Medium
Udseendet af din bøfs midte er varm rosa farve på dette tidspunkt. Den nødvendige temperatur er 145°F eller 63°C.
4. Medium brønd
En let lyserød midte er bekræftelse på, at din bøf er på medium well-stadiet. Den nødvendige temperatur for at opnå dette er 150°F eller 66°C.
5. Godt gået
Når du endelig kan se meget lidt eller slet ingen pink i midten af din bøf, er det en bekræftelse på, at den er gennemstegt. Den nødvendige temperatur for at komme hertil er 160°F eller 71°C.
Det er godt at bemærke, at selvom ingen kan diktere eller kontrollere, hvad du skal spise, eller hvordan du spiser det, anbefaler USDA, at bøffer tilberedes til medium niveau i det mindste og hviler i 3 minutter før servering.
Trin du skal følge, når du ryger bøf
Når din udskæring er klar til rygning, skal du stille dit kødtermometer i nærheden af din ryger og begynde dine forberedelser.
For det første kan du teste forskellige bisketter for at bestemme de smagsvarianter, du ønsker. Når du har besluttet dig for dem, du bedst kan lide, skal du forvarme din ryger og indstille temperaturen.
Krydr kødet med salt og peber og stil det på rygerens rist. Hvis du bruger Bradley Smoker, har du fire stativer at vælge imellem. Det betyder, at du kan skære bøffen i flere stykker for din madlavningsbekvemmelighed. Luk rygerens låg og vent, indtil den når de forudindstillede indvendige temperaturer til din ønskede færdighed.
Tag bøffen ud af rygeren og lad dem hvile og trække i smagene inden servering.
Varigheden af nødvendig tid for at ryge bøf korrekt
Det er vigtigt at nævne, at madrygning som tilberedningsmetode afhænger mere af tid end temperaturer. Du ønsker ikke at fjerne bøfferne fra rygeren, før du har opnået det ønskede færdighedsniveau.
Faktorer som tykkelsen af udskæringen af bøf og funktionaliteten af dit rygerstof og kan påvirke den tid, det tager. Du har brug for en ryger, hvis smagsbisketter eller brænde uden temperaturudsving. Udover at tilbyde bekvemmelighed, sikrer dette også, at der ikke er højtemperaturgasser eller syrer, der kan forvrænge smagen af din røgede bøf.
Giv dig selv mindst 45 minutter til 1 time fra start til slut i din madlavningsproces for at sikre, at du opnår den kvalitet, du har brug for.
At opsummere:
- Husk at størrelsen og udskæringen på din bøf er vigtig.
- At se på farven på bøffen er ikke en idiotsikker metode til at bestemme, om den er færdig. Hav altid et fungerende kødtermometer.
- Det er vigtigt at vælge de rigtige bisquetter med smag, fordi det bestemmer den endelige smag af din bøf.
- Længden af din tilberedningsproces afhænger af den madryger du nøjes med. At vælge en god ryger er et godt skridt i tidsstyring, når du laver mad.
Leder du efter inspiration til opskrifter? Prøv disse:
Sådan laver du røget Tomahawk-bøf
Smokey Blackberry Steaks
Røget T-Bone Steaks med gedeostsmør i Bradley Smoker
For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.