3 Homemade Rubs to take Your Smoked Chicken to the Next Level

3 Hjemmelavet Rubs til at tage din Smoked Chicken til det næste niveau

Posted on: January 17, 2023



Der er ingen tvivl om, at rygning er den ideelle måde at få den veltilberedte, møre og smagfulde kylling på.

Der er ingen tvivl om, at rygning er den ideelle måde at få den veltilberedte, møre og smagfulde kylling på. Men når man taler om rubs, vil mange mennesker tænke på at gnide en bryst eller svinekød. Uden at de ved, vil det give dig den krydrede, røgede og fingerslikkende røgede kylling, hvis du tilføjer en god gnidning på din kylling, før du smider den i rygeren.

Du har også en bred vifte af krydderier at vælge imellem, inklusiv alsidige kyllinger, der er gode til alle dele af dette fjerkræ. Utroligt nok har du også mulighed for at tilpasse dine hjemmelavede rubs for at tage din røgede kylling til næste niveau.

Hvad er en tør rub?

En tør rub er en blanding af tørre krydderier, der kan indeholde urter og andre tørre ingredienser. Blandingen drysses rigeligt og gnides på kyllingens overflade eller påføres den mad, du ønsker at tilberede. Afhængigt af din opskrift kan du påføre tør rub på fjerkræ, kød, fisk og endda grøntsager.

Rubs hælder mod en salt base og hjælper med at forstærke de andre smage i de urter, der er inkluderet i blandingen. Drysning tør rub på din kylling forbedrer også smagen, da den trænger ind i kødet.

Du finder forskellige typer gnidninger på markedet, fra standard til superforbedrede, men intet kommer i nærheden af tilpassede, hjemmelavede gnidninger.

Hjemmelavede rubs til at tage din røgede kylling til det næste niveau

1. Grundlæggende tør rub

Dette er en af vores foretrukne gnidninger til at ryge en hel fugl. Ruben passer også godt sammen med andre kyllingeudskæringer, hvis du vil spatchcocke eller sommerfugle den. Det er også en af de mest tilpasselige rub-opskrifter, du kan få. Du har friheden til at tilføje eller reducere ethvert krydderi, afhængigt af din smag.

Denne tørre rub forbedrer smagen af din kylling, afhængigt af typen og arten af krydderier, du tilføjer.

To spiseskefulde af denne tørre rub vil være nok til at give dig den sprøde belægning på din fugl. Du skal lave en pasta af den tørre rub ved at bruge en skefuld olivenolie og derefter fordele blandingen på kyllingen. Læg kyllingen i rygeren og vent på, at magien sker.

2. Middelhavets Dry Rub

Dette er en meget smagfuld rub, du kan lave derhjemme. Rubben er rig på salte smage, da den indeholder enorme mængder løg og hvidløgspulver. Ligesom navnet er Middelhavets dry rub lavet af klassiske græske urtesmag, som oregano, tørret basilikum eller dild.

Vær omhyggelig med at ryste for at blande pulver, krydderier og urter jævnt i denne opskrift for at lime dem sammen. Du vil også gerne gnide det på hele ydersiden af kyllingen, uanset om du tilbereder en hel eller opskåret kylling.

Husk at gnide halverede citroner på ydersiden af kyllingen for at bevare dens fugt under hele tilberedningen.

3. Smokey Chipotle Dry Rub

Vi ønsker alle krydret, røget og dybt smagende kylling, hvilket er præcis, hvad smokey chipotle dry rub giver. Denne dry rub lever op til sit navn, og vi kan garantere, at du aldrig vil gå galt med den.

Smokey chipotle rub passer godt sammen med forskellige krydderier, herunder spidskommen, røget paprika og trangen til ancho chili pulver. Røget paprika med smokey chipotle dry rub tager smagen til et andet niveau.

Påfør tør rub på din kylling først, før du tilføjer den til din sauce, hvis du vil have noget sauce.

Vi anbefaler, at du lader din kylling sidde i mindst 10-15 minutter efter påføring af dry rub. Dette giver mulighed for, at rubet sidder ordentligt på kyllingen og trænger ind i kødet.

Hvordan man laver mad

Påføring af gnidninger på dit fjerkræ vil ikke begrænse dine tilberedningsmuligheder. Dry rubs er meget alsidige, og du kan tilberede dem afhængigt af, hvad din opskrift dikterer. Vores foretrukne metode ville være at smide en spatchcocked eller butterflyed kylling i din ryger, eller du kan vælge enten at slow cook eller stege kyllingen i en ovn.

Vi anbefaler at bruge en pålidelig ryger for den optimale rygeoplevelse. Du kan vælge at gå efter vores Bradley madryger som vil hjælpe med at forbedre din madlavningsoplevelse. Sørg for at du har en kogetermometer for at hjælpe med at overvåge kødets temperatur. Din tør-gnidede kylling vil være klar, når dit termometer viser en indre temperatur på 165 °F (74 °C).

Når den er klar, skal du bare sørge for at lade din kylling hvile i mindst 10 minutter. Dette vil tillade saften at omfordele jævnt gennem kyllingen.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, se de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.