Wood Flavour Bisquettes Tips & Tricks and much more

Træsmag bisquettes Tips og tricks og meget mere

Posted on: January 11, 2023



Så du har fået hængt ud af at ryge. Når du har venner over til middag, har du holdt op med at stå for hvert måltid med "Jeg har lige købt denne mad-ryger for et par måneder siden" eller "det er første gang med denne opskrift, så jeg ved ikke, om det virker ..."

Så du har fået styr på madrygning. Når du har venner til middag, er du holdt op med at indlede hvert måltid med "Jeg har lige købt denne madryger for et par måneder siden" eller "det er min første gang med denne opskrift, så jeg ved ikke, om det virker..."

Så præsenterer du stolt din røgede madkunst (ja, det er kunst) for familie, venner, naboer, kolleger og alle andre, der er inden for en næse af dine røgede kreationer.

Lav dine egne opskrifter eller modificer eksisterende

Nu er du klar til at begynde at lave dine egne opskrifter eller ændre eksisterende. Når du begiver dig ud på egen hånd, er en af de vigtigste beslutninger at træffe, hvilke bisquetter du skal bruge i din ryger.

Bradley gør det nemt for os med deres brugervenlige bisquetter, der tilbydes i en bred vifte af træsmag. Men hvilken Bradley Bisquette træsmag skal man bruge?

 Her er en nem at bruge træsmagsguide, skræddersyet specifikt til Bradley Smoker bisquetter og madrygende fans!

Bisquette

Smag Mad der virker...

Perfekte par

Prøvet, testet og sandt

Alder

Mild, musky og let sød

Fisk, skaldyr, svinekød og fjerkræ

Laks

Æble

Mild, let sødlig og frugtig

Svinekød & fjerkræ

skinke

Kirsebær

Mild-medium, sød og frugtig

Oksekød, lam, fjerkræ og ost

Vildt fjerkræ såsom fasan

Hickory

Stærk & rig

Svinekød, oksekød og vildt

Bacon eller Pepperoni

Jim Beam

Stærk, rig og smagt med bourbon

Svinekød, oksekød og vildt

Ribben

Ahorn

Mild, sød og jordagtig

Fisk og skaldyr, fisk, svinekød, fjerkræ, ost og grøntsager

Kylling eller skinke

Mesquite

Stærk, lidt sød & hjertelig

Oksekød og vildt

Ribben

Brug til mindre snit, da mesquite nemt kan være overvældende

Egetræ

Middelstærk og rig

Oksekød, svinekød, kalkun og vildt

Bryst

Eg er fantastisk til den lange røg, brug på større snit

Pacific Blend

Mild og ren

Fisk og skaldyr, fisk, fjerkræ, ost og grøntsager

Hvid fisk eller skaldyr

Pekannød

Stærk, sød og smøragtig

Svinekød, fjerkræ, oksekød og vildt

Flæskesteg eller koteletter

Speciel blanding

Meget mild

Fisk og skaldyr, fisk, fjerkræ, svinekød, ost og grøntsager

Enhver ret du vil have et strejf af røg i og intet mere

Whisky eg

Middelstærk, fyldig og rig

Oksekød, svinekød, kalkun og vildt

Vildsvin

Men husk, det er kun retningslinjer og er meget fleksible. Eksperimenter væk!

Overvej retten som en helhed, ikke kun proteinet

Der er dog nogle ting at huske på. Du skal overveje retten som en helhed, ikke kun det protein eller den grøntsag, du bruger. Hvis du f.eks. planlægger at lave en krydret og saftig kyllingeret, vil du måske skrue op for din rygning til et stærkere træ, end det ellers ville blive foreslået.

Følgelig vil den røgede smag vise sig gennem krydderierne. Ellers, hvis du ønsker at ryge et stort stykke vildtkød uden flere krydderier fra hinanden til den gamle trofaste salt- og peber-kombination, så brug et mildere træ, som et resultat, vil de naturlige smage af kødet komme i centrum.

Personlige præferencer betyder noget

Husk også dine personlige præferencer. Hvis du finder træsorter som mesquite eller hickory overvældende eller bitre, så overvej kun at bruge dem til godt krydret og smagfulde udskæringer af kød, såsom vildt eller oksekød.

Alternativt kan du overveje at skifte træ halvvejs i rygeprocessen til noget mildere. Eller du kan skære ned på rygetiden ved at gøre den færdig i ovnen. Ellers, hvis du er i den anden ende af spektret, og du kan lide en kraftig røgsmag, så vil træsorter som Alder bare ikke skære det til nogen svinekødsret for dig. Bare gå efter noget stærkere.

 Lykke til med at ryge!