Kød er blevet dyrere og dyrere i de senere år, så konservering er blevet et populært valg for husholdninger og endda virksomheder. Det er vigtigt at huske, at der er en ordentlig måde at opbevare kød på for at holde det friskt og sikkert til tilberedning senere.
Nedfrysning af kød er et dilemma, de fleste hjemmekokke står over for, når de tilbereder kød i store mængder. Iskrystaller dannes, når kødet fryser og usynligt river proteinfibre fra hinanden, hvilket fjerner det væsentlige ernæringselement i kødet. Når du begynder at tø kødet op, vil du ofte se, at der kommer meget saft ud af det. Det skyldes, at fibrene åbner sig, da de ikke længere kan holde på al den velsmagende saft i kødet. At fryse kød og derefter tø det op behøver ikke at ofre smag, hvis du gør det korrekt.
Frysning af kødet
Udrensningen er det udtryk, de fleste professionelle bruger til at henvise til processen med juice, der kommer ud af frosset kød. Når først disse juicer og deres proteinelementer er blevet ekstraheret, er der ingen måde at genoprette dem. Du mister ikke kun smagen fra kødet, men du mister også en betydelig del af dets næringsværdi. Den gode nyhed er, at der er nyttige måder, hvordan man undgår at "rense" kødet.
Flash fryser
Flashfrysning af kødet er en fantastisk strategi til at modvirke effekten af udrensningen på kødet. Ved hjælp af denne proces er du i stand til at fryse kødet hurtigt nok, mens du holder krystallerne små. Flash-frysning kan udføres ved at bruge en kombination af et pund is, en tredjedel kop vand og en halv kop salt.
For at starte flash-frysningsprocessen skal du lægge det forseglede kød i isvandsblandingen i to til tre timer, afhængigt af udskæringens tykkelse. Gennem denne proces hjælper du med at fremskynde afkølingen af kødet, inden det lægges i fryseren. Hvis du kan, skal du også placere det afkølede kød nærmest bagerst i fryseren, eller hvor det kan modtage mest luftstrøm.
Denne flash-frysemetode til opbevaring af kød vil ikke helt forhindre kødet i at vokse iskrystaller. Det vil dog minimere størrelsen af iskrystallerne for ligeledes at minimere mængden af saft og protein, der udvindes fra kødet. Jo hurtigere kødet fryser, jo mindre bliver krystallerne, og jo mindre siver saften ud af kødet ved optøning.
Deoxiderende
En anden frysemetode til at bevare kødets smag er deoxidering, processen med at holde ilt ude af kødet. Ilt dræber kødet, så fjernelse af det hele vil hjælpe med at mindske lugte, fryseforbrændinger og misfarvning. Du skal bruge en zip-lock taske for at udføre denne metode.
Læg kødet i en pose med lynlås, og fjern derefter luften manuelt med et sugerør. Dette vil tjene som din version af en DIY vakuumforsegling uden en vakuummaskine. Vi har hørt de fleste sige, at det er meget ubelejligt at suge luften ud af lynlåsen, men denne metode er selvfølgelig ikke for de utålmodige. Hvis du er en tålmodig person, vil du finde denne metode effektiv.
Brug zip-lock-posen til at placere kødet i den, og læg det i en stor skål med vand. Vandet i skålen vil tvinge luften ud af posen, og når du er færdig, kan du forsegle den igen. Hvis du ikke har en lynlås, kan du også pakke kødet tæt ind i plastfolie efterfulgt af at pakke det ind i folie. Læg derefter det indpakkede rå kød i en frysepose for at fjerne mere luft fra kødet.
Optøning
Den ideelle metode til optøning af kød er at lade det tø langsomt op inde i køleskabet. Denne gradvise optøningsproces tager kun 24 timer for tynde snit, mens det kan tage en dag eller to for større snit. Denne metode bruger dog mere tid end egentlig madlavning, og hvis den ikke tages ordentligt hånd om, kan den resultere i, at kødet vokser nogle bakterier.
Du behøver ikke bekymre dig, for der er meget hurtigere metoder til optøning af kød, som vil give dig mere tid til at forberede det til madlavning.
Koldt vand
En populær måde er at placere det indpakkede rå kød i en skål med koldt vand. Mindre og tyndere udskæringer vil tage omkring en time at optø, mens større udskæringer vil tage op til fire timer. Vandet, der bruges til optøning, skal genopfriskes hvert 30. minut for at forhindre bakterier i at formere sig.
Mikrobølgeovn
Optøning af kødet i mikroovnen er en fantastisk metode. Sørg for at tilberede det optøede kød med det samme og læg det aldrig tilbage i fryseren, medmindre det er tilberedt. Hvis du virkelig har travlt, kan du tilberede dit kød i frossen tilstand, men tilberedningstiden vil øges med op til 50%.
For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.