How to Smoke a Juicy Prime Rib

How to Smoke a Juicy Prime Rib

Posted on: January 18, 2023



Røg, ømme ribben kan være den sande definition af en saftig, elfenbenssteg og mundvandsmagsmel. Det giver en uimodståelig smag, som kan tilføje vidunderlige minder til dine ferier.

Velrøget, møre ribben kan være den sande definition af et saftigt, krydret og læskende måltid. Det giver en uimodståelig smag, som kan tilføje vidunderlige minder til din ferie. I dag vil vi dele, hvordan du bringer denne oplevelse ind i din baghave med en nem gør-det-selv-opskrift på at ryge en saftig ribben.

Hvad er en Prime Rib?

Dette refererer til en ribbenssteg opnået fra den midterste del af koens rygsøjle. Dette snit har meget marmorering på grund af koens bevægelse.

En prime rib cut kan veje op til 30 pounds og omfatter syv ribben knogler samt en stor mængde marmorerede, sarte muskler. Ribbenstegen er opdelt i separate rib eye steaks. Grundlæggende hentyder udtrykket "prime" ribbenssteg til det faktum, at denne udskæring er lavet af en lang primalmuskel, ikke til kødets kvalitet.

Den højeste karakter, der tilbydes hos din slagter eller storkasselager, er normalt førsteklasses. Den næste klasse ned, valg, bæres af de fleste købmandsslagtere, og under det er udvalgt oksekød. Disse lavere kvaliteter betragtes dog stadig som "prime rib" i de fleste opskrifter. Det er også godt at bemærke, at oksekødets kvalitet har betydelig indflydelse på det endelige røgede produkt. Marmoreringen indeholder ekstra fedt, der vil hjælpe med at forbedre oksekødets mørhed, smag og fugt.

Rygning af en Juicy Prime Rib

Når du har købt din prime rib hos slagteren, er første skridt at trimme det overskydende fedt af stegen. Dette indebærer at slippe af med det hængende eller løse fedt, da den primære ribben indeholder rigeligt fedt nok til rygeprocessen. Dette hjælper også krydderierne til at diffundere godt ind i kødet.

Det er også vigtigt, at du holder din krydderi enkel ved at starte med olivenolie og derefter tilsætte salt og peber. Timian, hvidløg, rosmarin og salvie er typiske smagsvarianter, du aldrig kan gå galt med. Du skal blot kombinere alle ingredienserne i en røreskål. Det klæber bedre til kødet, og fugten fra pastaen hjælper med at holde på kødet ved at påføre røg. Husk at krydre den del, hvor slagteren skar det fra benet, og beklæd det hele.

Uanset hvilken type madryger du bruger, vil prime rib-rygningsprocessen være næsten den samme. Det vigtigste at bemærke er, at en god ryger kan forbedre din rygeoplevelse. Det vil udføre de vigtigste opgaver uden behov for regelmæssig menneskelig indgriben for at få det tilsigtede resultat.

Heldigvis er Bradley Smoker har de mest opdaterede funktioner, såsom en automatisk træføder, to varmekilder og en computerstyret konsol til automatisk at håndtere fodring, tilberedningstid og temperaturregulering.

Bradley Smokers kan ryge både varm og kold takket være deres dobbelte varmekilder. Hurtigere madlavning og brugersikkerhed sikres af den magnetiske låge og den fornærmede krop.

Metode:

  1. Start et bål, og sørg for, at kogekammerets temperatur er mellem 225 °F og 250 °F (107 °C og 121 °C), som er den anbefalede temperatur til at ryge en primær ribben.
  1. Placer din erfarne prime rib på grillen i den godt opvarmede madryger. Du kan tage din velkrydrede ribben direkte fra køleskabet og putte den i madrygeren. Når du ryger, vil kødet varme op, mens det tilberedes, så smagen kan trænge perfekt ind i kødet. Dette opnås, fordi prime rib sveder, når den varmes op, og denne væske hjælper med smagen af røgen.
  1. Ryg den primære ribben, indtil den indre temperatur når det ønskede niveau på 125 °F eller 135 °F (52 °C eller 57 °C) for henholdsvis sjælden og medium-sjælden. Et madtermometer el kogetermometer ville være bedst at overvåge kødets indre temperatur for at undgå enten under- eller overtilberedning.
  1. Når den er klar, fjerner du den røgede ribbenssteg fra madrygeren, pakk den ind med folie og stil den til side i 30 minutter til hvile. Temperaturen kan stige med yderligere 5 grader, efterhånden som kødet hviler og afkøles. Dette er et vigtigt trin, da det giver vævene mulighed for at genabsorbere saften og holder det skåret kød saftigt.
  1. Du kan også vælge at fjerne knoglerne fra den primære ribbenssteg for at skabe en steg uden benet – det kan være mere stilfuldt og lettere at præsentere. Læg stegen på et skærebræt og skær den i skiver af den ønskede tykkelse. Nu er det tid til at tallerken og servere dine yndlingssider.

Bedste måltider at servere med røget Prime Rib

En røget primær ribbenssteg er en fantastisk hovedret, hvilket betyder, at du har brug for fantastiske sider for at fuldende dit måltid. Den gode nyhed er, at der er en bred vifte af tilbehør, som du kan få til dit perfekt røgede ribben. Kartoffelmos og grønt er nogle af de fødevarer, du kan parre med din velrøgede ribben. At parre dit røgede ribben med et glas vin er en anden fantastisk måde at tilføje en helt anden oplevelse til din middag.

Se et par flere bøfartikler nedenfor:
5 Steak færdighed Interne temperaturer og tider
Sådan skal du være mørende bøf
Sådan tilberedes den perfekte New York Strip Steak
Her er den bedste måde at mørne dine røgede bøffer på

For at hjælpe dig videre på processen med at blive en pitmaster har vi oprettet en gratis e-bog:

Lær grillens tips og tricks, fra at vælge den bedste grill og ryger til de bedste kødstykker til at starte med. Læs også pitmesterens teknikker og hemmeligheder for at nå den perfekte smag.

+ 20 gratis opskrifter og parringsskema til rygningstræ!

Og bonus intern temperaturguide!

<< Download gratis e-bog >>