Everything You Need to Know About Wood Costs for Food Smoking

Alt, hvad du behøver at vide om Træomkostninger til levnedsmiddelrygning

Posted on: January 17, 2023



Barbeque har en særlig plads blandt kødelskere på grund af den intense røgede smag, den giver. Det vigtigste ved grillsmag er essensen, der tilsættes af røgen. Ja, udover rub og saltlage kan aromatiseret røg gøre den grillede bøf absolut lækker.

Barbeque har en særlig plads blandt kødelskere på grund af den intense røgede smag, den giver. Det vigtigste ved grillsmag er essensen, der tilsættes af røgen. Ja, udover rub og saltlage kan aromatiseret røg gøre den grillede bøf absolut lækker.

Fra pellets til klumper og endda savsmuld er der ingen mangel på variation i træ såvel som smagsstoffer. Når det kommer til smag, producerer træsorter med frugtagtig smag som kirsebær, æble, ahorn og eg en aromatiseret røg for at forbedre smagen af mad. Denne guide skal hjælpe dig med at forstå omkostningerne ved madrygning, og hvordan du gør det venligt til dit budget.

Før vi springer ind i de faktiske omkostninger ved rygning, to detaljer, som du skal forstå, så du kan forberede dine lækre opskrifter.

Træ tjener forskellige formål, når det kommer til madrygning. Det kan være den primære varmekilde, smagskilden eller begge dele. Her er en artikel at lære mere om Madrygning versus madlavning med træ og hvordan det påvirker dig, når du vælger en ryger.

Og som før nævnt er der forskellige træsorter og forskellige måder at parre disse smage med bestemte typer mad. Vi forberedte en komplet træparringsvejledning med de mest almindelige frugttyper på markedet.

Træforbrug efter madrygertype

For at vide, hvor meget træet koster, vil vi ud for træforbruget skitsere efter driftstime. Der kan være stor forskel fra den ene type ryger til den anden, især hvis træet er varmekilden eller kun til røgdannelse.

Offset rygere: Er de sværeste at måle omkostningerne på træ, da alle kan klare ilden på en anden måde. For vores gennemsnit har vi tjekket Aaron Franklins masterclass om madrygning. Og han siger, at for at starte ilden skal du bruge 8 træstammer eller cirka 6,4 pund træ. Og for at fortsætte brandvedligeholdelsen 2 nye logs i timen.

Trækulsryger: Ifølge de fleste blogs og fora, vi har tjekket som reference, skal du tilføje 2 til 3 stykker træ til hver høj tændt kul. Og da det brænder ned til trækul, bliver du nødt til at tilføje mere træ mindst hver time for at få røg. Kommer til omkring 1 pund i timen.

Pillegrill/ryger: En pelletgrill vil bruge omkring 1/2 pund pellets i timen på røg indstilling og 2 og 1/2 pund på høj. Og forbruget stiger i takt med at temperaturen stiger, og vær opmærksom på, jo varmere du vil have, mindre røg får du.

Elektrisk ryger: Der findes forskellige typer elektriske rygere, for dem der kører på piller følger samme gennemsnit som ovenfor. Og de andre almindelige rygere vil køre på træflis, du skal bruge 2 pund træflis, der kan brænde i omkring 3 timer. Men for bedre resultater, da du ikke ønsker, at kun askesmag skal gå til din mad, skal du i det mindste genopfylde hver time for at nå disse 0,6 pund træ i timen.

Elektrisk ryger 2: Nu vil vi tale om Bradley Smoker, der fungerer med Bisquettes eller komprimerede træsavsmuldsskiver. Med et automatiseret system, der brænder træskiven i præcis 20 minutter hver og genererer ren røg med nyt træ. Så her har du et forbrug på 0,125 pund træ i timen, ja lige det!

Udgifter til træ til madrygning

Folk bruger timer på at undersøge, hvilken type smag der vil komplementere bestemt kød, mens det virkelige spil ligger i at forstå den slags træ, der er nødvendig for at få det perfekt røget. Så lad os tage et kig på omkostningerne ved disse træsorter sammen med teknikkerne til deres optimale brug. Vi bruger her de amerikanske dollar-omkostninger, der findes på Amazon, Walmart og store butiksbutikkers websteder til at sammenligne pundprisen, mens du ryger.

