Alle elsker en god udbenet skinke. Få ting kan matche smagen eller konsistensen af saftig skinke, og det er det, der gør den til sådan en klassiker. Hvis du leder efter den bedste måde at tilberede en skinke på, så overvej at ryge den. Rygningsprocessen beskytter ikke kun ydersiden af dit kød, men holder også alle safterne i. Dette er med til at give kødet en karakteristisk og mindeværdig smag, der vil forbedre din madoplevelse.
Metoden til tilberedning af udbenet skinke adskiller sig ikke fra at tilberede andet røget kød. Der er dog nogle ting, du kan gøre for at gøre din tilberedning af røget skinke mere vellykket.
Før rygning
Nøglen til en velsmagende røget skinke ligger i tilberedningen. Selvom dit valg af træ til rygning vil påvirke smagen, blegner den i forhold til, hvordan du behandler skinken før og under rygningsprocessen.
Få et kødstykke af høj kvalitet
Udbenet skinke er en type røget skinke, der er lavet i form af dens ben. Kødet i sig selv kommer fra et vilkårligt antal forskellige dele af grisen, selvom en specifik udskæring vil variere fra region til region. Fordi det er så alsidigt, kan dette snit bruges til at lave næsten enhver ret, du vil have, efter du har røget det.
Køb en kvalitetsskinke. Selvom dette kan virke indlysende, begår mange mennesker den fejl at købe en skinke, der ikke lever op til deres kvalitetsspecifikationer. Grunden til at man ryger sit eget kød i første omgang er fordi man gerne vil have det til at smage lækkert, og kun det bedste duer.
Først, når du køber din skinke, skal du gøre det ved delikatessedisken eller i kødafdelingen. Du vil ikke have det færdigskåret i købmanden, bare fordi det er nemmere for dig at købe på den måde; det, du leder efter, er en udbenet skinke, der stadig har skindet på. Jo bedre kvalitet kødet er, jo bedre bliver dit slutprodukt.
Skær eventuelt overskydende fedt af
Næste trin er at fjerne overskydende fedt omkring skinkens yderside. Dette vil hjælpe med at reducere mængden af fedt, der dannes under rygeprocessen, og det vil også hjælpe din skinke til at tilberede mere jævnt.
Udblød skinken i saltlage natten over
Når du har trimmet din skinke, er det tid til at helbrede den. Salt bruges ofte som konserveringsmiddel, og det vil også hjælpe din skinke med at udvikle den røgsmag, du leder efter. Du kan enten drysse saltet på ydersiden af skinken inden du ryger eller bruge saltlage til at udbløde dit kød natten over, hvis det ønskes.
Læg din skinke ordentligt. Hærdning forlænger også holdbarheden, så du kan spise din skinke længe efter den er kogt.
Rygetemperaturer og -tider
Den vigtigste del af at ryge udbenet skinke er smag. Du vil gerne have, at kødet er fugtigt og saftigt, men du vil også gerne have, at det smager som røget skinke. Dette vil tage tid og kræfter fra din side, men belønningen er det værd.
Hvis du vil have dine skinkeskiver meget sprøde, skal du tilberede den ved en højere temperatur. Hvis du leder efter en slankere skinke med mindre fedt, så skal du koge den i længere tid ved lavere varme.
Den ideelle rygetemperatur for udbenet skinke er mellem 225-250 °F (107-121 °C). Hvis din ryger bliver varmere eller køligere end dette, skal du justere tilberedningstiden. Rygning ved en lavere temperatur vil resultere i en længere tilberedningstid, mens rygning ved en højere temperatur vil forkorte tilberedningstiden.
Rygning ved en temperatur mellem 225-250 °F (107-212 °C) vil resultere i den mest smagfulde og saftige udbenet skinke, da dette område er bedst til at tillade fedt at smelte og dryppe af kødet, mens det tilberedes.
På grund af dets højere fugtindhold skal du være forsigtig, når du ryger denne udskæring af kød. Hvis den efterlades for længe i rygeren, vil den tørre ud og smuldre.
Selvom du ikke kan bestemme præcis, hvor lang tid det tager at ryge denne udskæring af kød, kan du bruge beregningen på omkring 20 minutter pr. pund. Det kan ende med 5-10 timers rygning, afhængigt af størrelsen på din skinke og temperaturen på din ryger.
Husk:
Sørg for at give dig selv god tid til at ryge din skinke. Dette er ikke et måltid, der kan piskes op i en fart.
Hav et godt kødtermometer ved hånden under hele rygeprocessen. Du ønsker at ryge din skinke, indtil den når en indre temperatur på 140 °F (60 °C), før du fjerner kødet fra rygeren.
Lad din skinke hvile i cirka 25 minutter, efter du har fjernet den fra rygeren, så al saft kan genabsorberes i kødet.
Rygning ved en lavere temperatur vil resultere i en længere tilberedningstid, mens rygning ved en højere temperatur vil forkorte tilberedningstiden. Men som med alt kød vil low and slow med garanti give dig den mest smagfulde skinke.
Her er et par opskrifter med skinke, som du kan tilberede på din Bradley Smoker:
Sådan laver du røget juleskinke
Opskrift på røget honningkur på skinke
For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.