How to Smoke a Cheap Steak into a Juicy, Tender Cut

Hvordan man ryger en Billig bøf ind i en saftig, tender cut

Posted on: January 18, 2023



Steak er en af de mest efterlyste retter i hele verden. Når det er sagt, er det ret dyrt for dem på et budget. Du vil ikke være i stand til at finde en perfekt porterhouse steak i $2,99 Bin i din lokale købmandsbutik, men du kan stadig nyde en af de mest udbuds stykker kød med en smule knowhow og nogle overkommelige ingredienser.

Bøf er en af de mest eftertragtede retter i verden. Når det er sagt, er det ret dyrt for dem, der har et budget. Du vil ikke være i stand til at finde en perfekt porterhouse-bøf i $2,99-spanden hos din lokale købmand, men du kan stadig nyde en af de mest møre udskæringer af oksekød med lidt knowhow og nogle overkommelige ingredienser. Hvis du ønsker at ryge en billig bøf og få den til at smage som en prime cut, så fortsæt med at læse! Vi har alle de tips og tricks, du skal bruge for at få fingrene i en lækker bøf uden at bryde penge.

Salt dit billige kød

En knivspids salt kan skabe en hel verden til forskel mellem en billig bøf og en saftig, mør udskæring. Uanset hvad du gør i rygeren, vil afhænge af dette første skridt, og det er derfor, du skal gøre det rigtigt. Så hvorfor salt?

Billige udskæringer af kød har en tendens til at indeholde flere sener og muskelfibre, hvilket gør dem sværere at tygge. Dit mål er at forvandle disse hårde og gummiagtige lavkvalitetsudskæringer til gourmetkvalitet. For at gøre det skal du finde ud af, hvordan du nedbryder muskelfibrene og gør kødet mørt. Det er her salt kommer ind.

Kort fortalt nedbryder groft salt muskelfibrene og proteinerne i en skive kød og gør det mørt. Før vi kommer til de tekniske aspekter af, hvordan det sker, er det vigtigt at bemærke, at ikke alt salt duer. Du skal bruge salt med større flager, så kosher eller groft havsalt vil fungere godt her.

Dæk begge sider af bøffen med rigelige mængder salt og lad den hvile i mindst en time for tyndere udskæringer. Juster tiden i overensstemmelse hermed for tykkere snit.

Hvad vil saltet gøre ved bøffen?

Hvis du observerer bøffens overflade med jævne mellemrum, vil du bemærke, at der kommer masser af vand ud af kødet. Lad os tage en tur ned ad memory lane til gymnasiets biologi i et minut. Kan du huske, at din lærer forklarede, hvordan osmose og diffusion fungerer? Ingen? Her er en opsummering af lektionen i nogle få ord.

Bøffen er opbygget af forskellige celler. Disse celler har en membran, der tillader udveksling af materialer ind og ud af cellen. Så når du påfører salt på overfladen af bøffen, vil membranen tillade saltet at trække vand ud af cellerne gennem det, vi kalder osmose.

Som tiden går, opsuger kødets naturlige safter noget af saltet i bøffen. (Det er diffusion. Saltpartiklerne vil bevæge sig fra hvor de er mange til hvor de er få.)

Kun en lille mængde vil dog gøre det, så du behøver ikke bekymre dig om, at du indtager alt det salt. Det absorberede salt nedbryder derefter nogle af celleproteinerne, hvilket gør bøffen smagfuld og mør.

Før du ryger bøffen, skal du sørge for at vaske det overskydende salt og vand af. Du kan derefter krydre bøffen med dine favorit rubs eller bare peber og begynde at ryge. Du kan tjekke dette ud artikel for smukke illustrationer og en afprøvet opskrift på, hvordan man forvandler billig valgbøf til prime steak.

Score Cut

Du kan også gøre din billige bøf saftigere ved at score den, hvilket blot er at bryde muskelfibrene op ved at skære i kødet. Scoring forhindrer kødet i at krympe for meget under tilberedningen, hvilket kan gøre det mere sejt og mindre saftigt. Det vil også give marinaden mulighed for at trænge dybere ind i kødet, og krydderirummet smelter sammen med kødet.

Et dybt snit vil også give din bøf en sprødere skorpe (jo mere overflade af kødet, der udsættes for varmen, vil gøre tilberedningen mere jævn og fremme Maillard reaktion når de tilberedes ved højere temperaturer.)

Brug en skarp kniv med et fint skæret blad for at skære en bøf. En sløv kniv vil efterlade ujævne kanter på kødet, så det er bedst at bruge en takket kniv. Det første trin er at lave diagonale snit på tværs af kødet. Vend derefter kødet 90 grader og tilføj krydsskraveringsskår over det hele. Du kan score begge sider af bøffen.

Sørg for at marinere kødet grundigt inden du opbevarer det for at holde det mørt, og glem ikke at servere det skåret på tværs af kornet for at undgå kæbetræthed.

Age the Cut

En anden måde at forbedre en billig bøf før rygning er at lagre den. Ved at bruge en marinade kan du skabe den samme smag som at hænge bøffen i ugevis. Hemmeligheden er at fjerne vand fra kødet og lade alt andet stå. Dette er vigtigt, fordi reduktion af væsker vil forbedre smagen. Kødet bliver mørt og saftigt efter lagring.

Afslutningsvis

Som du kan se, er der mange måder at ryge en billig bøf til en saftig og mør udskæring. Vi håber, at disse tips har hjulpet dig med at lære lidt mere om, hvordan du tilbereder den perfekte bøf, uanset om det er en speciel lejlighed eller bare en almindelig aften. Besøg os på Bradley madrygning blog for mere velsmagende opskrifter og madhak.

Se et par flere bøfartikler her:
5 Steak færdighed Interne temperaturer og tider
Sådan skal du være mørende bøf
Sådan tilberedes den perfekte New York Strip Steak
Her er den bedste måde at mørne dine røgede bøffer på

For at hjælpe dig videre på processen med at blive en pitmaster har vi oprettet en gratis e-bog:

Lær grillens tips og tricks, fra at vælge den bedste grill og ryger til de bedste kødstykker til at starte med. Læs også pitmesterens teknikker og hemmeligheder for at nå den perfekte smag.

+ 20 gratis opskrifter og parringsskema til rygningstræ!

Og bonus intern temperaturguide!

<< Download gratis e-bog >>