Træbjælker: Bør ikke være mere end 18 tommer lang og er bedst egnet til store offset kommercielle madrygere. En 10lb kasse med træstammer koster omkring et sted mellem $25 og $30.

($3 pr. pund)

Træstykker: Bør være op til 4 tommer og er velegnet til små offset-rygere. En kasse på 15 til 20 lb med træstykker kan koste omkring $30.

($1,5 pr. pund)

Træflis: Bør ikke være mere end en halv tomme i dimension og er bedst egnet til konventionelle elektriske madrygere. En 10-pund kasse med træflis kan koste mellem $10 og $30.

($3 pr. pund)

Træ savsmuld: Bør være i grov pulverform, almindeligvis brugt på håndholdte madrygere. En 4-pund kasse med savsmuld kan koste mellem $5 og $20 afhængigt af træsort.

($5 pr. pund)

Træskiver: Komprimerede savsmuldsspåner (også kendt som Bisquettes) er ekstremt gode til moderne elektriske madrygere. En pakke diske kan variere fra $13,99 (24 pack/1 pund) til $57,99 (120 pack/5 pund) afhængigt af træsort.

($11,59 pr. pund)

Træpiller: Komprimeret savsmuld, der ligner formen af småsten eller kyllingefoder. Pellets bruges i rygekasser til mad under rist eller røggeneratorer. En 20 lb pose pellets kan koste fra $20 til $40.

($2,00 pr. pund)

Driftsomkostninger pr. time

Nu kan vi komme til omkostningerne ved drift i timen! Og her er hvad vi får:

Offset rygere: Har brug for 1,6 pund i timen, koster $3 per pund. Det koster 4,80 USD i timen

Trækulsryger: Har brug for 1 pund i timen, koster $1,5 per pund. Det koster 1,50 USD i timen

Pille grill/ryger: Har brug for 0,5 lb til 2,5 lb i timen, koster $2 pr. pund. Det koster i gennemsnit $3 Per time

Vigtigt at nævne gennemsnittet for denne, da træforbruget vil variere under tilberedningen, da man ønsker at temperaturen skal være højere eller lavere, eller hvis man ønsker mere eller mindre røg under tilberedningen.

Elektrisk ryger: Har brug for 0,6 pund i timen, koster $3 per pund. Det koster 1,8 USD i timen

Bradley Smoker: Har brug for 0,125 pund i timen, koster $11,59 per pund. Det koster 1,44 USD i timen

Nu en tabel for at gøre det nemmere at visualisere:

RYGERTYPE Træforbrug Pris pr. pund Pris pr. time
Offset ryger 1,6 lb/time $3,0 pr. lb $4,8 i timen
Trækulsryger 1,0 lb/time $1,5 pr. lb $1,5 i timen
Pille grill/ryger 1,5 lb/time $2,0 pr. lb $3,0 i timen
Elektrisk ryger 0,6 lb/time $3,0 pr. lb $1,8 i timen
Bradley Smoker 0,125 lb/time $11,59 pr. lb $1,44 i timen

Konklusion

Lad dig ikke narre af træpakkens størrelse, for en 40lb pose piller vil koste dig $3,0 pr. time madlavning. Mens en æske bisquettes eller savsmuldsskiver med kun 5 lb vil koste dig $1,44 per time madlavning.

Vi håber, at denne sammenligning kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken ryger der vil være den bedste for dig, og levere de bedste resultater. For at hjælpe dig videre med processen med at blive pitmaster har vi lavet en gratis e-bog:

Lær grillens tips og tricks, fra at vælge den bedste grill og ryger til de bedste kødstykker til at starte med. Læs også pit-mesterens teknikker og hemmeligheder for at nå den perfekte smag.

+ 20 gratis opskrifter og parringsskema til rygningstræ!

Og bonus intern temperaturguide!

<< Download gratis e-bog >>