Den bedste ryger kan nemt fremstille de krydrede, røgfyldte plader, som er enhver baggårdsgrills ultimative præmie. Følg disse 6 fantastiske trin for at lave de bedste røgede æbleribben!
Du kan få det til at ske. Her er den rigtige opskrift på røget æbleribbe, god nok til at bringe et trofæ hjem i en cook-off. Der kan være et par flere trin i denne proces, end du kan lide, men det er ikke svært, og vi taler her om restaurantkarakter. Bedre. Du skal bruge en Bradley ryger for det.
Du har måske troet, at sådan alkymi kun var mulig ved de bedste grillsteder. Men gode ribben er overraskende nemme at lave derhjemme, hvilket er gode nyheder på et tidspunkt, hvor det kan være fyldt med at spise ude.
Jeg vil ikke sige, at det er en hurtig proces at tilberede dem. Hvis du vil have fart, så grill i stedet en bøf. Men hvis ribben tager to til tre timer i alt, kan selve forberedelsen klares på 30 minutter. Men resultaterne er opnåelige af alle, og absolut umagen værd.
Bare følg disse 6 trin. Der kræves ikke noget særligt udstyr ud over den ryger, du sikkert allerede har i din baghave.
Hvad du skal bruge
- Bradley Smoker
- Bisquetter…. Jeg kan godt lide æble
- brunt sukker
- Honning
- Sennep Dijon
- Æblejuice, sprayflaske
- Gnide
- Sølvpapir
- BBQ sauce (hvad der end virker for dig)
Trin #1: Vælg de rigtige ribben
Fire typer ribben leveres af grisen: babyryg (nogle gange kaldet toploin ribben), spareribs, ribben toppe og landlig stil ribben.
Du vil bruge babyryggene, der er taget fra den øverste del af svinet (som rygraden, bogstaveligt talt). Babyryg har den mest generøse marmorering og det møreste kød, hvilket gør dem tilberede ret hurtigt - og naturligt for nybegyndere.
Køb ribben fra en arv af svinekød, såsom Berkshire (nogle gange kaldet Kurobuta) eller Mangalitsa, hvor det er muligt. De koster mere, men prisen er begrundet i deres stærke svineagtige smag.
Trin #2: Læg Rub i lag
En proces, der producerer lag af smag er en af hemmelighederne bag røgede ribben. Begynd med en skive, som sennep Dijon, der derefter børstes på begge sider af hver ribbenstativ.
Påfør derefter en rub. Kom den på lige før den lægges i smøgen eller gerne et par timer før. Rubben påføres rigeligt derefter, gå ikke glip af nogen steder. Min rub består af:
- 5T brun farin
- 1 1/2T kosher salt…. Mindre, hvis du vil
- 1/2T chilipulver
- 1/4t sort kværnet peber
- 1/4t cayennepeber eller mere for mere varme
- 1t hvidløgspulver
- 1/2t løgpulver
- 1t rød peberflager
Trin #3: Rygertid
Rygeren opvarmes til omkring 270 F. Husk at tilføje bisquetterne i røret på dette tidspunkt, og når alt er oppe på temperatur, lægges ribbenene i kødsiden opad i 1,5 time. Vend derefter med kødsiden nedad i yderligere 1,5 time.
På dette tidspunkt ser de måske lidt tørre ud, men det er de ikke. Hvis du vil, så drys dem med æblejuice efter den første halvanden time.
Professionelt tip: Ribben skal være møre, men de skal helt sikkert beholde lidt tygge. Det er derfor, vi har tænder.
Trin #4: Tag godterne på
Forberedelse til næste trin: Brug 2 ark folie til hver stativ. Dette er til at pakke ribbenene ind i, så kom lidt brun farin på ribbenene, honning ovenpå brun farin, og sprøjt med lidt æblejuice ovenpå honningen. Vikl stramt, 1 søm ned og 1 søm op. Læg det tilbage i rygeren.
Efter 2 timer, fjern ribbenene fra rygeren, og afdæk derefter ribbenene.
Pro tip: Vær meget forsigtig, da ribbenene og juicerne bliver super varme.
Trin #5: Tid til at dryppe ribbenene med sauce
Drys ribbenene med din yndlings BBQ sauce og som på billedet læg dem tilbage i rygeren i cirka 1 time.
Opskriften på saucen:
- 3 kopper brun farin
- 3 kopper ketchup
- ¾ kop rødvinseddike
- ¼ kop vand eller øl.
- 2T worcestershire sauce
- 2T hvidløgspulver
- 3T tør sennep
- 2t paprika
- 5t salt
- 5t kværnet sort peber
- 2-3T citronsaft
- 5T varm sauce eller efter smag
Fjern ribbenene pakket ind i folie fra rygeren, dryp dem derefter med BBQ-sauce, pakkede dem tilbage og lad dem bare hvile. Dette skærer omkring en time af tilberedningstiden, og de smager stadig fremragende!
Nu fik du kødfulde plader stukket med krydderi, bronzeret med røg og slathered med klistret sød barbecue sauce. Kødet er mørt, men ikke for mørt, med en dyb svinekødssmag forstærket af pitmesterens kunst.
For en af de bedste rygere der findes, skal du ikke lede længere end en af vores Bradley Smokers. Vores produkter leverer konsekvent rygning hver gang.
Lykke til med at ryge!