De fleste mennesker har haft besværet med at tø maden op, genopvarme den, blot for at finde ud af, at den slet ikke blev genopvarmet. Så opstår spørgsmålet om, hvordan man korrekt opbevarer, genopvarmer og tilbereder mad, og procedurerne varierer for hver type mad. Især kød er mest sart, når det kommer til frysning og genopvarmning, da det risikerer at være usikkert til indtagelse, hvis det ikke gøres ordentligt.
Rester er et godt eksempel, der for det meste kommer fra kød, der kommer ud af madrygeren eller ovnen og serveres bedst, når de er meget varme. Der er delikatesser, der smager, som om de er friskkogte efter optøning og genopvarmning, som pulled pork og brisket. Vær dog opmærksom på, at ikke al mad smager lige så godt, når du genopvarmer dem. Desuden kan du kun omhatte nogle typer kød én gang for at undgå at skade deres kvalitet.
Tips til genopvarmning af kød
Når du genopvarmer enhver form for mad, især kød, er den primære bekymring at undgå at forgifte dig selv og resten af din familie og gæster. Du ønsker ikke at spilde kød, da det også ville betyde spild af penge. Fødevaresikkerheds- og inspektionstjenesten foreslår at holde kød ved eller under 40 °F (5 °C), da alt fra 40 °F (5 °C) og 140 °F (60 °C) betragtes som farezonen.
Tips til frysning
Når det kommer til frysning af kød, er der ting, du skal overveje, inden du stabler dem op i din fryser. Køleskabe giver dig mulighed for at opbevare overskydende madvarer og genopvarme dem, når du har lyst til at tage endnu et knæk på dem. Kød er en delikat ingrediens i enhver menu, og det er lige så vigtigt at opbevare dem som at tilberede dem ordentligt.
Du skal fryse kød så hurtigt som muligt for at forhindre, at store iskrystaller breder sig i kødet, når det allerede fryser. Udvaskning af fugt i kød vil forekomme, hvis der er store islommer under genopvarmning. Kød i denne tilstand bliver tørrere, og deres udskæringer bliver sejere, så din fryser skal være ved 0 °F (-18 °C) eller lavere.
Når du fryser mad, er en vigtig ting, du skal huske på, at minimere eksponering udefra. I tilfælde af kød anbefaler vi kraftigt dobbelt indpakning med en kombination af folie, plastfolie, lufttætte poser med lynlås og frysepapir. Uanset hvilket indpakningsmateriale du planlægger at bruge, skal du sørge for at dræne det for overskydende luft, før det lukkes.
Der er specifikke fryseprocedurer for enhver slags kød, som kylling og andet fjerkrækød, som har brug for et ekstra lag frysesikker beskyttelse. På den anden side kræver fisk en omhyggelig saltningsproces, afhængigt af fiskens variation. Magre fisk, som torsk, havabbor og snapper, skal forbehandles, mens federe fisk skal dyppes i koldt vand med krystallinsk ascorbinsyre.
Opbevaring af kød
Når du opbevarer kød, skal du prøve at opbevare det i portioner i måltidsstørrelse og mærke dets mængde, udskæring og opbevaringsdato. For mindre stykker kød som et enkelt kyllingebryst eller svinekoteletter skal du pakke dem individuelt for at forhindre eksponering for andre portioner. Så meget som muligt, sigt efter jævn frysning af kød ved at fordele dem i et enkelt lag. Vent på, at de fryser helt, så du kan stable dem tættere på for at spare plads.
Når du er klar til at tage dit kød ud af køleskabet eller genopvarme det, så husk aldrig at bruge en slow cooker. Også gnidningsfade og dampborde frarådes, da det tager for lang tid at få maden ud af farezonen. Vær også opmærksom på, at kød ikke må holde sig over 140 °F (60 °C) fra det tidspunkt, du spiser, eller læg det i køleskabet til et andet måltid.
Afsluttende tanker
Frysning og genopvarmning af kød er to måder at få mest muligt ud af dine penge, tid og indsats. I disse dage har teknologien udviklet sig dramatisk, med madlavningsapparater til venstre og højre på markedet. Bradley gør en positiv forskel i, hvordan man tilbereder og laver mad.
For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.