Cookouts er en sjov og spændende måde at lave mad på og er blandt de bedste måder at socialisere med venner og familie på. Du er sandsynligvis blandt den største gruppe af mennesker, der mener, at cookouts er den bedste måde at nyde røget mad, der giver en dejlig smag og smag til dit måltid. Du har ret, fordi den rigtige cookout burde ændre den måde, et måltid ville smage på. Det er dog noget, der ikke kan være sjovt, hvis de korrekte procedurer og tips ikke følges, mens du ryger mad i en cookout. Dårligt tilberedte måltider gør ikke kun måltiderne mindre appetitlige, men kan bringe energien i hele cookouten ned.
Det ville være bedst, hvis du ikke bekymrede dig meget, fordi du ved, hvordan du ryger mad og tager dine madlavningsoplevelser til næste niveau. Vi vil vise dig, hvordan du præcist kan få det til at ske i denne artikel. Det er en forholdsvis nem opgave at løfte, som du kan formode, at den er, og du vil forstå, hvorfor alle kan blive en cookout-rockstjerne.
Du ryger sandsynligvis kød, og derfor vil artiklen fokusere på rygning af kød og ikke noget andet måltid.
1. Hentning og tilberedning af kødet
Kødtilberedning er den mest vitale del af processen, især nu hvor du har valgt at ryge kød. At identificere typen og arten af det kød, du vil ryge, vil være det første skridt, du tager. Hvis du går efter hvidt kød, så vil fjerkræ, fisk, svinekød, oksekød og ged være dine muligheder.
Ribbenene er altid den bedste del af ethvert kød til rygning. Ribben er ikke kun nemmere at tilsætte smag, men også nemmere at tilberede. Overvej at tilsætte lidt salt og peber, når du gør ribbenene klar til at ryge. Du kan vælge at gnide dit kød en dag før tilberedningsdagen for at blande krydderierne bedre. Husk, at der kræves forskellige krydderier til de forskellige typer kød. Vælg derfor de krydderier, der passer til dit valg af kød.
2. Plukning af træ til brug
Det ville være bedst, hvis du overvejede de muligheder, du har som skov til madlavningen. Det er et væsentligt element, som du ikke har råd til at overse. Hos Bradley Smoker har vi Bradley Bisquettes lavet af træ, hvilket sikrer, at du ryger din mad med den originale rene smag af tørret træ. Desuden kommer Bisquettes i forskellige smagsvarianter for at give dig den ønskede smag.
Gå efter hårdttræ og vælg mellem eg, el, hickory og ahorn blandt andre hårdttræssmag til dine Bisquettes. Her er linket til alle vores smagsprofiler, så du kan vælge, hvilken smag af bisquette du vil bruge på din næste cookout!
3. Fjern ribbens membran
Membranen er det papirtynde huddæksel, der sidder på ribbenene. Sørg for at fjerne dem for at gøre maden nemmere at spise. Dette skyldes, at membranen bliver ekstremt gummiagtig, hvilket gør det svært at tygge efter rygning.
Derudover må du ikke tilføje salt til din rub. Lad kødet skære. Du skal diktere den måde, du skal håndtere gniden på. Sørg i stedet for, at du tilføjer salt på de indledende forberedelsesfaser og ikke på selve rub, helst en dag før cookout.
Undgå at vende kødet, fordi du ved at gøre det åbner rygeren og ændrer luftstrømmen, hvilket igen ændrer rygerens temperatur.
4. Brug et termometer til madlavning
De fleste kødrygningsopskrifter på diverse blogs har altid en bid af kødet at tjekke, når maden er klar. Sådan burde det dog ikke være. Brug i stedet et kogetermometer, især når du ryger svinekød og fjerkræ. Lad temperaturerne guide dig til at lære, hvornår kødet er klar.
Tjek vores digitalt termometer for i høj grad at reducere stresset ved at vide, hvornår dit kød er klar i vores smøger!
Undersøgelser har vist, at langvarig rygning ikke betyder, at maden er klar. Den er ikke klar, hvis den ikke har nået en bestemt temperatur, der anbefales til netop den type kød. En af grundene til, at vi lægger vægt på, hvilken træsort du bruger, er fordi det har indflydelse på tiden og resultaterne af rygeprocessen.
Andre faktorer, der påvirker din tilberedningstid og -resultater, omfatter størrelsen af det kød, du ryger, typen og arten af det greb, du bruger, omgivende temperaturer og den madryger, du bruger.
5. Oprethold fugten på kødet
Kød tørrer nogle gange, især når det efterlades længe på rygeren. Det er almindeligt, når du ryger ribben, skuldre eller bryster, fordi det tager lang tid at være klar. Vi anbefaler, at du omfavner brugen af aluminiumsfolie for at hjælpe dig med at holde kødet fugtigt, mens du holder de anbefalede temperaturer. Du kan også tilføje lidt rom- eller juicesmag til folien. Dette er for at forstærke smagen af kødet.
Det ville hjælpe, hvis du ikke skulle igennem den omfattende proces med at søge efter den bedste madryger på markedet. Besøg vores internet side for at få den bedste og mest pålidelige Bradley Smoker til overlegne madlavningsoplevelser. For flere gode Bradley-tip og tricks sammen med, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog.