Bradley Blogger: the Philly Foodist interview

Bradley Blogger: The Philly Foodist Interview

Posted on: January 10, 2023



Par tekst med et billede for at fokusere på dit valgte produkt, din samling eller dit blogindlæg. Tilføj detaljer om tilgængelighed, stil, eller giv endda en anmeldelse.

Kan du fortælle os noget om dig selv/familie/livssituation?

Jeg bor sammen med min livslange partner, Pat, og vores fire lodne børn i et af
de ældste kvarterer i USA, lige i udkanten af South Philadelphia. Vi ejer et 200+ år gammelt hus – ikke rigtig stort – men med fire etagers boligareal og store (til byen) bag- og sidehaver.

Den mest pinlige mad-/kogehistorie

For en del år siden kom "te-rygning" på mode. Jeg besluttede at prøve det til et middagsselskab ved hjælp af min trofaste bambusdamper. Fisken var fuldstændig upåvirket (ingen røget smag/ingen smag overhovedet!), men min bambusdamper endte med en dyb og varig tesmag og aroma! Det ville have været meget mere overbevisende at have skåret det op og belagt det!

Denne store blog! Hvordan og hvornår det startede

Jeg har haft en lang besættelse af den indflydelse mad kan have på vores sundhed, adfærd og generelle velvære. Situationen med fair fordeling af god mad i Amerika – såvel som sult i Amerika, er også drivkræfter for mig.

Så det var det, der fik mig i gang med bloggen. Jeg voksede op med, at min bedstemor lavede alt "fra bunden". I det meste af mit liv har jeg handlet på Farmers Markets og stande. Vi er så heldige i Philadelphia at være omgivet af masser af fantastiske landmænd og producenter!

Spis lokalt og sæsonbestemt

Men selv med al denne gavmildhed, så jeg stadig folk, der spiste forarbejdet, fabriksproduceret mad – og fastfood – som grundlaget for deres kostvaner. Jeg ville gerne dele med folk, at det virkelig ikke er så svært at spise lokalt og sæsonbestemt. Samt spise mad, der var humant opdrættet og kemikaliefri.

Selvfølgelig, når du kommer ind i disse spørgsmål, falder du naturligvis også ind i miljø-, bæredygtigheds- og selvforsyningsspørgsmål. Sammen med dyrkning, madlavning og spisning er jeg også meget investeret i at lære alt, hvad jeg kan, for at blive en succesfuld Urban Homesteader.

Mål for bloggen

Jeg bruger bestemt bloggen til at lære, uddanne, dele information og hjælpe med at bringe folk sammen omkring emner, som vi brænder for. Og at have det sjovt!

Jeg må sige, når nogen fortæller mig, at de skal på landmændenes markeder, og/eller at de køber humant opdrættet kød og fjerkræ.

Endnu bedre, at de "scratch cooking" mere og undgår tage i, jeg er totalt forstærket og ved, hvad det er, jeg vil have The Philly Foodist til at opnå!

Hvor passionen for mad kom fra

Nå, helt sikkert, jeg lærte rigtig meget af min bedstemor. Hun lod mig være ved sin side i køkkenet fra en meget ung alder, og jeg kunne se, hvor meget hun elskede at brødføde folk.

Det er også blevet en af mine sande glæder. Hun tog mig også meget ud at spise, fra da jeg var meget ung. Jeg arbejdede som kortordnet kok/stegekok under mine bachelorskoler og nød det virkelig.

Pat og jeg havde en lille succesfuld cateringvirksomhed i en årrække. Desuden havde jeg mulighed for at rejse meget i USA i over ti år som rådgivende psykolog.

Dette var en vidunderlig mulighed for at blive fortrolig med en bred vifte af forskellige køkkener og etniske fødevarer. Og selvfølgelig har jeg boet hele mit liv i Philadelphia. Det er en fantastisk madby!

En særlig passion for madrygning

Først og fremmest smagene! Hvem kan gå ind i et miljø, hvor god rygning finder sted og ikke mærke, at deres mund begynder at løbe i vand, og alle deres "sult"-klokker og fløjter går i gang?

Rygning giver også kokke gode muligheder for kreativitet. Jeg nyder tanken om at eksperimentere. For eksempel er det at ryge ost noget, jeg er virkelig interesseret i og vil gøre i de kommende måneder.

Den foretrukne ting at ryge

Et svært spørgsmål, helt klart! I den nuværende hårdtslående vinter, vi "nyder" her på den amerikanske østkyst, elsker jeg en bryst, svinekam, svinekød og helt sikkert noget South Jersey Bluefish i rygeren.

For nylig er jeg blevet tændt på Lammeribs. Fantastisk smag! Jeg eksperimenterer også med vintergrøntsager: rødbeder, butternut squash og majroer. Med ankomsten af varmere vejr handler det om pølser, fjerkræ og fisk og skaldyr af enhver art. Hvis jeg er tvunget til at vælge én genstand som min absolutte "favorit" - må det være svinekød - især svinekød.

Hvorfor Bradley Smokers

Bradley'erne er smukt konstruerede og meget nemme at bruge - selv for "rookies", som jeg bestemt tæller mig selv blandt! Bradley tilbyder nu så mange muligheder til hjemmekokken.

Et budskab til alle de madrøgsfanatikere derude

Vær ikke genert! Kom igang! Få en Bradley i den størrelse, der passer til dig. Bradley gør magien ved rygning tilgængelig for så mange af os, der troede, at vi ikke kunne gøre det. Vær let ved dig selv. Eksperimenter og lær, hvad du og dem, du laver mad til, virkelig elsker, og gør det så perfekt.

En helt ny blog fra Philly Foodist kommer snart, sørg for at tjekke den ud!