How to clean your food smoker

Hvordan ren Din mad ryger

Posted on: January 11, 2023



I årenes løb, da jeg har brugt min Bradley -ryger, er der en række venner og familie, der besluttede at tage springet og købte en Bradley for sig selv.

I årenes løb, da jeg har brugt min Bradley Smoker, er der en række venner og familie, der besluttede at tage springet og købte en Bradley til sig selv.

Det er svært at modstå at komme over til en BBQ og smage nogle røgede ribben, jalapeno poppers eller kyllingevinger og ikke blive lokket til den lokale butik for at få fat i din egen ryger.

Det er almindeligt, at folk stiller mig mange spørgsmål i de første par måneder, hvor de lærer om rygningens ins og outs. Nok et af de mest almindelige spørgsmål, jeg bliver stillet, handler om rengøring af rygeren. Så jeg tænkte, at jeg ville skrive denne artikel op for at dele, hvordan jeg renser min ryger og dens mange dele.

Sådan rengøres stativerne

Det er vigtigt at skrubbe disse stativer efter hver røg. Nogle gange kan mad klæbe til stativet efter en røg, og der er normalt også en opbygning af sorte røgrester på stålstativerne.

Vask blot i varmt sæbevand og skrub disse stativer rene. Afhængigt af opbygningen smider jeg dem bare i opvaskemaskinen for at rense dem helt op. Andre gange kræver de lidt mere arbejde og jeg trækker skrubbebørsten ud for at få dem rene. Brug af Bradley Magic Mats vil gøre dit liv meget lettere, da stativerne ikke bliver så snavsede.

Drypskålen er meget nem at vaske

Ok, jeg vil være den første til at indrømme. Der er tidspunkter, hvor jeg efterlader skålen fuld af brændte kiks og vand efter en smøg. Jeg mener, det er nemt at glemme at rense det ud efter at have røget al den fantastiske mad.

Du spiser, besøger venner, det bliver hen på aftenen og inden sengetid lægger du låget på din ryger. Så går der måske en uge, vil du ryge noget. Du åbner døren bare for at opdage, at skålen er fuld af vand og forkullede bisquetter – ups!

Mens jeg godt kan lide at rense skålen ud efter hver røg, hvis du ikke gjorde det, skal du blot dumpe indholdet og vaske den rustfri stålskål i varmt sæbevand. Så er den klar til næste smøg!

Den V-formede drypbakke kræver en skrubbebørste

Denne slidsede drypbakke, der dækker bisquettebrænderen og drypskålen, er nok den del af rygeren, der får mest skrammel på sig. Alt, der drypper fra maden, der ryges, falder ned på denne bakke, og efter at have røget ribben, kylling eller svinekød, kan bakken være noget rod!

Selvom den kan have en masse skrammel opbygget efter blot en røg, er den faktisk ret nem at rengøre. Jeg venter til rygeren er helt afkølet og fjerner bakken.

Derefter, ved hjælp af en grill/grillskraber og skrubbebørste, skraber jeg alt skrammel ned i en pose og skrubber det rent. Hvis det er nødvendigt, kan vask af bakken i varmt sæbevand få den til at se næsten ny ud igen! Jeg forsøger at rense den efter hver røg, især hvis der faldt mange dryp på bakken.

Dørens segl

Kørsel af rygeren medfører, at der samler sig en masse røgrester på døren. Med tiden kan dørens tætning få noget snavs opbygget på den.

Det er slet ikke en big deal, men det kan få døren til at klistre en lille smule. Jeg oplever, at efter et par lange røg trænger tætningerne på døren til en hurtig rengøring.

Dette gøres ved at bruge en vaskeklud og varmt sæbevand. Du skal blot tørre dørtætningerne og rammen på rygeren af, hvor de rører ved dørens tætninger. Rengøring af disse pletter vil holde døren åbne og lukke problemfrit.

Bisquettebrænderen

Med tiden har jeg oplevet, at bisquettebrænderen kan få lidt askeopbygning. Jeg ryger meget, og det sker ikke tit. Jeg lægger dog mærke til det, når bisketterne ikke brænder igennem, så meget som de burde.

Hvis brænderen får askeopbygning, ser det ud til at reducere varmeoverførslen til de friske bisquetter. Og du kan kigge i din drypskål for at finde bisquetterne, der kun er 2/3 brændte.

Rengøring af brænderen er meget let at gøre. Sørg for, at brænderen er kold, og fjern den V-formede drypbakke for at få masser af plads. Brug derefter et værktøj på bunden af bisquettebrænderen til at skrabe eventuel resterende aske af.

Mens en grill/bbq-skraber virker, bruger jeg personligt en gammel flad skruetrækker. Den er lille nok til at komme ind i hjørnepletterne på brænderen, og fungerer som en charme for mig!

Rygervæggene har en vis karakter. Rens dem ikke!

Dette er den ene del af rygeren, som jeg aldrig prøver at rense. Jeg elsker at se de sorte røgrester over hele væggene på min ryger.

Det viser, at jeg bruger det meget. Desuden føler jeg, at denne 'krydderi' af rygeren også vil forstærke smagen af det, der tilberedes i maskinen.

Nu kan der med tiden komme en smule flager, og jeg skraber simpelthen nogen af de sorte flager af rygervæggene. Udover det er der ikke andet jeg laver. Jeg har aldrig vasket eller skrubbet mine rygervægge rene. Det ville fjerne al karakteren fra min ryger!