Så du har fået styr på madrygning. Når du har venner til middag, er du holdt op med at indlede hvert måltid med "Jeg har lige købt denne madryger for et par måneder siden" eller "det er min første gang med denne opskrift, så jeg ved ikke, om det virker..."
Så præsenterer du stolt din røgede madkunst (ja, det er kunst) for familie, venner, naboer, kolleger og alle andre, der er inden for en næse af dine røgede kreationer.
Lav dine egne opskrifter eller modificer eksisterende
Nu er du klar til at begynde at lave dine egne opskrifter eller ændre eksisterende. Når du begiver dig ud på egen hånd, er en af de vigtigste beslutninger at træffe, hvilke bisquetter du skal bruge i din ryger.
Bradley gør det nemt for os med deres brugervenlige bisquetter, der tilbydes i en bred vifte af træsmag. Men hvilken Bradley Bisquette træsmag skal man bruge?
Her er en nem at bruge træsmagsguide, skræddersyet specifikt til Bradley Smoker bisquetter og madrygende fans!
Bisquette |
Smag | Mad der virker... |
Perfekte par Prøvet, testet og sandt |
Alder |
Mild, musky og let sød |
Fisk, skaldyr, svinekød og fjerkræ |
Laks |
Æble |
Mild, let sødlig og frugtig |
Svinekød & fjerkræ |
skinke |
Kirsebær |
Mild-medium, sød og frugtig |
Oksekød, lam, fjerkræ og ost |
Vildt fjerkræ såsom fasan |
Hickory |
Stærk & rig |
Svinekød, oksekød og vildt |
Bacon eller Pepperoni |
Jim Beam |
Stærk, rig og smagt med bourbon |
Svinekød, oksekød og vildt |
Ribben |
Ahorn |
Mild, sød og jordagtig |
Fisk og skaldyr, fisk, svinekød, fjerkræ, ost og grøntsager |
Kylling eller skinke |
Mesquite |
Stærk, lidt sød & hjertelig |
Oksekød og vildt |
Ribben Brug til mindre snit, da mesquite nemt kan være overvældende |
Egetræ |
Middelstærk og rig |
Oksekød, svinekød, kalkun og vildt |
Bryst Eg er fantastisk til den lange røg, brug på større snit |
Pacific Blend |
Mild og ren |
Fisk og skaldyr, fisk, fjerkræ, ost og grøntsager |
Hvid fisk eller skaldyr |
Pekannød |
Stærk, sød og smøragtig |
Svinekød, fjerkræ, oksekød og vildt |
Flæskesteg eller koteletter |
Speciel blanding |
Meget mild |
Fisk og skaldyr, fisk, fjerkræ, svinekød, ost og grøntsager |
Enhver ret du vil have et strejf af røg i og intet mere |
Whisky eg |
Middelstærk, fyldig og rig |
Oksekød, svinekød, kalkun og vildt |
Vildsvin |
Men husk, det er kun retningslinjer og er meget fleksible. Eksperimenter væk!
Overvej retten som en helhed, ikke kun proteinet
Der er dog nogle ting at huske på. Du skal overveje retten som en helhed, ikke kun det protein eller den grøntsag, du bruger. Hvis du f.eks. planlægger at lave en krydret og saftig kyllingeret, vil du måske skrue op for din rygning til et stærkere træ, end det ellers ville blive foreslået.
Følgelig vil den røgede smag vise sig gennem krydderierne. Ellers, hvis du ønsker at ryge et stort stykke vildtkød uden flere krydderier fra hinanden til den gamle trofaste salt- og peber-kombination, så brug et mildere træ, som et resultat, vil de naturlige smage af kødet komme i centrum.
Personlige præferencer betyder noget
Husk også dine personlige præferencer. Hvis du finder træsorter som mesquite eller hickory overvældende eller bitre, så overvej kun at bruge dem til godt krydret og smagfulde udskæringer af kød, såsom vildt eller oksekød.
Alternativt kan du overveje at skifte træ halvvejs i rygeprocessen til noget mildere. Eller du kan skære ned på rygetiden ved at gøre den færdig i ovnen. Ellers, hvis du er i den anden ende af spektret, og du kan lide en kraftig røgsmag, så vil træsorter som Alder bare ikke skære det til nogen svinekødsret for dig. Bare gå efter noget stærkere.
Lykke til med at ryge!