Tips For Smoking Meat in Cold Weather

Tips til rygning af kød i Koldt vejr

Posted on: January 17, 2022
Read time: Read Time: 10 minPar tekst med et billede for at fokusere på dit valgte produkt, din samling eller dit blogindlæg. Tilføj detaljer om tilgængelighed, stil, eller giv endda en anmeldelse.

Vi betragter ofte sommeren som det ideelle tidspunkt at arrangere en grillsession. Men at nyde en røget, sydende og saftig bøf, når den er kold, er en anderledes oplevelse. Pulled pork eller en perfekt gennemstegt bryst kan tilføje lidt magi til familiemiddage, når de serveres med rygende varm suppe. Selvom røget mad føles som et varmt tæppe på sjælen om vinteren, vil kun modige kokke eller grillelskere vove sig ind i denne zone, fordi det kan være ekstremt udfordrende.

Med kølige vinde, der blæser 24 timer, kan din madryger blive til en snemand på ingen tid. Men hvis du har formået at samle mod til at mestre kunsten at ryge mad i koldt vejr, så vil denne guide hjælpe dig.

9 seje tips til at tænde op for din madryger i koldt vejr

Det er vigtigt at bemærke, at rygning i koldt vejr vil være helt anderledes end det, du plejer om sommeren. Der er nogle faktorer, som du skal tage med i overvejelserne for at blive en pitmaster, der kan trodse kulden. Her er 9 tips til at gøre madrygning i koldt vejr meget nemmere for dig.

1. Ryd pladsen

Husk, at rygning om vinteren har sine egne udfordringer. Den primære blandt dem er at holde din madryger varm. Så fjern al sne for at sikre, at det ikke forsinker madrygningsprocessen yderligere.

2. Vælg den rigtige madryger

Forskellige slags madrygere præsterer forskelligt afhængigt af forskellige vejrforhold. Madrygning i koldt vejr kræver en pro-ryger, der er designet specielt til at præstere konsekvent uanset årstidens ændringer. Så hvis du planlægger at lave en fantastisk grillsession med en offset-ryger, inviterer du til problemer. Den tynde plade af offsetrygeren vil aflede varme, hvilket gør det ekstremt vanskeligt at opretholde en ensartet temperatur indeni. Til rygning om vinteren er det altid tilrådeligt at bruge en kvalitetskonstrueret elektrisk ryger med avancerede varmestyringsfunktioner.

For eksempel Bradley Pro P10 ryger ville passe perfekt her. Denne madryger er designet med en isoleret krop og har forseglede døre for at beskytte mod alle vejrforhold og også sikre brugerens sikkerhed. Den nye model har også et nyt 1000W PID-styret varmeelement, der vil få temperaturen op hurtigere og bruge teknologien til at holde den der, eller komme sig hele tiden. Testet i de kolde vintre i Alberta (Canada) og Alaska (USA) og leverer lækre opskrifter! Bradley Smoker kommer også med en digital konsol, der giver dig mulighed for at forudindstille tilberedningstiden og temperaturen for en problemfri grilloplevelse selv om vinteren.

3. Find et beskyttet område

Opbevar altid madrygeren et sted i læ for at beskytte den mod kold vind og pludseligt snefald. Med ly mener vi din veranda eller ved dit huss vægge og ikke under et træ, fordi det sidste, du vil have, er at se en stor bunke sne falde ned på din madryger.

4. Hold låget lukket

Det er vigtigt at holde døren lukket så meget som muligt. Husk, at hver gang du bliver fristet til at åbne døren og tjekke maden, lader du den varme røg inde i kogerummet slippe ud. Dette vil unødigt forsinke rygeprocessen. Så forbliv rolig og hold låget lukket så meget som muligt.

5. Juster rygeren efter vinden

Hold øje med vindens retning og juster din madryger derefter. At lukke luft inde i din ryger er vigtigt for at holde røgen på vej og holde temperaturen. Men hvis der kommer for meget kold luft ind i madrygeren, kan det forsinke tilberedningen. Så hold udluftningen på din ryger i den modsatte retning af vinden.

6. Vælg slankere snit

Vi ved, at ribben og skaft er savlværdige, når de er røget til perfektion. Vores forslag er at gemme den til sommer. Prøv at ryge slankere udskæringer som mørbrad, flanke, mørbrad osv., når du ryger om vinteren. Elevudskæringer kræver mindre varme for at blive røget og tilberedes hurtigere end større udskæringer.

7. Lager op på træ

Rygning i koldt vejr kan blive til en katastrofe, hvis du ser, at trækammeret er tomt, når du er midtvejs i madlavningen. Du skal bemærke, at din madryger vil brænde mere træ i koldt vejr for at nå en bestemt temperatur sammenlignet med varmt vejr. Det er her, du skal have et godt lager af træ klar til at rocke grillsessionen. Den bedste løsning her er at bruge en elektrisk ryger, der genererer varme med elektricitet, men bruger ren røg fra træflis til at give kødet den samme intense røgede smag.

Bradley Bisquettes er et godt eksempel her. Disse komprimerede savsmuldsspåner brænder i en præcis tid og slukkes, før de bliver til aske. Dette sikrer, at maden tilberedes i ren smagsrøg. Bradley Bisquettes kommer i 17 forskellige smagsvarianter, der passer til alle opskrifter på røget kød.

8. Få et kødtermometer

EN kød termometer er den bedste måde at kontrollere færdigheden i koldt vejr. Træn ind i den tykkeste del af kødet med spidsen af termometeret for at få den bedste aflæsning. Fjern kødet, hvis midten har nået den ønskede temperatur.

9. Brug en koldt vejr jakke

Dette er absolut nødvendigt for rygning i koldt vejr. At have en isoleret jakke eller i det mindste at pakke et gammelt tæppe rundt om din madryger kan hjælpe med at opretholde en ensartet temperatur i kammeret. Dette er naturligvis ikke påkrævet, hvis du bruger Pro P10 elektrisk ryger. Moderne madrygere har en isoleret krop, der forhindrer temperaturtab i al slags vejr.

Hav endelig lidt tålmodighed, for det sner udenfor, og din madryger er ikke en tryllekunstner. Rygning er en lav og langsom proces. Når vejret spiller en rolle, er det usandsynligt, at du får det ønskede resultat inden for den forventede tid. Med det er vi nået til slutningen af denne guide om rygning i koldt vejr. Vi håber, du kunne lide de seje Bradley-tip og tricks, der blev delt her.

Interesseret i at lære mere om madrygning i koldt vejr? Tjek artiklen nedenfor:
Sådan ryger du mad i koldt vejr

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.