Acing Doneness for Every Meat

Acing Donhed for hvert Meat

Posted on: January 16, 2023Hemmeligheden bag tilberedning af kød til perfektion er indenrigstemperatur, uanset om det er en slim flanke bøf eller et tykt porterhouse, hver steak kræver en målstemperatur for denne præcisionsdonthed.

Hemmeligheden bag tilberedning af kød til perfektion er den indre temperatur, uanset om det er en slank flankebøf eller en tyk porterhouse, kræver hver bøf en måltemperatur for den præcise færdighed.

Teknikker til brug af et kødtermometer

Et kødtermometer er den bedste måde at kontrollere tilberedningen på. Den aflæser øjeblikkeligt temperaturen for at fortælle dig, om bøffen er stegt sjælden, medium eller godt. For at få den korrekte temperatur på bøffen skal du holde termometeret på den tykkeste kødfulde del af bøffen. Det skal være væk fra knoglen eller fedtet.

Det er vigtigt at bemærke, at kødet vil fortsætte med at tilberede med resttemperaturen, selv efter at det er taget ud af rygeren/grillen. Så hvis det er meningen, at din bøf skal blive færdig med 73,9 ° C, skal du fjerne den fra rygeren eller grillen, når den har nået 71,1 ° C (160 ° F).

At få en perfekt færdigstegt bøf eller en hel kalkun med fremtrædende grillmærker virker som et øjebliks lyksalighed. Sandheden er, at dette lykkelige øjeblik kræver en masse dygtighed og erfaring.

Det meste af tiden ender vores røgede bøf med at være gennemstegt eller understegt efter timers marinering og stegning. Selvom vi er enige om, at intet kan slå oplevelsen af en pitmaster, mener vi også, at et kødtermometer kan være en hurtig løsning på dette problem.

Dette enkle værktøj vil aflæse kødets temperatur for at fortælle dig, om det er færdigt. Her er et par tips til at bruge et kødtermometer.

Vælg det rigtige termometer

Forskellige typer kødtermometre er tilgængelige på markedet. Du bør vide præcis, hvilken du skal vælge til din madlavningsstil. De mest almindeligt anvendte termometre er bimetallisk strimmeltermometer, pæretermometre, elektrisk sondetermometer og et termometer med øjeblikkelig aflæsning.

Mens bimetalliske termometre og pæretermometre er grundlæggende muligheder, er den mest bekvemme termometeret med øjeblikkelig aflæsning. Det giver en nøjagtig aflæsning og er perfekt til at kontrollere stegt eller røget store stykker kød.

Placering af termometeret for en nøjagtig aflæsning

Normalt sættes et termometer kun en halv tomme inde i kødet, men hvis bøffen er tykkere end en tomme, skal du stikke den dybere ind. Efterhånden som du sætter termometeret i, skulle temperaturen begynde at falde, hvis du ser det stige, har du sat for langt ind. Betragt den laveste temperatur som den nøjagtige.

Tjek kødet ofte

Når du griller, er det vigtigt at tjekke dit kød med jævne mellemrum for at undgå overkogning. For større udskæringer af kød som bøf eller hel kylling, prøv at tjekke efter hvert 30. minut. For tyndere bøffer, tjek efter hvert 5. til 10. minut.

Nu til madrygning ønsker du ikke at åbne døren til din ryger, da du vil miste den indre temperatur og have en længere tilberedningstid. Anbefalingen her er at købe et termometer med kablede prober (eller trådløst), så det læser med det samme uden at skulle åbne døren. Digitale versioner vil også give dig mulighed for at indstille alarmer, når kødet når den ønskede temperatur.

Kødet fortsætter med at tilberede, selv efter at det er taget ud af madrygeren eller grillen på grund af resttemperaturen. Så prøv at fjerne det, når det er mindst 5 grader mindre end måltemperaturen, og lad det hvile, før du skærer.

Glem ikke at kalibrere dit termometer

Test termometerets nøjagtighed! Dyp den i frysende isvand. Du vil bemærke, at temperaturen falder til 0 grader, og derefter genkalibrere den ved hjælp af nulstillingsknappen (tilgængelig på flere modeller) for at sikre en nøjagtig aflæsning.

Glem ikke at tjekke de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.