Clean Bradley Smoker Drip and Water Pans

Sådan rengøres Bradley Smoker Dryp- og vandspande

Posted on: January 17, 2023



En af de mest almindelige debatter i madrygning er, om du skal eller ikke skal bruge dryp- og vandpander. Der er ikke noget klart svar, da det hele handler om personlige præferencer.

En af de mest almindelige debatter inden for madrygning er, om du bør eller ikke skal bruge dryp- og vandspande. Der er ikke noget entydigt svar, da det hele kommer ned til personlige præferencer. Men hvis du leder efter grunde til, hvorfor du bør overveje at bruge en drypbakke eller en vandbakke, er der masser (men for din Bradley skal de altid være der!). Den eneste ulempe er, at rengøring af dem kan være ret besværligt, især hvis du ikke ved, hvordan du gør det rigtigt.

Når det kommer til drypgryder, er deres formål simpelt: at opsamle fedt, der drypper fra det kød, du ryger. Det er derfor, det er placeret direkte under maden. Det forhindrer endda, at fedtet når din varmekilde, hvilket reducerer risikoen for opblussen i din madryger.

Vandpanden kan hjælpe fugt til at være inde i rygeren, og når den opvarmes, for at holde på eller tilføje fugt til din tilberedning. Men hovedfunktionaliteten af det er at slukke brændte Bisquettes, da de vil brænde i præcis 20 minutter, vil mekanismen skubbe det til vandet, så der ikke kommer mere varme fra det. Og den største fordel ved det er, at du kun får ren og ren røg, mens du hos andre rygere, at træet brænder ned til aske, ville få syrlig og dårligt smagende røg, der ikke vil levere den bedste færdigret.

Men når du først har høstet fordelene ved at bruge en drypbakke til din Bradley Smoker, glem ikke at rense den bagefter. Genbrug af det kan påvirke den overordnede smag, og det er noget, du helst vil undgå. Desuden er det uhygiejnisk, og det sidste du ønsker er at forurene din mad. Så efter hver brug skal du sørge for at rengøre panden ordentligt.

Tips til rengøring af drypbakke

Tag først drypbakken ud af din madryger og lad den køle af i et par minutter. Fedtet burde stivne inden da, men hvis det ikke er det endnu, så smid nogle isterninger i, så klarer det jobbet for dig. Den ene eller begge vil gøre det lettere for dig at pille fedtet af og smide det i skraldespanden.

Fyld derefter drypbakken eller læg den i blød i varmt vand i cirka 10 minutter for at fjerne den resterende olie. Hvis fedtet bliver ved, hæld destilleret hvid eddike i, dæk dryppepanden til og lad det stå i en halv time. Uden at dræne, tilsæt bagepulver til blandingen, skrub den fastbrændte skorpe for at fjerne den, og lad opløsningen forblive i yderligere 15 minutter. Gentag denne proces, hvis det er nødvendigt. Skyl til sidst dryppanden med varmt vand og håndklædetør.

Desuden tåler de opvaskemaskine, så du kan altid gå den nemmere retning.

Tips om rene Bradley-ryger-dryp- og vandpander

Tips til rengøring af vandpander

De samme spidser som drypbakkerne fungerer her, og de tåler også opvaskemaskine, så du kan altid gå i den retning og lade maskinen gøre arbejdet for dig.

Nogle mennesker putter øl eller tilføjer krydderier til vandet, og tror, at det vil hjælpe med at forbedre smagen af kødet. Sandheden er, at kun væsken vil fordampe og næsten intet gøre ved det endelige produkt, bortset fra en knap mærkbar lugt. Desuden vil det gøre det endnu sværere for dig at rydde op senere, hvis du tilføjer noget andet til vandskålen.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.