Tips & Tricks for Making Your Very Own Jerky

Tips og tricks til fremstilling Din helt egen rykkelige

Posted on: January 12, 2023



At gøre jerky er meget enklere, end man måske tror. Så god som butikskøbt rykk kan være, er hjemmelavet rykkende fænomenal! Her er et par tricks og tip, der hjælper dig med at komme i gang.

At lave Jerky er meget enklere, end man måske tror. Så god som en butikskøbt jerky kan være, hjemmelavet jerky er fænomenal! Her er et par tricks og tips til at hjælpe dig i gang.

 Vælg det slankeste snit, du kan finde

Når vi ryger anden mad, søger vi normalt fedt og godt marmoreret kød. Når vi laver jerky, vil vi gerne holde fedtindholdet så lavt som muligt, da vi vil dehydrere kødet.

For meget fedt vil ikke kun forhindre kødet i at tørre ordentligt ud, men det vil også blive harskt i løbet af kort tid. Man kan selvfølgelig lave jerky med oksekød, som vi alle godt ved. Ikke desto mindre kan du lave fremragende ryk med over magert kød såsom vildt og elg. Øje af runde, nederste runde eller flankebøf er alle gode magre udskæringer og fremragende valg til at lave ryk.

Tilberedning af kødet

Tag kødet ud af køleskabet og start tilberedningen med det samme. Da meget koldt kød er nemmest at skære i tynde skiver, så overvej at lægge det i fryseren lidt inden det skæres.

Skær kødet langs kornet i ¼ tomme tykke strimler, og fjern eventuelt fedt, mens du skærer. Mariner det natten over. Tag kødet ud af marinaden næste dag, men skyl ikke.

Bliv kreativ med din marinade. Brug asiatisk inspirerede ingredienser som ingefær og mirin, eller gå den sydvestlige vej og prøv at tilføje Cajun-krydderi og lime. Hovedmetoden til konservering med jerky er tørringen, ikke nødvendigvis saltnings- eller hærdningsstadierne, som med andre projekter. Så du kan gå lidt vild med smag her.

Tørring af kødet

Hæng jerkyen på kødkroge i din ryger og tør jerkyen ved 140°F uden røg for at tørre overfladen.

Begynd at ryge

Tilsæt nogle bisquetter til rygeren. Prøv Apple, Cherry, Hickory eller Mesquite og skru op for varmen til 165°F, og ryg i 2-3 timer. Hæv temperaturen yderligere 10 grader og ryg til du er færdig. Du ved, at jerkyen er klar, når du bøjer den, og den begynder at flosse. At ryge den længere, til det stadie, hvor den klikker, når den bøjes, vil give jerky en længere holdbarhed, men den vil være mindre velsmagende.

Sådan opbevarer du det sikkert

Da dette kød ikke er helt dehydreret (kunne ikke tygge det på det tidspunkt), og da der ikke bruges kure og kulturer, så husk at opbevare jerkyen i køleskabet. Det vil holde i lang tid, og at holde det i et køligt og reguleret miljø vil sikre, at det holder endnu længere!

Tjek nogle af vores nemme at lave rykvise opskrifter her.