How To Prevent Your Smoked Chicken Skin From Becoming Rubbery

Sådan forhindrer du din Røget kyllingeskind Fra at blive gummi

Posted on: January 17, 2023



Der er ofte intet bedre end at gå ud i baghaven og ryge noget lækkert kylling. Uanset om det er en afslappet aften med venner eller familie, eller du bare har lyst til noget røget kylling, kan du aldrig gå galt. Men et af de almindelige problemer, folk ofte løber ind i, mens de ryger deres kylling, er, at huden bliver gummiagtig.

Der er ofte ikke noget bedre end at tage ud i din baghave og ryge en lækker kylling. Uanset om det er en afslappet aften med venner eller familie, eller du bare trænger til noget røget kylling, kan du aldrig gå galt. Et af de almindelige problemer, folk ofte støder på, mens de ryger deres kylling, er, at huden bliver gummiagtig.

Gummibelagt kyllingeskind er ikke sjovt for nogen og kan føre din aften ned ad en anden vej, end du måske havde forestillet dig. Så for at forhindre dette, lad os gennemgå nogle tips, der vil vise sig nyttige, næste gang du tager ud for at ryge lidt kylling. Her er nogle måder, du kan forhindre, at dit røgede kyllingeskind bliver gummiagtigt:

Køleskabstricket

En af de ikke så kendte, men effektive måder at få et sprødt kyllingeskind på, er at lade det tørre på køleskabet før tilberedning, placere det på dine stativer og lade det sidde der i cirka en time, før det ryges. Denne blev testet flere gange, lad os vide, hvordan du tester.

Kog ved højere temperaturer

Først og fremmest skal du ryge din kylling ved højere temperaturer. Den ideelle temperatur til at tilberede din kylling bør være omkring 275 °F – 320 °F (135 °C – 160 °C). Når du begynder at sænke temperaturen ud over denne tærskel, vil huden blive gummiagtig. Kyllingefedtet skal koges ind i kødet, og det kan ikke ske, når din temperatur er meget lav.

Med denne teknik tilbereder du kylling hurtigere, så den har mindre tid til at absorbere røgsmag, så du kan ryge den ved lavere temperatur i cirka en time og få tingene varmere i den sidste time af madlavningen.

Føl ikke kyllingen

Dette punkt kan komme som en overraskelse for mange. Kort sagt vil indpakning af aluminiumsfolie skabe et lukket miljø og fange fugt. Fugten fører så til, at kyllingen bliver blød og huden bliver gummiagtig. Mens indpakning af andet kød såsom oksekød i aluminiumsfolie kan fungere godt, er det ikke tilfældet med kylling eller andet fjerkræ. Så husk næste gang på, at folie ikke vil være til mange fordele, når det kommer til indpakning af kylling.

Læg ikke kylling i blød i en lage

I stedet for at våd saltlage din kylling, prøv at gå med tør saltlage. Den udblødende kylling i lage fører til, at kødet bliver vådt og gennemblødt. Dette fører så til, at kyllingeskindet bliver blødt og ikke sprødt, hvilket også kan gøre skindet gummiagtigt. Alternativt kan du prøve tør saltlage. Påføring af salt dagen før vil forbedre kyllingens smag. Sammen med det hjælper det også med at forhindre, at kyllingen tørrer helt ud, eller at huden bliver gummiagtig.

Se hele vores katalog med artikler om saltning og saltning af dit kød her:

Hvad er forskellen mellem bejdsning, saltning, marinering og hærdning?

Konservering og rygning af kød til hjemmemadkonservering

Vejledning om saltning og saltning af dit kød til madrygning

Brug ikke en pande

En anden uventet pointe for mange er, at når kyllingen tilberedes i en gryde, har den en tendens til at koge inde i sin egen saft og efterlade bunden meget tør og gummiagtig. For at forhindre dette skal du bruge en grillrist, der tillader luften at strømme og derfor ikke får kyllingen til at blive tør, eller endnu værre, give den gummiagtig hud. Vandpander er også almindelige, når det kommer til at ryge kylling og bør heller ikke bruges.

Når kyllingen tilberedes, har vandet en tendens til at absorbere varmen og tilføjer derfor fugt til kogekammeret. Fugten, som diskuteret før, fører derefter til blød kylling med gummiagtig hud. Vandpander kan helst bruges til bryster og ikke når det kommer til kylling.

Kyllingen Spatchcock

Spatchcocking kyllingen er endnu en genial måde at undgå fælden af gummiagtig hud. Efter spatchcocking lægges alle de enkelte dele af kyllingen på en flad overflade. Fra da af er den eneste vigtige del at være opmærksom på tiden. Ellers er det alt godt.

Tjek denne artikel: Hvordan man sommerfugler og spatchcocker en kylling

Hvil kyllingen

Endelig kan dette være en af de vigtigste faktorer på denne liste. Det er afgørende at lade fuglen hvile i mindst 10 minutter, før du skærer den. Dette skyldes, at kyllingen lige ud af rygeren stadig absorberer sine mange smagfulde safter, og at skære i den i det øjeblik vil få dem til at flyde ud og gå til spilde. Det vil også føre til, at kyllingen bliver mindre saftig, hvilket resulterer i en tør og gummiagtig spiseoplevelse. Kyllingens indre tilberedningstemperatur skal være omkring 165 °F–175 °F (73 °C–79 °C).

Investering i et godt leave-in termometer og et øjeblikkeligt aflæst termometer kan vise sig nyttigt og langtidsholdbart. At have en kan også øge temperaturnøjagtigheden af den mad, du laver. Som nævnt er rygning af kylling en af måderne at tilberede den på og forstærker smagen med tilsætning af røghed. Disse tips kan hjælpe dig med at opnå perfekt hud – ikke en gummiagtig en.

Mange elsker at ryge lidt kylling i weekenden, mens andre gør det til en endnu hyppigere aktivitet. At ryge en kylling kan være en del af din livsstil, og hvis det er tilfældet, vil disse tips være nyttige. For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og tricks.