What Gives Bacon Its Traditional Smoky Flavor?

Hvilke Gives Bacon Den traditionelle Smoky Flavor?

Posted on: January 16, 2023



Med den stigende popularitet af røget kød, er bacon blandt de mest populære mad til rygning. Pork bacon er elsket af mad-elskere til den velsmagende røgsmag.

Med den stigende popularitet af røget kød er bacon blandt de mest populære fødevarer til rygning. Svinekødsbacon er elsket af madelskere for sin velsmagende røgede smag.

Mange fødevaremærker sælger mærket bacon i røget smag, men det kommer ikke i nærheden af de traditionelle smagsvarianter, som en madryger giver. Virksomheder tilføjer normalt en røget smag efter hærdning af bacon. Dette er ikke i nærheden af den traditionelle røgede smag gennem madrygning.

Hvis du elsker at nyde den traditionelle røgede smag af bacon, er her en hurtig guide til, hvordan du får den autentiske traditionelle smag.

Valg af bacon

Prøv at købe bacon skåret fra økologiske eller gårdopdrættede svin. Brancheopdrættede svin har ikke en særskilt smag som økologiske og kræver mere krydderi for at få en anstændig smag. Generelt vejer en svinemave 10 til 12 pund, og det burde være den helt rigtige mængde. Få den udskæring, der har mere fedt i sig for ekstra ømhed efter rygning.

Forberedelse af bacon

Tilbered kødet ved at fjerne sværen, der er det hårde skind på maven af svinekød. Brug en skarp og slank kniv at skille det fra kødet. Du kan ryge den direkte for at lave sprøde gyldne brownies, der passer godt til mør saftig røget bacon.

Fremstilling af Rub

Hvis du nyder den naturlige smag af bacon, vil en simpel blanding af salt og sukker være perfekt til at få den originale røgede smag. For dem, der elsker at tilføje et lille twist til deres bacon, kan en blanding af brun farin, salt med sort peber eller peberflager gøre godt.

Du kan tjekke flere ekspertoplysninger om Hvad er en Rub, hvorfor og hvordan gør man det?

Hærdning af bacon

Smør ruben ensartet på alle sider af baconen. Dette vil smage kødet jævnt. Læg det nu i en Ziploc-pose og lad det sidde i køleskabet i mindst 5 dage. Glem ikke at vende tasken hver dag. Hærdning vil tørre kødet og frigive al fugten fra det. Fugten i form af juice vil blive opsamlet i Ziploc-posen. Lad det blive der, det vil fungere som en naturlig lage til baconen. Se hele vores katalog med artikler om saltning og saltning af dit kød her: Hvad er forskellen mellem bejdsning, saltning, marinering og hærdning?; Konservering og rygning af kød til hjemmemadkonservering; Vejledning om saltning og saltning af dit kød til madrygning.

Skylning af bacon

Tag baconen ud af køleskabet og skyl den under rindende vand for at fjerne alt overskydende salt. Lad det hvile på en bageplade til tørre et stykke tid. Sæt det derefter igen i køleskabet i mindst 4 timer eller natten over for at tørre op. Husk at vende den en eller to gange imellem. Dette vil danne et sprødt lag på toppen, der vil få det til at fremstå uimodståeligt velsmagende efter rygning.

Rygning af bacon

Tag baconen ud af køleskabet et par timer før rygning. Forvarm nu madrygeren til omkring 100 grader Fahrenheit (37,8 C). Hvis du bruger en avanceret elektrisk ryger som Bradley-ryger, kan du nemt forudindstille forvarmningstemperaturen ved hjælp af den digitale konsol.

Læg nu baconen på det opvarmede stativ og indstil tilberedningstemperaturen til mindre end 100 grader Fahrenheit (37,8 C) i 6 timer. Dette vil give dig et ømt rødligt indre med den ydre del let forkullet. Men hvis du foretrækker, at din bacon er gyldenbrun og sprød på ydersiden, skal du indstille temperaturen til 140 grader Fahrenheit (60 C). Temperaturen og tiden til tilberedning afhænger helt af baconens tykkelse.

Brug af højre Træ

En af hemmelighederne bag perfekt madrygning er at vælge det rigtige træ. Bradley Bisquettes er en perfekt løsning her. Disse Bisquettes er komprimeret til en jævn tykkelse, der genererer en lækker ren og smagsforstærkende røg til din mad. Bradley Bisquettes kommer i en række varianter som æble, hickory, kirsebær, ahorn, el, eg, pecan osv. Til rygning af bacon er de bedste eg, hickory, kirsebær eller andre hårdttræssmag som æble.

Hvil baconet

Når baconen er røget efter dine præferencer, skal du pakke den godt ind med plastfolie eller aluminiumsfolie. Lad den nu hvile i køleskabet i mindst 4 timer eller natten over. Det vil hjælpe kødet til at suge alle smagene ind og genvinde dets mørhed. Du kan skære baconen i skiver og varme den lige inden servering.

Udover den klassiske røgede smag har hjemmerøget bacon også en fordel. Du kan skære den op til din ønskede tykkelse. Du kan ryge den for at få et sprød ydre lag eller få den let forkullet med al den naturlige ømhed. Vi håber, at disse enkle Bradley tips og tricks vil hjælpe dig med at ryge perfekt mør og saftig bacon derhjemme. For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.