How to Smoke Delicious Salted Caramel Apples

How to Smoke Delicious Saltede Caramel Apples

Posted on: January 17, 2023



Efteråret er næsten over os. Æbler vil snart være rigeligt, og du bør fylde op på opskrifter. Hvis du aldrig har lavet saltede karamelæbler, er det tid til at lære at lave denne klassiske dessert.

Efteråret er næsten over os. Æbler vil snart være rigeligt, og du bør fylde op på opskrifter. Hvis du aldrig har lavet saltede karamelæbler, er det tid til at lære at lave denne klassiske dessert. Slut dig til os, mens vi udforsker, hvordan du får den perfekte smagende karamel, der er ideel til at toppe æbledesserter. Denne ret kræver kun nogle få ingredienser og bruger grundlæggende teknikker, hvilket gør den ideel til både erfarne kokke og nybegyndere.

Vælg dine æbler

Det første skridt til at lave en lækker dessert er at vælge de bedste æbler derude. Mange typer æbler kan ryges, men Granny Smith æbler er den bedste slags til rygning. Deres syrlige og sprøde karakter er lige, hvad vi har brug for for at balancere den sødme, vi vil tilføje senere.

Du kan også prøve andre æbler. For et sødere æble, brug Honeycrisp æbler. Husk, at æblerne smager anderledes efter karamellisering. I dette tilfælde kan vores æbler blive sødere og blødere, men bevarer en lille smule af deres knas.

Da vi vil have den bedste smag, vi kan få, lad os holde os til Granny Smith. Rens dine æbler, så de er klar til at blive røget, før du forbereder din ryger. Vask æblerne og tør dem af med et køkkenrulle. Klap dem ned for at fjerne snavs. Udkern æblerne og skær dem i stykker, cirka 1 tomme. Dette vil gøre det lettere for dem at absorbere maksimal røg.

Forbered rygeren

Det første trin er at vælge det træ, du vil bruge til rygning. Hver Bisquette kommer med sin egen unikke smag, så vælg godt. Hvis du lige er startet, så prøv at bruge et hårdttræ som hickory, eg eller el. Disse træsorter har en tendens til at give en mere kompleks smag end mildere rygende træsorter som æble, pecan, kirsebær osv. Men med tiden vil du måske opdage, at du foretrækker at bruge mildere træsorter som æble, pære og blomme i dine opskrifter.

Forvarm din ryger til 225 °F (107 °C). Læg derefter æbleskiverne i rygeren. Ryg dem i en time eller til de er bløde. Du vil dog ikke have dem til at kollapse, så hold øje med dem.

Lav karamelsaucen

For at lave karamelsaucen skal du bruge sukker, vand, majssirup og fløde. Bland sukker, vand og majssirup i en gryde og kog blandingen, indtil den når en mørk ravgul farve. Rør konstant i blandingen, indtil sukkeret er helt opløst. Tilsæt fløden og rør blandingen grundigt.

Vil du have et endnu lækrere slutprodukt, så brug honning i din opskrift. Du skal bruge æbler, honning, smør, brun farin, salt og kanel. Tilberedningsprocessen er enkel: Smelt smør og honning sammen og tilsæt brun farin og salt.

Det næste trin gælder for begge opskrifter. Hæld blandingen i en gryde og kog ved lav temperatur. Ovnen er bedst til dette, fordi den har et bredt temperaturområde. Prøv at holde ovnen lige under 200 °F eller 100 °C. Sluk ikke ovnen.

Det er også vigtigt at karamellisere honningen i længere tid, end du ville gøre med andre typer sukker. Hvis du reducerer tiden, vil sukkerarterne ikke karamellisere helt. Så planlæg at lade dette stå i ovnen i mindst 1 time eller op til 2 timer. Dette vil sikre, at sukkeret karamelliserer fuldstændigt. Hvis du lader det stå for længe, kan du ende med en meget mørk sirup. Jo længere du koger det, vil siruppen også gøre lidt mindre salt. Juster gerne mængden af salt i opskriften, eller tilføj bare en knivspids mere.

Gør æblerne klistrede

Æblerne bliver færdige inden saucen er klar. Tag dem fra rygeren og køl dem i køleskabet i mindst en time. Dette vil hjælpe dem med at bevare deres friskhed.

Når saucen er klar, er det tid til at pynte æblerne. Skub en spisepind ind i hver kile og sænk den ned i karamelsaucen. Sørg for, at alle sider af æblet er dækket af saucen, før du forsigtigt lægger det på nogle non-stick måtter. Du vil ikke have, at saucen bliver for tyk, så sørg for at arbejde hurtigt.

Dæk dine karamelæbler til, og lad dem hvile på bordet i flere minutter. De skal være klar på 15-20 minutter. Du kan også stille dem i køleskabet for at fremskynde processen. Efter at karamellen på æblet er stivnet, kan du trykke enhver ønsket topping ned i æblet. Lad dem hvile en time mere ved stuetemperatur inden servering. Slutproduktet skal være lækkert nok til at imponere!

Sådan opbevarer du dine æbler

Hvis du af en eller anden grund ender med rester af æbler, skal du opbevare dem i køleskabet. De skal være gode i endnu en uge eller to.

Interesseret i at lære mere om røgede desserter? Tjek opskrifterne herunder:
Opskrift på røgede pærer med mascarpone ost
Opskrift på røget jordbær og rabarbercrumble
Opskrift på røget æbletærte

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.