What is Brining, Why, and How to Do It

Hvad er BringHvorfor og hvordan man gør det

Posted on: January 16, 2023



Saltning er en ældgammel metode til at smage og mørne kød før grillning. Det er lavet ved hjælp af en højkoncentreret opløsning af salt og vand. Vi kan også tilføje urter eller krydderier til saltlagen for at forbedre smagen. Metoden anvendes til at smage kød til rygning, grillning eller stegning.

Saltning er en ældgammel metode til at smage og mørne kød før grillning. Det er lavet ved hjælp af en højkoncentreret opløsning af salt og vand. Vi kan også tilføje urter eller krydderier til saltlagen for at forbedre smagen. Metoden anvendes til at smage kød til rygning, grillning eller stegning.

Nu hvor du har en idé om brugen af saltlage til grill, lad os finde ud af mere om fordelene og processen.

Årsager til Brine

Saltning anses for at være bedst til magre udskæringer af kød, fisk eller fjerkræ, da de har en tendens til at miste fugt hurtigere under tilberedningsprocessen. Nogle gange bliver endnu større udskæringer af kød saltede, da det bidrager til smagen. Her er grundene til, at saltlage bliver mere og mere populært blandt grillelskere.

Tilfører fugt: Saltning hjælper kødet med at absorbere optimal fugt inden tilberedning, så det ikke tørrer op og bliver hårdt og kedelig. Processen sparer også for at sprøjte vand ofte på kødet under rygning eller grillning.

Afslapper muskelprotein: Varmen afvikler proteinfibrene i kødet og river fugt af under tilberedningen. Salt sammen med andre krydderier og vand i saltlagen afslapper muskelfibrene for at absorbere mere fugt, der ikke er helt tabt selv efter tilberedning.

Forstærker smagen: Lage indeholder vand, salt og krydderier, der ikke kun bidrager til mørheden, men også fungerer som en marinade til at give smag til kødet indefra.

Saltningsprocessen

Saltning ser ud til at være en simpel metode til at lægge kødet i blød i en opløsning af salt og vand, og det er det ærlig talt. Der skal dog tages hånd om visse punkter for at få mest muligt ud af saltning.

Forberedelse af saltlage: Lage bør altid være en løsning, hvor vand er den dominerende ingrediens. Du kan bruge kosher salt eller bordsalt eller begge dele i det rigtige forhold. Sojasovs, krydderier, krydderurter eller krydderier kan tilføres smag.

Valg af det rigtige fartøj: Det skal være lavet af et ikke-reaktivt materiale som glas eller rustfrit stål. Brining taske tjener også dette formål. Den skal også være stor nok til at opbevare kødstykkerne løst i den. Kødet skal med andre ord ikke fyldes tæt inde i karret.

Udblødsætning af kødet: Kødet skal dyppes helt i saltlagen, så alle sider kan absorbere det jævnt. Hvis kødet har tendens til at flyde i saltlagen, så tynget det ned med en tallerken eller en skål. Magere udskæringer af kødet skal ligge i blød fra 30 minutter til 2 timer og større udskæringer i 4 til 12 timer.

Skylning før tilberedning: Overskydende saltlage på overfladen vil kun ødelægge smagen. Inden du ryger kødet, skyl saltlagen med vand for at undgå ekstremt salt kød.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.