Baby Back vs. Spare Ribs: What You Need To Know About Pork Ribs

Baby Back vs. Spare Ribs: Hvad du har brug for at vide Om Pork Ribs

Posted on: January 17, 2023



Svineribben er noget af det lækreste der findes. Når de er tilberedt på den rigtige måde og ved den rigtige temperatur og tid, kan disse lækre ribben gå head to head med næsten alt på menuen. Svineribben har dog deres forskelle, og de to vigtigste forskelle er, hvordan de skæres.

Svineribben er noget af det lækreste der findes. Når de er tilberedt på den rigtige måde og ved den rigtige temperatur og tid, kan disse lækre ribben gå head to head med næsten alt på menuen. Svineribben har dog deres forskelle, og de to vigtigste forskelle er, hvordan de skæres.

Når du deler svineribs vandret, får du to hovedudskæringer: baby back ribs eller spareribs, og de kan være ret forskellige. Lad os tage dig igennem forskellene mellem dem og til sidst lægge denne debat i seng, så du ved, hvilken slags svineribs du skal ryge derhjemme.

Baby ryg ribben

Som med ethvert dyr er ribbenene forbundet med rygraden. Det er her barnets rygribben kommer fra, buet op for at møde rygsøjlen under lændemusklen. Disse ribben er generelt kortere end spareribs, deraf navnet "baby back ribs." De starter ved omkring 6 tommer og kan komme helt ned til 3 tommer i den korte ende.

Baby back ribs kan også komme med omkring en halv tomme kød på toppen; dette afhænger dog mest af, hvordan ribbenene er slagtet. Babybagribben har en tendens til at være mere øm end spareribs.

Når det kommer til priser, har babybagribben også en tendens til at koste mere. Et stativ kan veje omkring 2 pund, hvor omkring 1 pund er knogle. For så meget kan et stativ dog være nok til en voksen.

Spareribs

Går videre til den anden mulighed: spareribs. Spareribs skæres sædvanligvis fra det sted, hvor barnets rygribben slutter og løber videre til grisens brystknogle. Den side af ribbenene, hvor de er udsat, er der, hvor de møder babyryggen. Hvad angår den anden side, er det her ribbens spidser findes. Dette er en kødklap, der normalt består af brusk og nogle mindre ben indeni. Når man sammenligner de to, har spareribs en tendens til at have mere kød mellem knoglerne; dog har de en tendens til at have mindre kød på toppen.

Spareribs har også generelt mere marmorering, som er mængden af fedt i kødet. Marmorering kan give dem et ekstra kick af smag. Når man taler om de fysiske aspekter, kan spareribs veje alt fra 2,5 til 3,5 pund. Sammenlignet med babystativer er disse længere og mere lige såvel som fladere. Et stativ af disse er nok til at fodre 2 voksne.

Ryger begge ribben

Nu hvor du forstår forskellene mellem de to, er det nemmere end nogensinde før at ryge ribben derhjemme. Når du skal ud og lede efter ribben i købmanden, så husk at kigge efter lyserød farve og en god mængde marmorering i hele kødet. Marmorering kan også findes i babyryg, og det afsmeltede fedt bidrager til den saftige smag. Når du krydrer en af ribbenene, skal du huske at notere mængden af salt du tilføjer. Mængden af salt du bruger vil afhænge af vægten af ribbenene.

Derudover kan du også tilføje lidt sennep og sukker til belægningen. Sukkeret hjælper med karamellisering og giver ribbenene en fantastisk smag. Uanset hvad er disse to af de mest populære måder at spise svineribs på. Når de er tilberedt, kan begge dele være usædvanligt lækre på hver deres måde. Da vi taler om madlavningstip, hvorfor så ikke prøve frugttræ? Æble og kirsebær tilføjer især en utrolig mængde brændt og sød smag under rygning.

Kødet skal være omkring 205°F–210°F (96°C–99°C), når det er tilberedt. Når du tjekker tilberedningen, skal dit termometer glide ind i kødet, som om det var en blok stuetemperatur smør. Når man taler om reserve- eller babyryg, er begge dele fantastiske, og det kommer for det meste ned til personlige præferencer. Generelt har spareribs en tendens til at være mere kødfulde end babyryg, så hvis mere kød er, hvad du føler, så er din bedste mulighed spareribs.

Hvis du planlægger at tage til købmanden betydeligt før tid, er det bedst at huske, at spareribs kan opbevares på køl i op til 3 dage. Når det kommer til babyryg, kan de stå på køl i op til 4 dage. Hvad angår tilberedningstemperaturer, anbefaler det amerikanske landbrugsministerium (USDA) at tilberede svinekød mellem mindst 145 °F–160 °F (63 °C–71 °C) for at være sikker. Når det er sagt, hvis du tilbereder det overalt fra 190°F–200°F (88°C–93°C), har det en tendens til at gøre kødet saftigere og mere mørt.

I dette afsnit af Smokin' with Joe har vi en særlig gæst, Wade Bradley! Se denne video for at lære, hvordan du laver nogle lækre krydrede røgede svineribs:

Afsluttende tanker

Hvis du er en, der kan lide smagen af noget læskende marmorering, så bør du gå med spareribs. Ellers er babyryg ribben fyldt med smag og er ekstremt møre at spise og nyde. For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.