How to Create the Most Delectable Smoked Shellfish Platter

Sådan skaber du det mest lækre Røget skaldyrsfad

Posted on: January 18, 2023



Mens kød kan være utrolig lækkert, giver andre slags mad en frisk og lækker smag til bordet. Fisk og skaldyr giver et udbrud af smag fra rygeren, som alle kan nyde.

Mens kød kan være utrolig lækkert, giver andre slags mad en frisk og lækker smag til bordet. Fisk og skaldyr giver et udbrud af smag fra rygeren, som alle kan nyde. Oplevelsen bliver endnu bedre, når du har din helt egen ryger lige i din baghave. Skaldyr, såsom østers, muslinger og muslinger, sammen med et par andre slags fisk, er din go-to til den ideelle fiske- og skaldyrstallerken.

Så før din næste sammenkomst med venner eller familie, lad os se på, hvilke slags fisk du kan vælge for at lave det mest lækre røgede skaldyrsfad.

Sådan vælger du skaldyr

Du skal være forsigtig, når det kommer til at plukke fisk og skaldyr - der kan ikke gås på kompromis! Det er vigtigt at huske, at mens du udvælger fisk og skaldyr, skal det have en salt og frisk lugt. Hvis den har en stærk fiskeagtig eller skarp aroma, bør du ikke gå efter den.

Farve kan også hjælpe. Gå efter fisk og skaldyr med lyse farver og skinnende skaller. Når du rører ved fisk og skaldyr, skal det også føles fast, ikke grødet.

Hvad skal du inkludere?

Pointen med et fad er, at dine gæster kan nyde og prøve adskillige forskellige fødevarer, alt sammen fra den samme tallerken. Det hjælper også at kende dine gæsters præferencer, så du kan lave disse portioner større på fadet. Her er nogle af de bedste skaldyr og andre slags fisk at tilføje til et fad:

Østers: Østers er elsket af mange, og de kan være meget nemme at tilberede. Det eneste du skal gøre er at skyde dem og servere dem på is. Det er alt! Hvis du vælger at servere kogte østers, er det bedre ikke at servere dem i samme ret som anden mad.

Muslinger og muslinger: Endnu en lækker tilføjelse til dit legendariske fad. Når det kommer til muslinger, er de ret nemme at tilberede. Du kan dampe dem i blot et par minutter og servere.

Muslinger kan dog dampes, koges, grilles og endda røges. Selvom hver metode har sin egen specielle smag, tror vi, at det er vejen at gå, at ryge dem. Til denne opskrift vil vi langsomt ryge muslinger, indtil de åbner sig. Men før du kommer til rygeren, er her de ingredienser, du skal bruge:

  • 4 lbs friske muslinger, med skaller
  • 6 spsk usaltet smør
  • 1–1 1/2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 2–2 1/2 spsk hakkede skalotteløg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 3/4 kop tør hvidvin
  • 2 tsk citronsaft
  • 3 spsk friskhakket persille
  • 1 tsk kværnet sort peber

Nu, når du har forberedt ingredienserne, og alt er på plads, er det her, hvordan du ryger dem:

  1. Sørg for, at du har renset muslingerne, inden du putter dem i rygeren.
  2. Forvarm rygeren til 225 °F (107 °C).
  3. Læg muslingerne i en gryde, der kan passe i rygeren og dæk med alufolie.
  4. Prik huller i aluminiumsfolien ved hjælp af en gaffel – det gør, at røgen kan cirkulere rundt om muslingerne, uden at de kommer i kontakt med for meget røg.
  5. Kog i cirka 20 til 30 minutter, indtil muslingerne åbner sig.
  6. Du ønsker ikke at overkoge dem, så det er ideelt at tjekke dem hvert 10. minut.
  7. Mens muslingerne koger tilberedes saucen. Kom olivenolie og smør i en gryde og smelt ved middelhøj varme.
  8. Dernæst tilsættes skalotteløg og hvidløg og koges, indtil de er bløde.
  9. Tilsæt vin og citronsaft og bring saucen i kog.
  10. Lad det nu simre i 4 eller 5 minutter, og tilsæt derefter persille, salt og peber.
  11. Det er alt! Når muslingerne er færdige, kan du tilføje dem til dit fad med denne fantastiske sauce til at ledsage dem.

Hummer: hvis du virkelig ønsker at gøre din tallerken mindeværdig, er hummer vejen at gå. Du kan blot købe hummer, der allerede er kogt og frosset. Det eneste du skal gøre er at hakke det, så det er nemt at servere. Men hvis du vil gøre din tallerken fuldstændig lækker, hvorfor så ikke smide den i rygeren?

Anbring blot hummeren i rygeren og ryg i 15 til 20 minutter, indtil den indre temperatur når 140 °F (60 °C). Brug en betroet internt rygetermometer for at bekræfte, og du er klar!

Så ved blot at tilføje et par forskellige typer fisk og skaldyr, såsom hummere, muslinger, østers og muslinger, har du skabt et lækkert fad. Du kan altid smide dine favoritter ind som rejer eller noget andet, du kan lide. Dette røgede fad med lækker fisk og skaldyr vil uden tvivl give dine gæster lyst til mere. Med den ultimative lethed og bekvemmelighed, en ryger derhjemme giver, og denne liste over fisk og skaldyr, du kan tilføje til din tallerken, er du klar.

Tjek et par flere artikler om fisk og skaldyr:
5 typer kød, du ikke vidste, du kunne ryge
Bedste måder at ryge rejer på
5 lækre typer røget kød og cocktailparring

Næste gang du tager til dit nærmeste supermarked for at få noget fisk og skaldyr, ved du præcis, hvordan du skal vælge det, og hvad du skal købe. For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.