How to Make Burnt Ends Delicious

Sådan gør du Brændte Slutter Delicious

Posted on: January 17, 2023



Er du grillentusiast, har du uden tvivl hørt om brændte ender. For dem, der ikke har, er brændte ender de lækreste ting, du kan få på denne planet. Når folk siger, at brændte ender er den bedste del af røget bryst, ved de, hvad de taler om.

Er du grillentusiast, har du uden tvivl hørt om brændte ender. For dem, der ikke har, er brændte ender de lækreste ting, du kan få på denne planet. Når folk siger, at brændte ender er den bedste del af røget bryst, ved de, hvad de taler om. Når du skærer en bryst og finder det sted, hvor kødet først begyndte at blive saftigt og smagfuldt, har du fundet dine brændte ender. Men hvordan laver man dem?

En trin-for-trin guide til at lave brændte ender

Nøglen til at få de perfekte brændte ender er at vælge den bedste bryst. For at gøre det er vi nødt til at gennemgå brystets anatomi.

Brystens anatomi

Brysten er en udskæring af kød fra brystet eller det nederste bryst på koen. Det er en hård udskæring, men er fuld af smag. Typisk er brystet cylindrisk. Den del, hvor den findes, kaldes fladjernet. Brændte ender er normalt lavet af spidsen af brystet, som du måske ikke kan købe alene. Derfor er det første, du skal gøre, at adskille brystets flade og spidssnit. Se artiklen Sådan skærer du en bryst om hvordan man gør det som en professionel!

Det skal du bruge en god slagterblok eller skærebræt til. Placer din brystkasse fast på blokken og trim det overskydende fedt af. Dette vil hjælpe dig med at se, hvor de to muskler forbindes. Når du har adskilt dem, kan du vælge at beholde lejligheden eller ryge den ved siden af spidsen.


Langsom røget bryst brændt ender grill med sider

Ryg brystet

Det er tid til at begynde at ryge! Du behøver ikke nødvendigvis at ryge hele kødstykket, før du begynder at lave brændte ender. Eksperter siger dog, at det hjælper med ømhed og forhindrer barken, som vi vil tale om senere, fra at blive for tyk.

Den bedste måde at ryge en oksebryst på er lav og langsom. Forvarm din ryger til 225 °F (107 °C). Husk træet Bisquetter du vælger vil påvirke smagen af dine brændte ender, så du skal vælge med omhu. Eg er et godt valg, hvis det er første gang, du laver denne delikatesse. Du kan også prøve mesquite eller hickory bisquettes.

Næste trin er krydring. En let gnidning af salt og peber er nok. Når du har dækket alle sider, skal du placere din bryst på rygerstativerne og lukke døren. Bryst er en hård udskæring, så du bør være forberedt på at vente. Røg kødet i mellem 8-24 timer for maksimal røg og mørhed.


Langsom røget bryst brændt ender grill med sider

Barken – Den bedste egenskab ved brændte ender

De brændte spidsers bark er den bedste egenskab ved denne ret. Den er sprød og fuld af smag, hvilket tilføjer stor kontrast til det møre kød indeni. Barken er helt klart stjernen i showet! En kvalitetsbark falder ikke af enden af stativet – det er et solidt stykke, der stadig dufter og smager fantastisk.

For at få en perfekt bark, pakke brystet med to ark slagterpapir efter 6 timer. Målet er at reducere mængden af varme, der slipper ud fra kødet, men det skal også give tilstrækkelig støtte til, at kødet kan pakkes ind med slagterpapir. Papiret vil lade saften fra kødet løbe ud, og du kan tilsætte mere salt og peber. Lad kødet sidde i yderligere 2 timer under wraps i rygeren. Det færdige produkt skal fremstå lækkert og fugtigt, men også med en flot skorpe på ydersiden.

Husk at beholde din kød termometer tæt på for at følge udviklingen. Bryst anses for færdig, når dens indre temperatur holder mellem 195-205 °F (91-96 °C). Sørg for at placere sonden mellem knoglen og fedtet for at få den korrekte aflæsning.

Når du er færdig med at ryge brystet, lad det hvile i mindst en time. Dette vil tillade kød og fedt at komme sammen. Efterhånden som kødet er ved at køle af, vil fedtet begynde at stivne og stivne, og det er præcis det, du ønsker. Det bliver nemmere at rive senere, og skiverne bliver ekstra sprøde og lækre.

Forbered de brændte ender

Efter 1 times hvile fjernes kødet fra slagterpapiret og skæres mod kornet. Skær den i små stykker mellem 1/2 tomme og 1 tomme i størrelse. Det er dine brændte ender. Kvæl nu de brændte ender i en klæbrig sauce. Den klæbrige sauce kan være en blanding af tomat og Worcestershire, eller det kan være en oksekødsovs eller barbecuesauce.

Læg dine brændte ender i en utildækket gryde og læg den tilbage i rygeren for at afslutte. Lad de brændte ender hvile i rygeren i mindst en time for at absorbere sødmen. Du ved, at de er klar til servering, når de bliver boblende og klistrede. Grav nu ind og nyd resultaterne af dit hårde rygearbejde!

Tjek et par artikler om røget bryst:
Sådan ryger du brisket og pro brisket tips
5 bedste træsorter til rygning af bryst
Brystterminologi og madlavning til madrygning

Vil du lære mere om madrygning?

Tjek vores gratis e-bog for at lære alt, hvad du har brug for om, hvilke træsorter der skal ryges, hvordan du parrer hver type med dine opskrifter og mere!

>> Download gratis e-bog >>

Uanset hvilken ryger du beslutter dig for at købe, så sørg for at lave din research først, så du ved præcis, hvad du kan forvente af den. For flere gode ideer, tjek vores artikler om vores Blog om rygning af mad for flere tips og tricks.