Best Way to Smoke Scallops

Best Way to Smoke Skallops

Posted on: January 17, 2023Kammuslinger er en god mad. Hvis du laver dem rigtigt, kan de være lækre, men det er lidt af en kunst, men man kan aldrig gå galt med at ryge, som vi alle ved.

Kammuslinger er en fantastisk mad. Tilbereder du dem rigtigt, kan de være lækre, men det er lidt af en kunst. Du kan dog aldrig gå galt med rygning, som vi alle ved. At ryge kammuslinger er en fantastisk måde at tilføje smag og give dem en flot, sprød skorpe. Du behøver heller ikke noget kompliceret udstyr for at lave denne delikatesse. Med en pro-madryger og salt og peber kan du lave en fantastisk ret i komfort i dit eget hjem. Sådan gør du.

Hvad skal du kigge efter, når du køber kammuslinger til at ryge

Processen med at tilberede store røgede kammuslinger begynder lige ved fiskedisken. Når man skal købe kammuslinger til at ryge, er det vigtigt at finde de friskeste kammuslinger som muligt. Se efter kammuslinger, der stadig er våde og har et let gennemskinnelig udseende. Det er ofte bedst at plukke kammuslinger fra bunden af skallen, da det er her, skaldyrene plejer at være friskest. Se efter faste, kødfulde kammuslinger med et mildt udseende.

Kammuslinger af samme størrelse og udseende har tendens til at være af samme kvalitet. For at undgå ubehagelige overraskelser, køb dem ikke som en del af en blandet sag. De vil blive blandet med andre kammuslinger, der har været stillet ud til udstilling i længere tid. Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning skal du købe kammuslinger, der ikke har været opbevaret i køleskab. Køb dem i stedet fra et fiskemarked eller frisk fisk og skaldyrsbutik med høje omsætningshastigheder.

Hvilken størrelse kammuslinger skal du kigge efter

Den næste ting du bør overveje er størrelsen. Du vil gerne købe de største kammuslinger, du kan finde til rygning. Fordi kammuslinger sælges på tæller-per-pund basis, gå efter et mindre antal. Dette vil give dig færre, men større kammuslinger pr. pund.

Sådan forbereder du kammuslinger til rygning

Kammuslinger er normalt rene, når de kommer fra markedet. Det betyder dog ikke, at du får hvile. Hvis du ikke er sikker på deres oprindelse og renlighed, så læg noget arbejde for at være på den sikre side. Start med at skylle dem af med rindende vand og derefter tørre dem med køkkenrulle.

Derefter vil du gerne krydre dem med en lille smule salt og peber. Pas på med dette, fordi kammuslinger er meget sarte, så du ikke ønsker at være alt for begejstret for krydderier. Det samme er tilfældet med marinader. Undgå syrebaserede marinader, fordi de vil forkoge dine kammuslinger, før du ryger dem.

Kammuslinger har ikke meget fedt. Du kan tilføje et let lag olivenolie på overfladen, før du tilføjer krydderier. Kammuslingerne er nu klar til rygeren.

Bedste valg af rygetræ til kammuslinger

Den bedste del af at ryge mad er at lege med smag. Som med alle fødevarer, vil den endelige smag af dine røgede kammuslinger afhænge af den type træ, du vælger. Fordi kammuslinger har en naturlig sød smag, får du bedre resultater med milde træsorter. Æble, kirsebær og hickory Bisquetter er et godt sted at starte. Deres smag vil perfekt supplere sødmen af kammuslingerne uden at overdøve dem. Du kan også eksperimentere med andre træsorter for en varieret smag.

Hvor lang tid tager det at ryge kammuslinger?

Alles smag er forskellig, når det kommer til færdighed og røgniveau. Som hovedregel ønsker du ikke at ryge dine kammuslinger for længe. Hvor længe du ryger dem afhænger af, hvilken rygemetode du vælger. Du har to muligheder her: langsom over indirekte varme og hurtig over direkte varme.

Hvis en maksimal røginfusion er, hvad du går efter, vil du have den langsomme og langsomme metode. Forvarm din ryger til 225 °F (107 °C). Sørg for, at du har dine Bisquettes på plads, og læg derefter dine kammuslinger på rygerstativerne. Har din kød termometer med dig fra begyndelsen af processen.

Kammuslinger betragtes som færdige, når de når en indre temperatur på 145 °F (63 °C). Dette tager typisk omkring 45-60 minutter i en god madryger.

Pas på ikke at overkoge kammuslingerne, da de har en tendens til at tørre hurtigt ud, og du gerne vil have dem gennemstegte, men ikke sprøde. Vær opmærksom på farveændringerne for at sikre, at det ikke sker.

Når du er færdig, fjern kammuslingerne fra rygeren og lad dem hvile i tre minutter. Hvis der er saft tilbage i kammuslingerne, så dræn det ud for at forhindre, at de bliver grødet, og køl dem derefter. Du kan opnå dette ved at lægge kammuslingerne i en iskiste, fryser eller køleskab. Du kan endda stille dem i fryseren natten over, hvis du vil. Kammuslinger er fantastisk røget og spises med en god tør hvidvin. Prøv det og se, hvordan det går!

Her er et par opskrifter med kammuslinger:
Opskrift på røget kammuslinger over fennikelslaw
Varmrøget kammuslinger og mango salsa opskrift
Opskrift på røget kammusling Linguine

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.